Відбувся всезакарпатський форум адвокатів

27 квітня в Свято-Миколаївському актовому залі Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина відбувся перший всезакарпатський форум адвокатів, який організувало і провело Закарпатське відділення Асоціації адвокатів України. Участь у форумі взяли 110 адвокатів.

Відбувся всезакарпатський форум адвокатів

Головна мета проведення форму – підвищення професійної кваліфікації адвокатів. Форум відкрила голова Закарпатського відділення Асоціації адвокатів України, член правління ААУ та Закарпатської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Лариса Герасько. З темою «Порядок проходження підвищення кваліфікації адвокатами» виступив член Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України від Закарпатської області Віталій Батрин. Найбільшу зацікавленість учасників зібрання викликала тема доповіді члена апеляційного суду Закарпатської області, кандидата юридичних наук Ганни Фазикош, яка у своєму виступі зупинилась на питаннях судової практики застосування цивільно-процесуального законодавства України. З доповіддю «Про застосування діючого законодавства з питань надання безоплатної правової допомоги громадянам» виступила заступник начальника головного управління юстиції в Закарпатській області Валентина Хаща.

Жваве обговорення та великий інтерес у адвокатів викликала і доповідь Віктора Кузана, радника юстиції, начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими прокуратури Закарпатської області «Про окремі аспекти застосування законодавчих нововведень з гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності».

Під час численних виступів та дискусій адвокати обговорили проблематику застосування норм кримінального, кримінально-процесуального, цивільного та цивільно-процесуального законодавства України. З цих питань, зокрема, виступили:

– член правління Асоціації адвокатів України, голова Комітету з кримінального права та процесу ААУ, адвокат, керівник практики кримінального права юридичної фірми «Гвоздій та Оберкович» Анжеліка Сицько. Тема доповіді: «Змагальність сторін на стадії досудового слідства у кримінальному процесі. Використання захистом судового контролю за дотриманням процесуальних прав на цій стадії. Проблеми та практика»;

– член правління Асоціації адвокатів України, голова Закарпатського відділення Асоціації адвокатів України, член ЗО КДКА, адвокат адвокатського об'єднання «Адвокатьске бюро «Срібна Земля» Лариса Герасько. Тема доповіді: «Робота з доказами в кримінальній справі. Практичні аспекти»;

– науковий співробітник відділу проблем цивільного, трудового та підприємницького права Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАН України, кандидат юридичних наук Олеся Молявко. Тема доповіді: «Про судові рішення у цивільному процесі»;

– заступник голови Комітету з кримінального права Закарпатського відділення Асоціації адвокатів України, адвокат Євген Старцев. Тема доповіді: «Службові злочини: поняття службового злочину та його суб'єкти».

Участь у форумі також взяв віце-президент Асоціації адвокатів України, керуючий партнер юридичної фірми "Гвоздій та Оберкович", адвокат Валентин Гвоздій, який презентував учасникам форуму новий проект ААУ «Історія адвокатури України» під патронатом К.Г. Маргулян.

Всезакарпатський форум адвокатів було організовано та проведено за ініціативою Закарпатського відділення Асоціації Адвокатів України та у співпраці з правлінням Асоціації адвокатів України, Вищою кваліфікаційною комісією адвокатури при Кабінеті Міністрів України, Закарпатською обласною кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури, юридичного факультету Карпатського університету імені Августина Волошина, який, зокрема, надав приміщення для проведення Форуму.

адвокат

04 травня 2012р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини