В Хусті та Іршаві та висадили сакури (ФОТО)

У п’ятницю, 30 березня, в Хусті та в Іршаві відбулася весняна толока – висадили сакури, які подарував громадам міністр МНС, депутат обласної ради Віктор Балога. Цього ж дня озеленювали й Красне Поле.

В Хусті та Іршаві та висадили сакури (ФОТО)

В Хусті японські вишні висадили в центрі міста, поблизу приміщення районної ради та в одній з місцевих шкіл. Місто з самого ранку озеленювали міністр МНС Віктор Балога, народний депутат України Василь Петьовка, Хустський міський голова Володимир Кащук, голова Хустської райради Василь Губаль,  депутатський корпус області – Павло Балога, Федір Райчинець, Віктор Трикур, Михайло Кічковський, Валерій Мурга, Юрій Гнепа, Володимир Роман,  депутати району та міста, мешканці міста.

Хустський міський голова Володимир Кащук відзначив, що такі толоки в Хусті вже стали традиційними. «Ми повернулися до такої забутої практики як суботники. Виходимо, й наводимо лад в місті. Нині в  місті триває місячник благоустрою. Дуже приємно, що наші земляки  Віктор Балога та Павло Балога долучилися до цього і подарували для Хуста 50 сакур. Ми спільно прагнемо надати місту європейської охайності», – зазначив міський голова.

Голова Хустської райради Василь Губаль каже, що в місті та районі   толоки організовуються на високому рівні. «Нині  ми озеленили центр  міста, школу, парк відпочинку,  Красне Поле. Це нас об’єднує.  Це підтверджує, що в області є команда, які робить корисні речі для громади краю».

Цього ж дня майже півтори сотні саджанців дуба, явора, ясеня, берези, ялини  було висаджено  на святому для кожного закарпатця місці  – Красному Полі.

Депутат обласної ради Павло Балога відзначив, що свого часу на Красному Полі На знак світлої пам’яті про борців за нашу незалежність закладено парк. Щороку тут проводиться весняна толока. «Це місце знакове для кожного закарпатця. Тому ми приходимо вклонитися світлій пам’яті полеглих в нерівному бої. Також на знак пошани наша команда озеленює це місце», – відзначив депутат облради.

В Іршаві цього дня озеленювали центр  міста. Долучилися представники місцевої влади, молодь. «Минулої осені команда Віктора Балоги висадила в місті сто сакур, ще вісімдесят – цієї п’ятниці  Це приклад дбайливого ставлення до рідного краю», – констатував Іршавський міський голова Степан Бобик

Міністр МНС, депутат облради Віктор Балога вважає, що такі акції є  актуальним, адже вони привчають людей до бережного ставлення до навколишнього середовища. «Такі толоки надихають на добрі справи. Нам потрібно вчити вічним цінностям підростаюче покоління, ми маємо їм прищеплювати любов до природи. Наша головна мета – озеленювати край, залучати до цього все більше молоді. В багатьох містах Закарпаття висаджуємо сакури, адже  це дерево –  символ мужньої японської нації, з якої потрібно брати приклад», – зазначив Віктор Балога.

В найближчі дні  планують провести весняну толоку  у Мукачеві, Берегові та Виноградові, повідомили Закарпаття он лайн в прес-службі Закарпатської облради.

30 березня 2012р.

Теги: сакура, Балога, Петьовка

Коментарі

Осій 2012-04-04 / 00:01:59
Я бачила там і районний депутат від Осою рішив покрасуватися біля Балоги і Бобика) Іван Федорович - вам респект і уважуха

Іршавський 2012-03-31 / 11:31:49
Тай добре шо насадили нові дерева старі давно уже зрізати треба було, тай мені пофіг чи за державні гроші чи за чії главноє дерева є; держава і так у нас урита а так хоть Іршаву мало разнообразили))

Спостерігач 2012-03-31 / 09:45:57
В Хусті регіонали досить занервували,в світлі останніх , невтішних для них подій)) Скажіть:де ваш Деркач бере гроші для "рейтингів"? Ще ніхто з вас не відповів!

Білки 2012-03-31 / 09:44:28
Аж тошно читати таку показуху і мелочность, вдумайтеся: зібралося пару десятків депутатів ЄЦунів і висадили деревцята сакури, ачий їх на зарплату купили? Мало того, цю подію розпишуть всі газети, покажуть по М-студіо, виставлять в Інтернет. Єдине, що можуть, так це піаритися на рівному місці, перед виборами, ану чи на другий рпік будуть так інтенсивно фотографуватися з лопатами. І все це з однов метов - попасти у Верховну РАду, приєднатися до влади, до команди Януковича і Азарова і далше грабити цю державу і знущатися з людей. Ну а далі, перед черговими виборами знову прийти на периферію та думати, як вчергове обдурити народ. В принципі, може хлопці і не можуть щось суттєвіше зробити для людей, бо декларації про доходи у них смішні, грошей не має, а щоб суттєво покращити життя українців, то треба відмовитись від корупції і привласнення бюджету, а тоді не має смислу іти в депутати чи владу. Лим коли це поймуть прості люди.

Сирота 2012-03-30 / 23:18:12
Хуст і Іршава))) Округ який Балога просто профукав і тут тобі пане Балого гроші не дуже допоможуть. Люди тут теж не дурні!!! Кому треба твої сакури які закуплені за державні кошти. В Хусті має рейтинг Деркач і тут балогостан просто пішов одне місце...

В функціональних обовязках МІНІСТРА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ВІД СЬОГОДНІ ПРОПИСАНО ВИСАДКА САКУР!!! Чим займаються наші міністри!

хустянин 2012-03-30 / 21:55:13
На весняну толоку в Хусті прийшли тільки всі депутати від ЄЦ та люди, яких вигнали на цей проплачений захід Балог. Якщо почитати перший абзац статті, відразу складається враження, що єцуни вирішили одним махом пропіарити всіх своїх депутатиків, щоб зекономити кошти для майбутніх "витратних" виборів. Не думаю, що ще хтось ведеться на подібні акції Балог.

патріот 2012-03-30 / 21:53:33
Наш Степан Деркач і без японсько-балогівських сакур вийграт вибори у Верховну раду.

іршава 2012-03-30 / 21:26:12
зброд, ганьба вам злодії награбували та піаряться

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини