У Мукачеві від неповнолітньої матері відібрали дитину (ФОТО)

До правоохоронців м.Мукачева за допомогою звернулась 40-літня мешканка, яка просила розшукати свою неповнолітню доньку і матір тримісячної дитини. Жінка прийшла з плачем і скаржилася на дочку, яка забирає дитячі гроші, тижнями не буває вдома, а дитинку залишає на неї. Коли на пошуки неповнолітньої матері піднявся міськвідділ міліції, тоді лише Галина вирішила повернутись додому.

У Мукачеві від неповнолітньої матері відібрали дитину (ФОТО)

Яблуко від яблуні недалеко падає

Якщо заглянути назад, то Галина (неповнолітня матір) також виховувалась у неповноцінній сім»ї. Свого батька дівчина не знала змалку,  а мати фактично ніде не працювала, полюбляла випити, часто міняла залицяльників, словом, вела аморальний спосіб життя. Це, по суті, і стало прикладом наслідування для несформованої дівчинки, яка виховувалась то вуличними порадами, то порадами друзів з інтернату. Та слід віддати належне матері дівчинки, яка час від часу намагалась цікавитись дитиною та піклуватись про неї. Жінка хвалиться, коли ж її Галинку за бродяжництво відправляли на місяць-другий до притулку у смт.Батєво вона одразу її забирала, аби дитина при живій матері не виховувалась у притулку. Так повторялось кілька разів. Допоки розбещена вулицею і потуранням матері Галинка у 12 років не….закохалась і переїхала мешкати до 21-літнього (на той час) хлопця. Так вони співмешкали 4 роки і материнські вмовляння на дівчисько не мали ніякого впливу.

Дитина народила дитину

Та тут дитячі забавки у велике кохання закінчились, коли 16-літня дівчинка народила дівчинку. Як зараз стверджує Галина, вона все уявляла по-інакшому. Те що дитина буде хворіти, по ночам ревіти у її ще також дитячі плани аж ніяк не вписувалось. Крім того, обранець Галини був людиною з непростим характером. Полюбляв прикластись до спиртного,  а потім в хід йшли кулаки, не дивлячись навіть на вагітність майбутньої матері. Та власне житло співмешканця В»ячеслава, дитячі виплати, а це більше 2-х тисяч гривень, Галина думала це все, що потрібне для щастя. Так прожили аж  три довгі і скрутні місяці, з яких двічі немовля було в лікарні, молода мати кілька разів тікала до материнської хати від кулаків п»яного співмешканця. Та до всього цього вона настільки звикла, що  інакше не уявляла своє існування.

Співмешканця ув»язнили, дитину забрали…

Тут звичний ритм життя обірвало ув»язнення В»ячеслава, батька дитини, за вбивство сусіда, з яким разом розпивали спиртне. Забагато навалилось на цю нещасну 16-літню дитину, яка обрала собі такий непростий шлях. Не витримавши, дівчина пішла на цілий тиждень з дому, залишивши немовля на безвідповідальну бабусю, яка теж полюбляла і випити, і «загуляти».

Окрім того,  до правоохоронців Мукачівського міського відділу міліції та служби у справах дітей при Мукачівському міськвиконкомі неодноразово надходили тривожні сигнали щодо цієї сім»ї. Нерідко до їхнього помешкання навідувались і різні соціальні служби, медики, адже у двох мізерних комірках мешкають крім 40-літньої жінки її 16-літньої доньки з немовлям,  старенька прикута до ліжка сліпа бабуся. Вчерговий раз, коли до хати зайшли правоохоронці відділу КМСД оперуповноважен капітан міліції Марина Ільтьо та сержант Іван Кляп зі спеціалістом служби у справах дітей Любов Орос, то були вражені умовами, в яких проживає ця сім»я. Тримісячна дівчинка в ліжечку під двома ковдрами у двох шапках, кількох штанах. Адже в хаті немає ні газу, ні світла, ні води.  Коли на вулиці мінус 15,  в хаті добігає ледве 5-6 з позначкою +. Заставши таку картину, працівники ВКМСД, служби у справах дітей, медики однозначно вирішили, дитині допоки краще буде рости не у цьому помешканні. Так, дитину медичні працівники відвезли до приймального відділення обласної дитячої клінічної лікарні, де немовля обстежать, а відповідні на це служби вирішать, де краще рости тримісячній дівчинці. Можливо жінки опам»стаються і не захочуть, щою ця крихітна дівчинка повторила їхню долю.

Згідно зі статистикою тільки за минулий рік  у м.Мукачеві 28 дітей були позбавлені батьківського піклування, трьох дітей відібрали від батьків за рішенням Мукачівського міськрайонного суду. Хочеться вірити, що у майбутньому таких сімей і відповідно покинутих дітей та скалічених доль буде менше.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області, для Закарпаття онлайн

22 лютого 2012р.

Теги: неповнолітня, дитина

Коментарі

Гость 2012-02-28 / 21:20:47
Я прекрасно знаю эту семейку, живу через дом... Имена, конечно, вымышленные, но всё остальное правда... Малышке действительно на тот момент было 3 месяца, сейчас 4... Одно сказать можно, не стоит жалеть "гулящих" малолетних мамаш, в этой статье жалеют именно её, почему-то!!! Ей этот ребёнок нужен только для того, чтобы жить хорошо, при этом не замарачиваться работой и всем остальным, ведь деньги платят... На вопрос, когда я её спросила, как так получилось, что она "залетела", она мне просто ответила: "Он не любит с презервативами!" Ну как так можно, моему возмущению нет предела!!!
После получения первой выплаты помощи при рождении ребёнка, "чудо-мамаша" с "чудо-бабулей" прогуляли 9 тыс. грн за сутки, при этом абсолютно ничего не купив в дом. На следующий день бабушка малышки пришла ко мне отдолжить денег на пачку сигарет...
В этой ситуации жалко только малышку, ведь она на свет не просилась, а таким "мамашам" то самое место нужно зашивать при первой возможности!!! Она за 3 месяца ниразу не встала ночью, когда ребёнок плакал... Ночами гуляла, отлучила от груди, чтобы не засиживаться дома...

РікЯ 2012-02-23 / 13:18:16
Причина не в тому, що держава зробила народження дитини джерелом прибутків, бо якшо так глянути то скільки потрібно коштів на те щоб хоча-б прокормити та одіти дитину, дати їй освіту, житло...й так далі довго можна перераховувати. Це мізер що держава виплачує на дитину, якщо ми хочемо щоб наступне покоління зовсім не деградувало!!! Якщо взяти приклад цієї сім*ї,то чому воно так відбувається? Тому що: скоріше всьго в мами не було можливості дати освіту дочці, а її батьки незмогли їй дати освіту, і так замкнуте коло! Села вимирають, народ просто спивається щоб не бачити ту бідність! А якшо ще декілька років такого життя то це стане як добрий день!

Ольга 2012-02-23 / 12:56:32
Що за гон? На фото дитині явно не три місяці! Як мінімум - 9.

Пан Баклажан 2012-02-22 / 17:59:16
Причина - в тому, що держава пішла ідіотським шляхом, і дала можливість зробити з дітонародження джерело прибутків. Хороший відеорепортаж про цю проблему нещодавно робив "Інтер". Звісно, в перших рядах - Закарпаття з його усім відомою етнічною групою:

http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2012/02/19/821336.html

гость 2012-02-22 / 17:55:04
жалко маленьких детишек разве они виновны за таких предков

НОВИНИ: Кримінал

14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 2
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 10
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
» Всі новини