"Міс Україна - 2007" ужгородська студентка Ліка Роман свою подальшу долю пов'язує із соціальною роботою

У квітні нинішнього року в Національному палаці "Україна" проходив конкурс краси "Міс Україна-2007", на якому з-посеред 26 претенденток, які представляли всі регіони країни, корону королеви виборола 21-річна студентка Закарпатської філії Київського славістичного університету Лілія Роман. На нинішньому конкурсі прискіпливе журі вибрало дівчину, яку з повним правом можна назвати всебічно обдарованою особистістю.

Ліка Роман
Ліка Роман
Продюсер Ліки (так дівчина просила себе називати), відома в Україні менеджер й організатор конкурсів краси Наталя Ворона називає свою підопічну надзвичайно цілеспрямовано творчою людиною, яка здатна здолати будь-які перепони в житті, не порушуючи при цьому моральних принципів. "Дівчина добре вихована, чемна, має доброзичливий характер, гарні манери і багатий внутрішній світ. Крім жіночої магії, якої так часто бракує багатьом красуням, має неповторну харизму", - так вона охарактеризувала нинішню українську королеву краси.

Директор Закарпатської філії Київського славістичного університету Людмила Несух перемогу Ліки на всеукраїнському конкурсі краси вважає закономірною, оскільки, за її словами, дівчина має почуття власної гідності, залишаючись при цьому щирою і відвертою. Духовну місію Ліки вона вбачає в тому, щоб переконати людей, особливо підростаюче покоління, в тому, що не лише краса врятує світ, а й доброта, повага, любов одне до одного.

- Ліко, бодай кількома словами розкажи про свою сім'ю, про батьків. Скажи, як вони наважилися відпустити тебе на конкурс "Міс Україна- 2007", - адже, як відомо, це заняття хоч і престижне, проте ховає у собі і багато небезпек для молодих дівчат...

- Народилася в Ужгороді, на прекрасній закарпатській землі, в хорошій родині. Тато музикант, викладає в музичному училищі по класу гітари, мама працює дизайнером одягу. Отримала від батьків дуже добре виховання, за яке їм дуже вдячна. А на конкурс мене запросила відома в Україні продюсер Наталя Ворона.

Тато не дуже добре розумів, що таке конкурс краси, він не надавав цьому великої уваги. Зате мама дуже переживала за мене. Боялася, що можу потрапити в халепу через якусь конкуренцію чи заздрощі. Добре, що мама не боїться, що мені буде важко, оскільки знає, що я сильна натура і можу з честю вийти з будь-якої критичної ситуації. Звісно, під час конкурсу були важкі моменти, але я змогла справитися з ними і перемогти.

- Ліко, яку мету ти ставила перед собою, беручи участь у цьому конкурсі? Що для тебе було найголовнішим?

- Раніше у мене, як і в більшості людей, було упереджене ставлення до конкурсів такого масштабу, оскільки була переконана, що всі місця на таких конкурсах купуються заздалегідь. Тому головною метою моєї участі була не стільки перемога, як сама участь, що надавала можливість побачити всю "кухню" і відчути атмосферу, яка панує між дівчатами-конкурсантками. Я рада, що перемогла, оскільки нині маю можливість впливати на багатьох дівчат, які мріють про модельний бізнес. Вдячна всім за те, що мене було вибрано з такої кількості претенденток. Переконана, що без Божої допомоги ніколи б не здобула перемоги, тому що перемога - це не тільки конкурс краси, не просто перемога вроди. По-перше, це внутрішні якості, які ти можеш подарувати тим, з ким спілкуєшся, хто на тебе дивиться.

- Як свідчить життя, переможниці різних конкурсів краси часто-густо хворіють на "зіркову" хворобу. Як гадаєш, чи обмине тебе ця пошесть, чи, може, на неї треба все-таки перехворіти?

- Хотілося б сподіватися, що така хвороба мені не загрожуватиме. Прагну завжди бути такою, яка я є. Ось нині взяла під свою опіку дитячі будинки Закарпатської області і часто буваю серед дітей. Бачу горе маленьких людей, бачу їхні сльози і радість, журбу і цікавість. Це такі речі, які здатні відігнати "зіркову" хворобу на задній план або навіть зовсім її прогнати. Я переконана, що ніколи не можна захворіти на "зіркову хворобу", коли ти справді бачиш такі страшні речі, коли ти не закриваєшся від них, коли віддаєш милосердю своє серце.

- Розкажи більш докладно про свою подвижницьку роботу, яку ти проводиш у дитячих будинках. У чому вона полягає?

- Дуже хочу, щоб мою роботу в дитячих будинках люди не сприймали як один з піар-ходів перед світовим конкурсом краси. Мрію, що мої стосунки з мешканцями сиротинців не закінчилися відразу після конкурсу "Міс світу 2007", а тривали якомога довше.

Поїздивши по дитячих будинках Закарпаття, переконалась, що діти там є матеріально і морально захищеними. Але досить їм після закінчення школи вийти за поріг інтернату і вступити в самостійне життя, як перед ними постає сила-силенна проблем, які вони не в змозі самостійно розв'язати. Тому вирішила саме на таких дітей звертати надалі свою увагу і залучати до розв'язання їхніх проблем високопоставлених державних чиновників і меценатів.

- Як тобі вдається поєднувати навчання у ВНЗ, тим паче, що на носі захист дипломної роботи, з підготовкою до світового конкурсу краси?

- Можу сказати, що нині настав серйозний етап у підготовці до участі в конкурсі "Міс світу - 2007", але я вже домовилась і з організаційним комітетом "Міс Україна- 2007", і зі своїм продюсером, що маю скласти і сесію, і державні іспити. Навчання також є важливою частиною мого життя, в яку я вклала багато зусиль. Я не хочу втратити те, що здобувала наполегливою працею впродовж п'яти років.

- Ким ти мрієш стати після закінчення університету?

- Мені дуже близька соціальна сфера. Ті знання, яких я набула в університеті, й те, чим займалася до фіналу конкурсу краси "Міс Україна -2007", дадуть мені змогу здійснювати свою професійну діяльність саме в соціальній сфері. Хочу допомагати соціально незахищеним людям, щоб їм хоч трішки краще жилося.

- Яке місце мрієш посісти на наступному світовому конкурсі краси, який має відбутися наприкінці року в Бразилії?

- Зроблю від себе все за максимумом. Підготуюся за максимумом. Проте достеменно знаю, що все в Божих руках, і тому сподіваюся на Його допомогу.

- Щасти тобі.
Віктор Чухліб, УКРІНФОРМ
29 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини