Для абонентів "Закарпатгазу" діє "єдине вікно"

За «новою» газифікацією тільки в Закарпатті звертаються власники більш ніж сотні об’єктів щомісяця, а за змінами – від 1000 до 1200 абонентів.

Для абонентів "Закарпатгазу" діє "єдине вікно"

Що потрібно для того, аби отримати технічні умови на проектування та, у які кошти це стане споживачеві – наша розмова з  заступником голови правління ПАТ «Закарпатгаз» з іншої діяльності Євгеном Полуницьким.

- Євгене Віталійовичу, які документи необхідні для отримання технічних умов на проектування житлового будинку чи іншого житлового приміщення за умови нової газифікації?

- Скажу відразу: повну інформацію про це  майбутні абоненти ПАТ «Закарпатгаз» можуть отримати у «єдиному вікні», що з початку поточного року обслуговує споживачів з питань оформлення технічної документації  на газифікацію їхнього житла.  Запроваджена новація зручна для споживачів тому, що з допомогою «єдиного вікна» вони зможуть  розпочати і компактно, без втрат часу, провести процедуру газифікації,  а також без проблем відновити її, призупинену через нестачу коштів або ж якоїсь іншої причини на будь-якому з етапів. Що ж до безпосередньо документів на нову газифікацію житлового будинку чи квартири, то від споживача вимагатиметься заява за  наданим зразком,  дозвіл на підключення від вуличного кооперативу або сільської Ради, копія технічного паспорту будинку чи квартири, будівельного паспорту, довідка з інвентаризаційного бюро на приміщення, які належать власнику, якщо газифікується частина будинку, в аналогічному випадку потрібен і дозвіл сусідів по будинку…

-  При газифікації об’єктів нежитлового призначення клопотів більше?

- Звісна річ, в такому випадку, крім заяви, доведеться додати дозвіл Головного управління містобудування та архітектури, опитувальний лист, підписаний проектувальником та замовником, копію паспортів газоспоживаючого обладнання, документ, що засвідчує право власності на землю (оренди) та на даний об’єкт, копію фрагменту ситуаційного плану міста з нанесеним місцем розташування об’єкту… Власне за повним переліком необхідних документів для отримання технічних умов на проектування  газифікації житла, об’єктів нежитлового призначення, газових мереж, встановлення додаткових газових приладів чи їх перенесення в інше приміщення можу скерувати наших споживачів до відповідного розділу веб-сайту ПАТ «Закарпатгаз».

- Ні для  кого не секрет, газифікація – задоволення не з дешевих. У скільки обійдеться, до прикладу, отримати технічні умови на газифікацію пересічному закарпатцеві?

- У 170 гривень. Технічні умови на встановлення побутового лічильника чи додатковий газовий прилад обійдуться відповідно у 65 та 75 гривень. Стосовно ж приватних підприємств, юридичних осіб – більші обсяги робіт зумовлюють і  більшу оплату – 540 гривень за техумови, 205 – на додатковий газовий прилад. Вартість техумов на вуличні газопроводи формується з огляду на метраж. Проектування  газифікації квартир – 270 гривень чи не найнижча вартість, приватні ж будинки йдуть за іншою, дорожчою калькуляцією. До речі, ціни на послуги з видачі техумов газифікації та її проектування ми не змінювали з минулого року, при тому, що отримує їх замовник  за новими вимогами не пізніше, ніж за місяць. Зрозуміло, за  більшості наших зарплат чи пенсій  населенню під силу оплатити хіба перші кроки в газифікації  житла. Проте процедуру можна призупинити і продовжити монтажні роботи та пуск газу за будь-якого зручного моменту без проблем…

- Чи можливо, Євгене Віталійовичу, сплатити необхідні для газифікації кошти частинами?

- На жаль, ні. Ми ж - акціонерне товариство, а не банківська установа з певними       можливостями кредитування. Проте до плідної співпраці з майбутніми абонентами завжди відкриті.

 

прес-служба ПАТ "Закарпатгаз"

25 квітня 2012р.

Теги: Закарпатгаз, газопостачання, єдине вікно

Коментарі

неля 2013-08-31 / 18:09:24
шановний євгене віталійовичу! поверніться обличчям до реального життя вашої служби, реального відношення до клієнтів, де за вашими словами "за допомогою «єдиного вікна» вони зможуть розпочати і компактно, без втрат часу, провести процедуру газифікації", а на справді після сплати всіх рахунків, виписаних Вашими працівниками, пройшло три місяці і ніякої роботи не робиться. Після чергового звернення до працівників "єдиного вікна" для зясування стану робіт по моїй заяві, мене культурно направили звертатись до проектного відділу. в такому разі для чого "єдине вікно"? щоб успішно користуватись моїми, тобто уже вашими грошима? я рада за вас, це у вас гарно получається і нічого за це вам не буде?!!!! так тримати!

Вытя 2012-04-25 / 11:40:54
Михайло 2012-04-25 / 11:10:47
Яке єдине вікно? Я в січні подав заяву на встановлення лічильника в квартирі, і бігав сам по всіх службах і кабінетах, де зі мною поводились як з "псом", потратив не один день і не тиждень. При тому, що оціційно по квитанціях з мене здерли майже 2400 грн.!? За що? Лічильник встановили аж в березні, а ще потім бігав і ловив "працівника" щоб опломбував лічильник. Євген Віталійович майже ся в світі не розуміє, так треба йому нагадати що таке "єдине вікно".
---------------
Це так всюди в любый установы. Пощастило що лишень з лычильником мали справу. Людина у нашый державы 0

Михайло 2012-04-25 / 11:10:47
Яке єдине вікно? Я в січні подав заяву на встановлення лічильника в квартирі, і бігав сам по всіх службах і кабінетах, де зі мною поводились як з "псом", потратив не один день і не тиждень. При тому, що оціційно по квитанціях з мене здерли майже 2400 грн.!? За що? Лічильник встановили аж в березні, а ще потім бігав і ловив "працівника" щоб опломбував лічильник. Євген Віталійович майже ся в світі не розуміє, так треба йому нагадати що таке "єдине вікно".

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини