Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини відвідав УУБА-КаУ (ФОТО)

З 29 по 30 березня в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатському університеті імені Августина Волошина з архіпастирським візитом перебував Блаженнійший Христофор, архієпископ Празький, митрополит Чеських земель і Словаччини, предстоятель Православної Церкви Чеських земель та Словаччини.

Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини відвідав УУБА-КаУ (ФОТО)

Як повідомляє прес-служба УУБА – КаУ, 29 березня в ході робочої зустрічі Блаженнійшого владики з Уповноваженим Української Православної Церкви, ректором УУБА-КаУ профессором, архімандритом Віктором (Бедь) було обговорено та узгодженно питання щодо співпраці між Чехословацькою Православною Церквою та духовно-навчально-науковим комплексом Української Православної Церкви і Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина» на ниві розвитку богословської освіти і науки. Зокрема, предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, одобрив ініціативу архімандрита Віктора (Бедь), що у вересні 2011 року отримала благословення Блаженнійшого митрополита Володимира, щодо створення Міжнародної академії богословських наук як наукової установа на міжнародному всеправославному просторі.

30 березня Блаженнійший Митрополит Христофор відслужив Божественну літургію в Кирило-Мефодієвському академічному храмі у співслужінні ректора академії та університету професора, архімандрита Віктора (Бедь), проректора з міжнародних богословсько-церковних відносин профессора, архімандрита Василя (Садварій), помічника ректора з богослужбової практики, благочинного академічного храму протоієрея Євгенія Шелевія, проректора з богословської науково-дослідної роботи доцента, архімандрита Арсенія (Бочкарь), доцента, протоієрея Петра Григи, керуючого прес-службою УУБА-КаУ протоієрея Ігоря Ковальчука, протоієрея Володимира Лушпина, архідиякона Діонісія (Чорба) та протодиякона Василя Черепко.

Божественну літургію було відправленно на церковнослов'янській мові із елементами богослужіння на українській та чеській мовах.

Відтак по закінченню богослужіння Блаженнійший владика виголосив проповідь та подарував для бібліотеки академії богослужбову книгу на чеській мові.

По завершенню Божественної літургії, у Свято-Миколаївському актовому залі академії та університету, Блаженнійший владика Христофор прочитав лекцію з історії розвитку Православної Церкви в Чехії і Словаччині та здобуття автокефалії Православною Церквою Чеських земель та Словаччини. Після лекції його Блаженство відповів на чисельні запитання студентів та викладачів академії і університету.

Ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професор, архімандрит Віктор (Бедь) вручив Блаженнійшому Христофору, архієпископу Празькому, митрополиту Чеських земель і Словаччини, предстоятелю Православної Церкви Чеських земель та Словаччини орден Української Православної Церкви святого великомученика Георгія Побідоносця.

В другій половині дня, в місті Ужгороді відбулась робоча зустріч Блаженнійшого митрополита Христофора з високопреосвященнійшим Феодором, архієпископом Мукачівським і Ужгородським, участь в якій прийняли архімандрит Віктор (Бедь), Уповноважений Української Православної Церкви з питань вищої освіти і науки, ректор УУБА-КаУ, архімандрит Василій (Садварій), проректор УУБА-КаУ та інші.

По завершенні зустрічі Блаженнійший митрополит Христофор виїхав у Словаччину.

31 березня 2012р.

Теги: православний, УУБА

Коментарі

Аноним 2012-04-02 / 12:23:06
Волошин, яркий пример человеческой подлости и антигосударственного поведения.
Назначенный в конце 38 года Парламентом ЧСР на должность Премьер-министра Республики Подкарпатская Русь сепаратно провозгласил некую Карпатскую Украину, узурпировал власть провозгласив себя Президентом, по сути самозванец, вступил в сношения с неприятелем во вред государственной службе и государственным интересам.
ОН же, как Монсиньер Римо-католической Церкви /статус тайного советника Папы Римского/ практически не принимал никакого участия в управлении Аннексированной Венграми Республики, но стал "науковцем".
Кстати, университет, где "науковствовал" Волошин готовил административные кадры для Третьего Райха по управлению вновь приобретенными Восточными землями, полный ЦИМЕС.
Не зря таким же ЦИМЕСОМ и "рулит" некий "витька бидь", жулик и пройдоха.

Знаток 2012-04-01 / 16:01:36
Шановний Йося Изерьман, Карпатський університет імені А. Волошина, називається так, тому що Волошин є посмертним героєм України, був політичним діячем, президентом Карпатської України, професором університету в Празі ну і так далі. А те, що він був священником то це вже інше питання. Треба хоч трохи вчити історію свого краю тоді і менше питань буде виникати і не буде ганьба Вам на весь інтернет із-за таких питань.

Йося Изерьман 2012-04-01 / 10:57:31
Объясните мне темному:
Юрисдикция этих Б-гоугодных ВУЗов - на ново-укро-мове - ВИШив УУБА-КаУ вроде как Московская. Не так ли? Ну, там УПЦ-МП под Блаженнійшим митрополитом Володимиром.
А что там "Карпатський університет імені Августина Волошина" делает? Августин Волошин ведь униатским попом был, т.е. враг Православию априори "па-панятиям". Т.е. православные таких по своим понятиям анафемками покрывают.
Что-то здеся не цымес...

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини