Закарпатські видавці презентувалися на міжнародному книжковому форумі в Києві

У Національному центрі культурного та ділового співробітництва «Український Дім» завершила роботу VIIІ Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, в якій взяли участь видавці з Італії, Росії, Білорусії, Азербайджану, Туркменістану. Виставили кращі зразки книжкової продукції понад 200 вітчизняних книговидавничих підприємств.

Закарпатські видавці презентувалися на міжнародному книжковому форумі в Києві

На колективному стенді  видавців Закарпатської області, який презентувало управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації, були представлені видання ПрАТ «Видавництво «Закарпаття», ТДВ «Патент», «Видавництво Олександри Гаркуші»,  МПП «Гражда», ТзОВ «Поліграфцентр «Ліра», «Ужгородська міська друкарня», «Карпатська вежа» та інші. Окремим стендом представило  видавничі проекти  Всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво «Карпати».

Багато відвідувачів зацікавили книги, які були видані за рахунок Програми підтримки засобів масової інформації, видання творів закарпатських авторів та розвитку інформаційної галузі. У рамках згаданої програми протягом останніх років побачили світ більше 120 книжок місцевих авторів. Тільки у минулому році видано 15 книг. Зокрема, поезію  лауреата Національної премії України імені Т.Г.Шевченка 2012 року Петра Мідянки «Марамороський розлом», роман Мирослава Дочинця «Вічник»,  який цьогоріч номінувався на Шевченківську премію, романи Дмитра Кешелі «Запишіть у свідки мої сльози», повісті та оповідання  Юрія Станинця «Червона йонатаночка», поетичні твори Миколи Матоли «Вибране», дитячі твори Галини Малик «Незвичайна книжка»,  казки Володимира Фединишинця «У 77 державі», книгу сатири та гумору Володимира Товтина «Контрольний поцілунок» та інші. Всі ці видання поповнили фонди бібліотек області, загальноосвітніх шкіл,  вищих навчальних закладів та закладів культури.

Учасники виставки від Закарпаття не тільки представили на виставці-ярмарку книжкові новинки, але й провели ряд заходів. Зокрема, у «Літературному салоні» Київського книжкового форуму пройшла презентація  книги «Закарпатські втікачі в СРСР: через табори ГУЛАГу і Бузулук до рідних Карпат. 1939-1949. Архівні документи і матеріали», яку випустило Всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво «Карпати». Матеріали для книги  підготовлено редакційною колегією  обласної книги «Реабілітовані історією. Закарпатська область» та профінансовано  облдержадміністрацією. (Упорядники О. М. Корсун, О. М. Пагіря). Презентуючи видання, один із її  упорядників Олександр Пагіря  відзначив, що до збірника ввійшли документи, більшість з яких надруковано вперше. В книзі є спогади учасників подій, котрі, пройшовши табори ГУЛАГУ, в’язниці Магадану та Півночі колишнього Союзу, воювали з фашистами на фронтах Другої світової війни.  Книга зацікавила істориків та журналістів, про що засвідчило її жваве обговорення під час презентації.

У «Кобзарській світлиці» Українського дому відбулася також зустріч із лауреатом Національної премії України імені Т.Г.Шевченка Петром Мідянкою, яка була організовано видавництвом «Карпати». Видавництво презентувало нову  книгу поета «Марамороський розлом», видану у рамках обласної програми підтримки закарпатських авторів. Спілкування з відомим українським поетом із Закарпаття засвідчило про великий інтерес до літературного процесу у нашому краї. Відвідувачі виставки також мали змогу послухати вірші в авторському виконанні та почути відверті відповіді на численні  запитання. На зустрічі відзначалось, що за останні роки, окрім зростання літературного рівня творів закарпатських авторів, значно покращилися видавнича та поліграфічна підготовка книжкових видань.

Колективний  стенд  видавців Закарпатської області та книжковий стенд Всеукраїнського державного багатопрофільного видавництва «Карпати» відзначено дипломами Державного комітету телебачення і радіомовлення України, повідомили Закарпаття онлайн в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.
 

22 травня 2012р.

Теги: видавництво, книжка, Мідянка

Коментарі

ярослав орос 2012-05-22 / 21:14:54
до такого поважного сайту як закарпаття онлайн управлінню інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації не пристойно брехати, мовляв, на "На колективному стенді видавців Закарпатської області, який презентувало управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації, були представлені видання ПрАТ «Видавництво «Закарпаття», ТДВ «Патент», «Видавництво Олександри Гаркуші», МПП «Гражда», ТзОВ «Поліграфцентр «Ліра», «Ужгородська міська друкарня», «Карпатська вежа» та інші".(кінець цитати).
...були видання й ТзОВ «Поліграфцентр «Ліра»...
принаймні, я не бачив "Ліри" та й своєї "Дримби"...
зате зутрівся любо там-то з сашком пагірею, пригорнув щиро до своїх мощей пана кушніра та познайомився й випив чарку з паном браславцем...
закарпатці при рясах і владі, перестаньте нарешті брехати на поважних сайтах...
дякую...

НОВИНИ: Культура

16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
» Всі новини