На Закарпатті посадовці екоінспекції не реагували на порушення природоохоронного законодавства

За результатами перевірок прокуратури області у державній екологічній інспекції в Закарпатській області виявлено факти неналежного виконання посадовими особами інспекції покладених на них обов’язків щодо здійснення державного контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони, захисту, використання та відтворення лісів та у галузі мисливського господарства і полювання.

На Закарпатті посадовці екоінспекції не реагували на порушення природоохоронного законодавства

Про результати перевірки повідомив начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері прокуратури області Іван Костів.

Зокрема виявлено випадки коли державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища, встановивши порушення вказаного законодавства, не вживали заходів для їх усунення, не у повному обсязі проводили перевірки за фактами порушень вимог законодавства у вказаній сфері, не вживали заходів для зупинення діяльності підприємств – порушників закону, не у всіх випадках застосовуються заходи щодо нарахування штрафних санкцій до порушників.  Посадовими особами екоінспекції в області також ігноруються повноваження надані їй щодо подання позовів про відшкодування збитків, заподіяних природі. Є факти, коли матеріали перевірок суб’єктів господарювання, за результатами яких нараховано збитки, до правоохоронних органів взагалі не направлялись.

З огляду на викладене прокуратурою області начальнику державної екологічної інспекції у Закарпатській області внесено подання про усунення порушень вимог природоохоронного законодавства у якому поставлено питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 5 посадових осіб цього органу контролю.

Серед огріхів установ, підпорядкованих Управлінню лісового та мисливського господарства області та філій „Закарпатагроліс” також є незаконне вирубування дерев, реалізація продукції за ціною нижчою, ніж собівартість, непроведення аукціонів, чого вимагає законодавство.

З початку 2012 року за фактами порушень законодавства України про раціональне використання, охорону та відтворення лісових ресурсів порушено 7 кримінальних справ. Усі з них за фактами зловживань та недбалого виконання своїх службових обов’язків працівниками державної лісової охорони підприємств Управління і філій ГДСЛАП «Закарпатагроліс», що призвели до вчинення правопорушниками незаконних рубок лісу, якими державі заподіяно збитків на загальну суму понад 1 млн. 600 тис. грн. Розглянуто із вжиттям заходів 13 приписів та подань, задоволено 6 протестів. Органами прокуратури області складено 4 протоколи про вчинення корупційних правопорушень, 2 з яких розглянуто судом. За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 126 посадових осіб у органах державного контролю та відшкодовано до бюджету 46 тис. грн. До судів пред’явлено 44 позовні заяви на загальну суму 674 тис.грн.

Проведеними органами прокуратури області перевірками виявлено й порушення вимог законодавства у сфері мисливського господарства та полювання.  

Так, проведеною прокуратурою Рахівського району перевіркою у сфері мисливського господарства і полювання виявлено порушення заступником бригадира Ясінянського товариства мисливців і рибалок «Говерла» вимог Положення про  правила  проведення  полювань, поводження із зброєю  та  порядок  видачі  ліцензій на добування мисливських тварин, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України.

На порушення у сфері мисливського господарства реагували також прокурор Міжгірського району і Ужгородський міжрайонний прокурор, повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

13 березня 2012р.

Теги: прокуратура, природоохоронний, мисливський

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини