Тячівські чиновники ліквідують районну газету?

До редакції інтернет-видання «Закарпаття онлайн» надійшла Заява від Закарпатської обласної організації Національної спілки журналістів України. В ній йдеться про обурення журналістів щодо протиправних дій Тячівської райдержадміністрації відносно районної газети “Дружба”.

На одній з нарад чиновники дорікнули редакції у тому, що кореспонденти не надають матеріали про владу на вичитування. Переймаються  журналісти і чутками про ліквідацію районки.

10 травня 2012р.

Теги: Заява, журналісти, газета

Коментарі

Депутат 2013-05-25 / 14:11:43
Після виборчої кампанії автопарк фіцаїв зразу поповнився новим "лексусом".Тому-то й не злізає петьовка з перших сторінок районної газети. Демократія, словом...

гість РДА 2012-06-05 / 09:38:06
Я передплатник газети вже багато років. Про, що ви говорите, частий гость, Ви лиш принеси і подай. Ходите протираєте штани. Ліпще дивіться за собою, бо так можна полетіти з роботи за язик довгий. Яке ваше, то діло, хто, що робить, головне, що газета виходить.

частий гость 2012-05-30 / 10:30:49
Про що в говорите люди, там не лиш редакторша постоянно на больничному а й другі работники. Волошинка там є така. я оден раз приніс матеріал она на больничному була, далем прийшов знати чого не надрукували го, а они кажут що у очи туту статью невиділи я їх зьвідудую де волошинка бо я юй давав а они кажут пушла у от пуск. Короче жона пожізнєно то отдихає то хвора лиш зарплату на дурняка бере. Та они там усі ненормальні. Тот мадяр їхній шефа ісся корчит та бабий на х…й посилає, я сам чув замістітелька фіцайки тоже начальниця велика бо тіпа газетов командує. Мала там одна є класна із начальством великим лиш поприйомах ся возит, видно бурш нич юй у редакції писати не дают. Шелевера усюди хвалит а тот другий Цірик ї на бумері думу возит я сам видів видно щось мужик із того має я бим ї і сам…можб конечно їх усіх уволити айбо до кого я тогди ходити буду тай почитати у районі не буде бурш шо…

чиновник 2012-05-28 / 14:18:28
Погано Вам відомо пане журналіст, на скільки мені відомо в редакції працюють не 16 чоловік. Я виписую газету вже 16-й рік. А те, що Ви кажете, що газета нульова, то, думаю, що це зовсім не так. Що влада робить, те газета і пише, а це свідчить, що тоді, наша влада "ніхрена" не робить, лиш штани протирає.Щодо пенсійного віку, то майже всі в адміністрації вже пенсіонери. Ходять з ліва на право, ліпше б навели у себе порядок, бо вже такий "бардак", що самі нерозуміють.

Тячівські авторитети 2012-05-28 / 10:23:42
Шановні пані та панове!
Я як читач газети далеко з Вами всіма не згідний. Особисто для мене районка і по ціні доступна і почитати є що! Інші обласні видання всі дорожці по ціні. Особисто для мене не грає ролі хто керує газетою, головне факти ті які відбуваються в районі висвітлені. Ваші кометарі говорять про одне - ви або одні із тих хто хочуть підсісти того редактора Дружби або ініціатори того телешоу за участі єдиного учасника і актора в Тячівськову ТВ - Шелевера. А зданіє єдине в центрі яке ще ніхто не прихватизував. Зато Шелевер спішить переселити їх в будинок побуту на 4-й поверх. В адміністрації не 16 чоловік сидить і бездельнічає чому їх ніхто не розганяє, толку з них як бачимо не багато. А про машину редакційну. Про що мова? Коли Шелеверова службова машина цілими днями біля кабаків дань зберає. Син Довжанина розїжжає після того як побив свою машину на батьковій службовій машині. А подивіться рахунки на заправках скільки тонн бензину списується на це все. Про те що працівики адміністрації О.Продан краде талони на бензин від Подвича вже і мови нема. Люди, що ви творите???

депутат 2012-05-18 / 18:24:23
звісно, що "захворіла" і буде "хворіти" далі - це звична позиція для О.Фіцай. тож і цього разу депутатам не вдалося почути звіту про фінансово-господарську діяльність газети. звіт, який прочитала заступник був змісту "хвалімо самі себе". до речі таку хвалебну оду вони надрукували у суботньому номері газети. депутатам було смішно чути про те, як журналісти тяжко трудяться (колектив 16 чоловік), а в усіх їх бідах винуватий засновник, який недофінансовує газету. на запитання про те скільки коштів отримала газета від передплати і скільки є на рахунках доповідач не змогла відповісти. якби там було все чисто з фінансами, то пані Фіцай прийшла б і прозвітувалася, а не писала б кляузи на всіх, хто чинить загрозу на її подальшому перебуванні на посаді.

Іван 2012-05-18 / 12:01:57
НАСКІЛЬКИ МЕНІ СТАЛО ВІДОМО -РЕДАКТОРКА ЗНОВУ ВКОТРЕ ТЕРМІНОВО ЗАХВОРІЛА..

Справедливий 2012-05-18 / 11:59:30
Газета залізобетонна. Нащо таку держати за людські гроші?

колега -журналіст 2012-05-15 / 16:58:14
Наскільки мені відомо колектив "Дружби" складається з 16 чоловік. Дивуюся, що вони там роблять, бо газета абсолютно нульова, немає ніякого розвитку, там крім вітання та співчуття нема що читати. Правильно поступає засновник, що піднімає це питання, давно треба гнати в три шиї такого редактора-бездаря. вони По чуткам у комплексі, що планується створити має бути і корпунк телебачення і радіо, Прес-центр, Інтернент портал.Давно було це зробити.

тячівець 2012-05-15 / 12:30:43
вся ця заява - туфта. редактор прикривається свободою слова, бо дуже вже не хочеться покидати насиджене місце. та й хто б добровільно пішов з посади, маючи зарплату у 5-6 тисяч і ще й таку саму пенсію. то така людина, що піде на любу подлость лиш би лишитися. а ще підбурює колектив, що без неї вони пропадуть. щодо фінансування, то я чув з районних депутатів, що їм минулого року було виділено з районного бюджету майже 300 тисяч гривень. а видатки газети доходять до 1 мільйона. а ще є редакційна машина, яка ослуговує всю сімю Фіцаїв, чоловік їздить на машині в Ужгород на роботу, всюди куди лиш треба. журналісти не мають права навіть сідати у машину, без дозволу редактора, не те щоби їздити за матеріалами. прикриваючись колективом, редактор захищає свої шкурні інтереси. якщо б у редакції зробити перевірку, то там би такоє найшли! бо коли засновник дав розпорядження перевірити фінансовий стан газети, то вночі вивезли всі бухгалтерські документи. а дуже би інтересно знати як списується бензин, як редактор ставить премії, всякі надбавки за інтенсивність, тощо. ни є кому взятися за неї та потрясти, думає що прикриється Маркушков то всьо юй зийде з рук. не знаю, що з нив тулько панькаються. давно треба було зняти та вчинити людську газету. бо в дружбі кроме поздоровлянь та похоронних нич ниє. та на таких журналісту треба подавати у суд, бо чилядник на фотографії себе не познає. най кладут свої фотографії а не іздіваються із людей.

журналіст 2012-05-15 / 11:20:17
На жаль, у редактора вже пенсійний вік п"ятий рік..Що поробиш..

Василь 2012-05-15 / 11:05:30
Там редактор біду чинит. В сьому всьий секрет.Хотіла би вічно робити.Айбо вічного нич ниє.Про яку будівлю вна говорит? Що переводит стрілки? Думає що на вибори мож усьо списати, комусь западло зробити? Доста било по пувгода на больничних сидіти

Петро Приходько 2012-05-13 / 14:34:11
От і докотилася влада району, що вже одну гезату уримувати не може. Ганьба вам, політики, обскакав нас і Хуст і Рахів...Розлютиться Тячівський простий нарід, учителі, медики та й підуть з лопатами і вилами на весь адмінколектив!

Людмила Загоруйко 2012-05-12 / 16:20:28
Додам ще кілька думок. Мене не цікавить ні розподіл майна, ні політичні ігри навколо газети. Мене цікавить іі якість. А якості просто немає. Якщо журналісту дорога його робота, то він має відповідно до неї ставитися. Ну придумайте, якусь цікавинку, скатайте з інету, якщо не вистачає фантазії. Я дійсно перелопатила підшивку за два роки. Десь, серед офіціозу вичитала про троїстих музик краснянського БК( Михайло Сойма), які стали учасниками Країни Мрій та етнофестивалю в США. Прозвучало мимохідь. Та напишіть за них. Це ж наша гордість. Де розповіді про троїстих музик родин Маньо та Гудаків? Матеріали про людей вимучені, написані в основному до ювілейних дат.
Не скажу, що газета позбавлена позитиву. Є звичайно, але на загальному фоні губиться.

Ось матеріал "До уваги споживачів електроенергії" від 5 лютого 2011 року. Кілька абзаців абсолютно непотрібного тексту і в самому кінці, коли вже набридає читати суть: якщо у вас виникли питання до роботи енергетиків звертайтесь за телефоном гарячої лінії в Ужгороді. І адреса. Так з цього же потрібно починати.
Журналісти мусили б уважніше дивитися і за словом. Цитую. «Здається недавно закінчила навчання, а вже виховала трьох дітей", або "Надання невідкладної допомоги при сторонніх тілах ока".
Офіціоз представлений настільки могутньо, що губишся. Навіщо писати про селекторні наради в держадміністрації ? Кому треба знати, що один чиновник передзвонив іншому і спитав як нам виконати план по збору коштів? Це ж їх внутрішня робота. Ніхто ж не пише про педради в школах. Газета обтяжена складними абревіатурами, котрі важко перекласти на людську мову.
Журналісти мають чітко уявляти хто їх читач. Це сільський житель. Так дайте консультацію багатодітній матері як їй отримати законну допомогу від держави, які документи треба зібрати, до кого в першу чергу звертатися. Тут відстані неможливі. Кожний документ, кожна довідка збирається важко. Ось і звертаються люди до «помічників», які заробляють на них чималі гроші. Ми живемо в складні часи. Я не буду тут агітувати. Всі знають як і чому ми так погано живемо, але друковане слово у нас і досі залишається авторитетом.
І ще я не поливаю районку, мені це не потрібно, як журналісту, соромно за її якість. Це добре, що ви 17 років її виписуєте, але який матеріал з неї вам запам, ятався?
До дописувача. Якщо район дізнався про Мідянку з газети "Дружба", значить, вона чогось варта?
І чому в нас, коли йдеться про серйозні питання, замість обговорення люди переходять на особисті образи і підколи? Причому роблять це анонімно. Страшно? Тому ми так і живемо. Всім страшно і голову під пахву.
Доля Тячівської газети – важливе питання політичного, економічного, культурного життя району і добре, що нарешті на неї звернули увагу. Нагородили вас колись і чомусь. І що з того? Зараз треба робити вигляд, що ви плідно працюєте? Настав час конструктивного діалогу. Нехай журналісти найдуть в собі мужність і визнають помилки, а редактора поміняти треба. Молоді безробітної море.

Справедливий 2012-05-11 / 14:19:24
Баклажан чи патісон!
Нажаль всі ми бачимо що газету фінансують, як ви кажете з наших податків, хоч це зовсім не так. Чому би не розігнати пенсійний фонд, податкову інспекцію, і всі соціальні служби, а першу чергу адіністрацію і районну раду, бо лишень штани в кабінетах протерають, щоб з економити наші податки. Давайте розженемо вчителів зі шкіл, бо половина на заробітках робить, і рахуються на роботі тим часом а директори зарплати піднімають. не говорячи за великий їхній труд, що одних наркоманів і алкоголиків випускають із шкіл. Подивімся реально на речі!

Вася Курук 2012-05-11 / 13:42:25
Чесно кажучи пані Людмило, Петро Підянко іскуственно піднята особа, про яку район дізнався лише з газети "Дружба", а читаючи його видання - свідчить про дуже бідний духовний світ.
Робота районної влади висвітлена в повному обсязі в газеті. Що вас не влаштовує?
Якщо Дружбу можна назвати самим гіршим виданням Закарпаття. Тоді в обласній владі на Вашу думку сидять особливо не освідчені люди, які нагородили їх премією, як кращу газету Закарпаття? Не буду сперечатися на рахунок того що газета в народі вже називається "шелеверкою", дійсно вже його дуже багато стало, а як давня приказка каже "Коли тебе багато хвалять, подивись в дзеркало, тому що ти щось не правильно робиш", зате вона і провладна, правильно Міша Цірик підкреслив!!! Як на мене якість друку дійсно поганий, але щоб його покращити, треба взяти Андрія Терпяка за шкварки, так як він директор вже роками не існуючої друкарні, і робити щось для покращення.

Для Людмили Загоруйко 2012-05-11 / 12:56:17
А що аж не помийна Яма. Ви читали, Як ця пані Загоруйко поливає райойко єдину районку на Тячівщині, яку я 17 років виписую!

Для Людмили Загоруйко 2012-05-11 / 12:33:07

Пане Адмін. Прошу повернути мій коммент, адже він відповідає дійсності!


Хамство видаляється без обговорень. Закарпаття онлайн - не помийна яма. Адмін

Іван 2012-05-11 / 11:48:01
ПАНІ ЛЮДМИЛО ВИ ВСЕ ПРАВИЛЬНО НАПИСАЛИ, АЛЕ ПОПЕРШЕ ЦЬОГО НЕ МОЖНА РОБИТИ ПОСЕРЕД ПІДПИСНОГО РОКУ, А ПО ДРУГЕ ПОТРІБНО ПРОСТО ПОМІНЯТИ РЕДАКТОРА І СТАВЛЕННЯ ВЛАДИ ТА ДЕПУТАТСЬКОГО КОРПУСУ ДО ГАЗЕТИ,А В ЦЬОМУ ВИПАДКУ ЕЛЕМЕНТАРНЕ ШУЛЛЕРСТВО , ТОЛКОНИНА ЗА БУДІВЛІ

Для Людмили Загоруйко 2012-05-11 / 05:35:08

Будь ласка, те саме, але без хамства і анонімного переходу на особистості. Адмін

НОВИНИ: Соціо

15:29
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини