Москаль просить СБУ та МВС перевірити причетність Ледиди, Бушка та Русина до фактів контрабанди та корупції на Закарпатті

Москаль просить СБУ та МВС перевірити додаткові факти контрабанди та корупції на Закарпатті, а також з’ясувати, чи причетні до них представники обласної влади

Москаль просить СБУ та МВС перевірити причетність Ледиди, Бушка та Русина до фактів контрабанди та корупції на Закарпатті

В середині березня народний депутат Геннадій Москаль направив депутатське звернення голові СБУ І.Калініну та міністру МВС В.Захарченку з проханням перевірити кричущі факти контрабанди та корупції, викладені в листі, що надійшов до нього із Закарпатської області.

Звернення мало чималий резонанс, по ньому проводилися службові розслідування, а проте кардинальних кроків із викорінення корупції та контрабанди в лавах прикордонників на сьогодні поки не зроблено.
Днями до Г.Москаля надійшов іще один лист, у якому йдеться не тільки про додаткові факти контрабанди та корупції, а й про причетність до них представників влади Закарпаття.

Наводимо текст листа без редагування.

«Здравствуйте  уважаемый Геннадий Геннадиевич. Спасибо Вам за то, что озвучили  тему коррупции в службе Внутренней Безопасности пограничной службы. Это безусловно важный шаг в деле борьбы с таким позорным явлением. Но что мы видим в итоге? Результат был предсказуем.  Наше предыдущее обращение к Вам (которое было высветлено также в СМИ и Интернете) имело эффект разорвавшееся бомбы. Это обращение горячо обсуждалось в пограничных кругах, среди населения закарпатского приграничья и в других регионах. Люди услышали много правды. Вероятно, это не на шутку встревожило пограничное руководство.

В результате Ваших выступлений приехала комиссия из Киева. И нашла самого «большого коррупционера». Им оказался Иван Литвак, командир ПП «Саловка». Его показательно снимают с должности. Литвак, безусловно, не ангел. Он активно участвовал в контрабанде сигарет. Но… лишь пешка в этой игре, а кукловоды сидят выше. Ну, и чтоб уж совсем придать благочинный вид, переводят Кухнюка на другую должность. «Реагирование» идёт полным ходом.

Допустим, придёт на эту должность новый человек. Но придёт по протекции Вадима Борца или таких, как он. Таких Литваков, в запасе много. Вадим Борец  кадровые вопросы решает легко. Есть у него такой покровитель – Ледида. Через него (в том числе) он решает все свои вопросы. Они вместе парятся в Ледидовской бане («Золотая гора»), катаются на квадроциклах, играют в теннис и просто банально пьянствуют. Ледида сам, но чаще через своих приближённых, таких как начальник обласной милиции Русин, первый заместитель Бушко и других заместителей, решает кадровые, бизнес и др. вопросы для Борца. Тот в свою очередь делится своими заработками на границе. Ещё полтора года тому Борец хвастался, что ему всё ни по чём, так как с ним в доле сам губернатор. Кто захочет ссориться с главным в области от партии власти? И сигареты не единственный конек Вадима Борца. Несколько лет подряд, будучи на должности начальника ВБ Чопского отряда, он возглавлял незаконную переправку граждан Молдовы по чужим или поддельным паспортам через пункты пропуска «Ужгород» и «Тиса». При этом он твердо был уверен, что переправка нелегалов  через зеленую границу – это плохо, а переправка людей через пункты пропуска – это нормально.

Возможно руководство Вадима Борца в курсе того, какими фантастическими (для простого офицера) объектами недвижимости владеет последний. Квартиры, дома (один шикарный особняк за 300 тысяч долларов приобрёл в элитном районе Ужгорода у самого Ледиды, другой в элитном пригороде Ужгорода – Сторожнице). Мало того, имеет несколько  автомобилей, которые, естественно, зарегистрированы не на него лично, а на его родственников. И, что интересно, это известно всем. Это не происходит где-нибудь в другой стране. Городок же небольшой, все друг друга знают. Вдумайтесь! Полнейшее отсутствие элементарного чувства осторожности. Это не олигарх или бизнесмен, это «борец за чистоту рядов пограничных войск» – Вадим Борец (прошу прощения за тавтологию).

Единственным достоинством Борца (очень важным для его коллег по отдыху) является его талант такого себе шоумена или, проще говоря, клоуна на совместных пьянках. Что, впрочем, для карьерного роста является важнейшим элементом.
Всех кто не с ними, кто против их коррупционных схем, убирают. В том числе задействуют подставы через другие правоохранительные органы. Что совсем не сложно. Они получают с каждого ящика контрабанды сигарет, с каждого куба ввозимого контрабандного товара. Они в курсе всех схем и им ничего не стоит самим (когда есть кадровый или какой-нибудь другой интерес – например, нужно в главк рапортовать об успешной борьбе с коррупцией) убрать человека.  В лучшем случае отправляют людей на пенсию.

О чём говорить, если они в бане под пиво и водочку решают, давать ход делам против руководящего состава Чопского и Мукачевского отрядов, или нет. О рядовом составе и говорить нечего. Их за людей не считают. И это не громкие слова. Что, впрочем, не мешает на пьянках со слезами на глазах провозглашать душещипательные тосты за простого солдатика.

Такая вот у нас в провинции ситуация. Как с этим бороться? Наверное, только гласностью и общественным вниманием. В свете приближающихся выборов, очень интересна реакция Партии Регионов на художества её местных лидеров и их попутчиков».

Г.Москаль направив отриманого листа Генеральному прокурору України В.Пшонці та голові СБУ І.Калініну з проханням провести додаткову перевірку викладених фактів, які, до речі, і в приватних бесідах підтверджуються мешканцями Закарпаття. А в разі виявлення порушень – притягнути винних до відповідальності. Реальна боротьба з контрабандою може дати відповідь на актуальне питання, де взяти кошти для здійснення соціальних реформ, на необхідності яких постійно наголошує влада.

11 квітня 2012р.

Теги: контрабанда, корупція, Ледида, Бушко

Коментарі

Чернишевский 2012-04-19 / 11:23:32
А что делать?

Міша 2012-04-15 / 11:26:34
Чого ви паритеся за контрабанду. Ідуть чорні в Європу , то хай собі ідуть. Платять за транзит і нехай ідуть. А то створили тут в угоду Європі отстойник для чуркістана. Може ще й громадянство будемо їм давати?

консулу 2012-04-15 / 11:20:32
На закарпатті навіть виборці беруть хабар у 200 гривень від кандидатів у депутати місцевих рад. А за можливість отримати мандат до Верховної Ради доведеться електорату дати хабара в 500 гривень за голос! А ви тут туфту якусь несете. Відкрийте очі і подивіться на реалії життя! Вся популярність Балоги в копійках кинутих виборцю. Їхню думку він на 5 років у перед оптом купляє! А ви тут про високі матерії комусь пишете. Ком-у-у-у??????!!!!! Бидлу-у-у??????!!!!! Та вони матір свою за копійку продадуть!!!! Москаль як і всі інші одного поля ягода. Мовчав поки біля корита був, бо жував аж вуха тріщали. А як подвинули то заричав!!!!!

мусорок 2012-04-15 / 00:39:49

Хамство. Коментар видалено. Адмін

Отто 2012-04-14 / 21:56:40
ДЛЯ КОНСУЛА
погоджуюся на всі сто з КОНСУЛОМ, дуже правдивий та відвертий коментар!

консул 2012-04-13 / 20:00:50
читаю коментарі і дивуюся... ви мабуть там в Закарпатті і звикли тільки порушувати митні правила.. контробанда хабарі.. я думаю що потріно будувати державу3 забувати слово контробанда несплата податків і так далі.
адже хтось мусить це зупинити та завжди небуде..
потрібно зробити амністію у своїх емоціях та пириконаннях і починати з нового аркуша будувати державу.
якщо ви хочите мати достойну заробітню плату гарну пенсію і всі соціальні блага на вколо себи то потрібно почати з себи і поважати закон.. а якщо бачити що люди яким ви довірили владу та дали розпоряджатися від вашого імя за вас... своїм правом... маю на увазіколи ви на виборах віддаєти голос за партію чи депутата... і якщо він щось робить не так то поравляйте його пишіть йому листа на йрго адресу... і викладіть там всі факти які ви бачити на границі в магазинах і.т.д. незабутьте посилаючи лист оформити його рекомендованим. ви прості громадяни України і є влада на цій землі яка називаєся Україна..і більше ніхто... політиків ви наймаєте на роботу і держ службовців також всіх.. з ваших в тому числі і моїх податків які ми платимо з вами платять ім зарплату та забеспечують робоче місце чиновнику всіх рангів та сфер державної служби правохоронцю та депутату...

митник 2012-04-13 / 14:16:26
Шкода, що ніхто ще не звернувся до Москаля з листом про контрабанду зі сторони відомої у Закарпатті "Барви". Балога по всій області по відкривав свої супермаркети "Барва" і ні для кого не таємниця, що там продукти бувають не першої свіжості. Однак, постає інше питання звідки у Барви є можливість фурами завозити товар із-за кордону по заниженим цінам, а інколи і за копійки - це і була справжня контрабанда. Останнім часом Барва має шалені збитки, мабуть барвостан не зміг домовитись із новим керівництвом закарпатської митниці, тому і лунають подібні провокаційні заяви з "незаангажованих" ЗМІ.

марія петрівна 2012-04-13 / 11:43:47
А що ви думали "конюх" і компанія наведені в статті ще і не таке витворяють.

читачка 2012-04-13 / 10:40:58
дуже цікаво.....

ЗТП 2012-04-12 / 22:55:58
Чия б корова мичала , а Москальова б мовчала. Чому Москальок мовчав коли нянькови Луценку, коли той був міністром, чумайдани з долльярями носили за контрабас через Іллічовський порт? А коли сам був начальником УВД в Закарпатті то що? Контрабас не валив через границю? Місцеві знають. І ще й як валив!!! Бандюганів зажав щоб капусти більше носили. Недарма ті плакалися, що якщо Дорчинцю достатньо було десятки в місяць, то цьому ненаситному стольника штук зелені мало було! Бандюгани свого часу готові були скинутися аби купити Москалю якусь посаду в Києві аби тільки пішов звідси. А тепер такий праведник найшовся!!! Поки косив то в дві дирки сопів, а як від корита подвинули то запереживав про наповнення бюджету. Хавайте лохи називається!!!

Корятович 2012-04-12 / 17:58:47
Ну, і ще забув додати 'політично мотивиного' :-) :-)

Корятович 2012-04-12 / 17:49:07
Але що й інакшого можна сподіватися від членів партіі бандюків? Ось скоро мабуть, зявиться тільки прихильник (не членом) Жалива, який пояснить нам що це все фальшівка і підробка....:-)

усі 2012-04-12 / 14:09:05
Правильно,якщо не будуть писати за таких хапуг та рвачів, порядку ніколи у нас не буде.Треба терміново звільняти їх з посад та під суд, аби інші знали що відповідальність мє бути понесена.навіть якщо з кимось ділився.Корупція тотальна скрізь!

бют 2012-04-11 / 23:22:50
А при чому тут ЄЦ? Москаль же не в ЄЦови і не любить Балогу. Штось ти, ниборе, притіг ЄЦ за вуха

спостерігач 2012-04-11 / 23:11:19
Мабуть хтось добре собі заробив створивши явно чорний піар у формі листа, де чомусь висвітлюються тільки прізвища, які вигідні певним людям. Однак, не можна опускатись настільки вже низько і писати різну дурниць. ЄЦ бачу вміє поливати брудом своїх конкурентів.

бют 2012-04-11 / 22:50:58
А шо, кось ся сумніває, ош тут написана правда? Ледида ся і подняв на тому, што ганяв ліс через границю. Тому цілуватися з погранцами, які покривають його діла, то для нього норма. Ну а які чесні наші пограничники і митарі - знаєме. Туй названі конкретні фамілії. Не думаю, ош кось іх просто придумав. Москаль - старий мент. Майжинь тут його связі спрацьювали.

читач 2012-04-11 / 22:23:29
Як все-таки у нас преса не об'єктивна. Коли Москаль відверто критикує Балогу та обливає його брудом, більшість місцевих сайтів "мовчать". А тут з'явився написано невідомо ким лист, який відіслали Москалю і відразу висвітлили це на сайті та ще як важливу новину. При таких обставинах наша журналістика далеко не піде!

Світлана Іванівна 2012-04-11 / 22:19:29
Тут компрматеріал на одного "малого" пограничника, а таких як він у області десятки, одні "сидять" на чорних, інші на контробанді, ще інші на ігрових апаратах, тотальній корупції і т.д., а що поробиш система у нас така уже не перший рік. Та раніше за такі факти розігнали б пів області. Хтось скаже, що то наклеп, але це просто перевірити - провести анонімне анкетування, подивитись на будинки, нерухомість, автомобілі згадуваних осіб і все стане зрозуміло, але в нас діє презумція невиновності і тому так буде і далі. Смішно, президент обявив нищіну боротьбу з корупцією. Ну, ну.

Ольга 2012-04-11 / 21:57:06
Дякуючи таким депутатам як Москаль Г.можна дізнатися про кричущі факти тотальної корупції та беззаконня публічно.Тому необхідний резонанс ,аби громадяни знали з ким поруч працюють,живуть і хто займає високі державні посади,хто має бути на стороні законності, а не самим бути злісними порушниками закону.Таких Борців треба в три шиї гнати з державної служби і чим скоріше ,тим краще!

андрій 2012-04-11 / 21:54:46
Читаючи цей лист можна хоча б добре посміятись. Цікаво, що подібні листи завжди виникають перед виборами і відразу ясно хто кого підтримує, а для Москаля зайвий піар ніколи не завадить, він це любить. Тому до подібних речей потрібно ставитись скептично.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини