В Ужгороді відбудеться концерт ансамблю солістів

26 лютого 2012 року о 17.00 год. в залі Закарпатського театру ляльок „Бавка” відбудеться концерт ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко

В Ужгороді відбудеться концерт ансамблю солістів

"МУЗИЧНА МОЗАЇКА”– вже шоста програма, яку підготував для пошанувачів класичної музики молодий талановитий колектив,  який дебютував у березні минулого  року  з концертом „Гірська легенда” у Закарпатському обласному музеї ім. Й.Бокшая, услід за яким відбулися концерти „Скрипкова феєрія”, „Музика доби бароко”, виступ на завершенні ХI фестивалю класичної та сучасної музики „Музичне сузір’я Закарпаття”, Різдвяний концерт „AVE MARIA”.

<Кожний концерт колективу має свої родзинки. У цьому, лютневому таких родзинок декілька, тому і назву отримав „Музична мозаїка”.

Перша з них  вшановує пам'ять  Італійського композитора Джоаккіно Россіні (29.02.1792 – 13.11.1868),  220-ту річницю від дня народження якого відзначає музична спільнота всього світу.    Россіні - автор 39 опер, духовної і камерної музики, композитора, який створив свій найвідоміший твір - оперу "Севільський цирульник " за 20 днів,  композитор, який був кумиром і божеством у сучасників; який став одним з найпопулярніших композиторів усіх часів і народів; опери якого, йшли і йтимуть по всьому світу. У виконанні ансамблю солістів прозвучить Соната для струнних № 1, C-dur  Джоаккіно Россіні, спеціально підготовлена до знаменної дати.

18 лютого відзначає 80-річний ювілей наш земляк, ветеран музичної викладацької діяльності, композитор Йосип Базел. Колектив солістів привітає ювіляра виконанням його музичного твору  „Журба".(Соло на флейті - Агнеса Бачинська).

Цікавою для слухачів стане і музична прем’єра нової п’єси закарпатського композитора Віктора Теличко "Dandy's reg", яка написана у стилі регтайму..  

Символічним прозвучить наприкінці незвично холодної зими концерт № 4 фа мінор «Зима» венеціанського композитора Антоніо Вівальді, один з  чотирьох скрипкових концертів під загальною назвою „Пори року” (італ. Le Quattro Stagioni «Чотири пори року»). Це один з найвідоміших творів Вівальді і взагалі одне з найвідоміших музичних творів у стилі бароко. Цікаво, що кожному з концертів композитор додав сонет – свого роду літературну програму - вважається, що автором віршів є сам Вівальді.

В концерті прийматимуть участь Олена Короленко, Любов Думнич, Оксана Бабець,  Василь Донець, Андрій Брода, Єлизавета Сойма – скрипка; Вероніка Ганулич, Олена Короленко – віолончель; Володимир Ігнатьо – альт, Золтан   Соланський(контрабас), Агнеса Бачинська (флейта), Володимир Короленко (флейта Пана), Олександра Баганич – клавесин. Ведуча концерту – Ольга Донецька.

Отже, шанувальники  класичної музики мають  чудову нагоду насолодитися цікавим концертом ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко, діяльність якого підтримує Благодійний фонд „Вільна сцена”.

21 лютого 2012р.

Теги: концерт, соліст. Короленко, Бавка

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини