Фестиваль російської культури "У истоков вдохновенья" відбувся у Мукачеві

У неділю, 3 червня, в Мукачівському міському будинку культури в піднесеній та теплій атмосфері, пройшов фестиваль російської культури «У истоков вдохновенья», присвячений 10-й річниці міської громадської організації «Руський дом» імені О.С.Пушкіна.

Фестиваль російської культури "У истоков вдохновенья" відбувся у МукачевіЗ часу свого заснування Товариство ставило своїм завданням: збереження російської мови в умовах Закарпаття, виховання в підростаючого покоління любові до російської історії, літератури та культури, задоволення культурних запитів російського та російськомовного населення, правовий захист честі, національної гідності, професійних, культурних та економічних інтересів своїх членів та декларувало відкритість «Руського дому» для всіх шанувальників російської культури і духовності незалежно від національної приналежності, політичних переконань та віросповідання.

5 вересня 2003 року відбувся загальні збори Мукачівського громадського товариства російської культури «Русский дом», на яких було прийнято рішення про затвердження нового тексту Статуту товариства, який було перереєстровано рішенням виконавчого комітету Мукачівської міської ради від 27 листопада 2003 року.

В новій редакції Статуту значна увага приділяється збереженню російської культури, мови та літератури, позбавлених від політичної ідеології; налагодженню та розвитку взаємовідносин з національно-культурними об»єднаннями інших національностей Мукачева з метою взаємо порозуміння та взаємоповаги; сприяння вивченню членами об»єднання української мови, історії, культури України взагалі та Закарпаття, зокрема, з метою кращої адаптації російського населення. Власне, це в повній мірі відповідало життєвим принципам керівника громадської організації «Русский дом» Мойсей Р.А. Адже у неї яскраво простежується глибока любов до рідної культури, мови та традицій і в той же час велика шана до традицій, культури , мови та історії представників різних національностей, які живуть в нашому місті та краї.

Бути в житті активним та відповідальним, завжди покладатися перш за все на себе, не перекладаючи відповідальність на інших – ці життєві постулати, яких дотримується Раїса Андріївна допомогли їй стати успішною людиною, якій було довірено у 2003 році очолити товариство, яке сьогодні стало одним з найактивніших та найавторитетніших у місті над Латорицею.

У виступі-привітанні на відкритті фестивалю керівник товариства «Русский дом» Раїса Андріївна Мойсей зупинилася на головних віхах у діяльності громадської організації, висловила слова щирої вдячності на адресу тих, хто свого часу стояв у витоків її створення, а це і народний артист України Столяров В.О., і Богаченков Ю.М., і Катрасова Н.П.., і Філіппов О.І., Махортова С.С., яка очолювала свого часу організацію та тих, з ким сьогодні працюють задля виконання тих завдань, які записані в Статуті товариства.

Теплі слова пролунали на адресу міської влади, особисто міського голови В.В.Петьовки та секретаря міської ради З.З.Ленд»єла, меценатів, всіх тих, хто добрим словом, цінною порадою чи матеріальною підтримкою сприяє їхній діяльності. Звичайно, виступаюча навела як приклад плідну співпрацю з ЗОШ №1 ім.О.Пушкіна, обласним російським драматичним театром, центральною бібліотекою, національно-культурними товариствами, які діють в Мукачеві, краї та країні задля злагоди, взаємо порозуміння та взаємопідтримки.

Багато гарних слів було сказано на адресу «Русского дому» та її керівника Мойсей Р.А. від секретаря міської ради З.З.Ленд»єла, віце-консула Генерального консульства Російської Федерації у м. Львові Альошина М.А., відповідального працівника відділу у справах національностей Закарпатської ОДА Петришиної Л.В. та багатьох інших, які прийшли цього дня вітати ювілярів.

Цікава та захоплююча культурна програма мистецьких колективів та індивідуальних виконавців гарно доповнила святкову атмосферу, яка панувала цього дня в міському Будинку культури, повідомили ЗІА "Простір" з Мукачівського міськивиконкому.
Мукачевo.net
04 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
» Всі новини