Прокуратура Закарпаття до Євро-2012 пропонує запровадити відеоспостереження за вокзалами

Сьогодні, 29 травня, у прокуратурі закарпатської області відбулась міжвідомча нарада про стан організації роботи правоохоронних органів та інших організацій і установ Закарпатської області уповноважених вести роботу з профілактики злочинності та забезпечення правопорядку під час проведення чемпіонату Європи з футболу «Євро – 2012».

Прокуратура Закарпаття до Євро-2012 пропонує запровадити відеоспостереження за вокзалами

Задля забезпечення громадського порядку та безпеки пасажирів під час руху потягів, - наголосив заступник прокурора області необхідно вжити додаткових заходів, а саме супроводу працівниками ОВС на транспорті пасажирських потягів під час проведення чемпіонату.

Були і критичні зауваження від прокуратури, зокрема, щодо необхідності активізації оперативної роботи підрозділів ДСБЕЗ. Адже, як зазначив заступник прокурора області Віталій Роман, ще не приділено достатньої уваги попередженню дрібних вуличних шахрайств, фальшивомонетництва, підроблення проїзних документів, квитків, обману покупців та ін.

Службі дільничних інспекторів прокурор порадив звернути посилену увагу на дотримання закладами торгівлі заборони на продаж алкоголю в нічний час, а службі боротьби з економічною злочинністю на виявлення фактів торгівлі контрафактною алкогольною продукцією. Також він сказав, що потребує переорієнтації і робота правоохоронних органів по боротьбі із поширенням пияцтва та алкоголізу.Щодо громадських формувань з охорони громадського порядку, то вони ще не достатньо долучаються до роботи по запобіганню вчиненню злочинів у громадських місцях.

На переконання прокуратури відеокамери спостереження - необхідний правоохоронцям, як високоефективний та сучасний засіб запобігання вчиненню злочинів та розкриття вже вчинених. Адже запровадивши відеоспостереження за мережами автомобільних доріг, залізничними вокзалами, автовокзалами, автостанціями та аеропортами, які забезпечують сполучення об'єктів, що обслуговують чемпіонат, а також в пунктах пропуску, можна відстежити вчинення будь-яких протиправних діянь.

Проаналізувавши оперативну ситуацію на території області, Віталій Роман констатував, що значна частина злочинів загальнокримінальної спрямованості відбувається у вечірній та нічний час і переважно біля розважальних закладів - кафе-барів, дискотек, (відділом торгівлі та побуту департаменту економічної політики та ресурсів, органами місцевого самоврядування дозволено їм цілодобовий режим роботи з одночасною реалізацією алкогольних напоїв). Проте, заходи, які вживаються правоохоронцями до попередження вчинення злочинів у зоні вказаних закладів, недостатні.

Особливу увагу заступник прокурора області, звернув на питання питанням протидії проявам ксенофобії, расової та етнічної дискримінації. Він наголосив, що правоохоронцям краю необхідно вжити вичерпних заходів з метою недопущення жодного випадку таких проявів. Також потрібно виявляти місця незаконної торгівлі піротехнічними засобами, які можуть нести небезпеку та шляхів постачання цих засобів до України.

Активно обговорювали присутні і питання безумовного забезпечення прав іноземців при вирішенні їх заяв і повідомлень про злочини та правопорушення, вчиненні стосовно них та ними, забезпечення надання кваліфікованих послуг захисників, перекладачів, необхідної інформації про права та обов’язки. Збільшення кількості іноземних громадян, які прибудуть на територію області, може стати передумовою зростання рівня незаконної міграції, що потребує також вжиття додаткових заходів – наголосив прокурор.

Законом «Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні», визначено особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення - справи про адміністративні правопорушення розглядатимуться за місцем їх вчинення, упродовж однієї доби. Про це Закарпаття онлайн повідомили з  прес-служби прокуратури Закарпатської області.

30 травня 2012р.

Теги: прокуратура. Євро-2012, відеоспостереження

Коментарі

Русин 2012-05-31 / 08:22:33
На кождий вокзал по прокурору най спостерігают і так нич не роблят лиш взятки берут.

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини