Закарпатцеві, що всадив ножа в скроню тернопільському школяреві, "світять" 15 років

Підліток, якого ножем вдарили в голову, перебуває на грані життя і смерті

Закарпатцеві, що всадив ножа в скроню тернопільському школяреві, "світять" 15 років

Станіслава, якому зловмисник встромив в голову ножа, перевели в реанімаційне відділення обласної дитячої лікарні. Хлопець час від часу приходить до тями, але стан його важкий.

Сестра постраждалого розповіла, що боротьба за його життя триває.

- То ж голова, розумієте, - каже сестра постраждалого Олена Чебіряко. - Зараз брат у реанімації, батьки практично цілодобово - біля відділення. Мама, то взагалі ледь говорить через хвилювання, переживання і шок. Станіслав, буває, приходить до тями, але не усвідомлює того що відбувається довкола. Бо і травма важка, і ліків дуже багато йому вводять. Лікарі кажуть, що він перебуває на грані життя і смерті. Медики далі борються за його життя.

Розповіли рідні хлопця й деталі того, як він отримав ножем в голову. Хоча, визнають, що це - лише зі слів очевидців і учасників інциденту.

- Як ми знаємо, він пішов гуляти і побачив чи то на Театральному чи поряд, знайому дівчину, яка сварилась з якимось незнайомим хлопцем, - говорить сестра. - Ще є версія, що він сам з тою дівчиною йшов, а до них підійшов той молодик. Хлопець почав шарпати дівчину, а потім дістав ножа і ним погрожував. Станіслав хотів заступитися, але той хлопець кинувся з ножем на нього. Брат оборонявся, прикривався рукою, намагався втекти. На куртці видно порізи і рука теж травмована. Врешті він упав, а хлопець з ножем підбіг, підняв його з землі і вдарив ножем в голову.

Вже після цього постраждалий зайшов в аптеку на Театральному майдані та попросив допомоги.

- Там, в аптеці, люди і викликали швидку, - продовжує пані Олена. - Одна з жінок, яка працювала там, аж зомліла від побаченого. Яка там зараз ситуація з затриманим - не знаємо, тай не до того нам. Всі зараз хвилюємось за Станіслава, думаємо про його одужання і лікування.

А думати є про що. Адже на лікування молодого тернополянина рідні витрачають по декілька тисяч гривень у день. Саме тому вони просили і просять далі тернополян допомогти.

- Батьки зараз не в силі говорити, - каже сестра підлітка. - Але вони просили подякувати лікарям, які врятували сина. Також, ми дуже вдячні всім небайдужим тернополянам, які допомагають матеріально. Гроші дуже потрібні. Просто не всі навіть уявляють, які величезні витрати на лікування.

Встромив ніж у скроню

Щодо нападника – 20-річного студента одного з вузів Тернополя - правоохоронці порушили кримінальну справу за статтями 15 та 115 Кримінального Кодексу України. Перша "Замах на злочин", а друга "Умисне вбивство". Тобто судитимуть затриманого як за вбивство. Загрожує йому до 15-ти років тюрми.

- Справу ще не передали до суду, триває розслідування, - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю обласної міліції Петро Колісник. - Затримали підозрюваного уже наступного дня після інциденту. Той пакував сумки і збирався їхати з Тернополя, адже сам родом із Закарпаття.

Правоохоронці розповіли деталі, які родина потерпілого можливо й не знає.

- Школярка, за яку заступився постраждалий, познайомилася в соціальній мережі зі студентом, - повідомили в відділі звязків з громадськістю обласної міліції. - Проте, коли вони зустрілися, хлопець школярці не сподобався. Однак 20-річний студент таки взяв собі за мету завоювати школярку – не давав їй спокою постійними телефонними дзвінками, проханнями про зустріч. Бажаючи остаточно розірвати стосунки, неповнолітня таки погодилася на зустріч, гадаючи, що так само легко, як і познайомилася, позбудеться залицяльника. Підтримати школярку пішов її одноліток - Станіслав.

Постраждалий хлопець, як з'ясували правоохоронці, стояв в осторонь, а коли "кавалер" почав з дівчиною шарпанину – втрутився. Тоді студент витяг ножа.

- Перший замах школяреві вдалося зупинити – він вхопив ножа руками, - повідомляють в міліції. - Та це ще більше розлютило нападника. Зростом вищий студент вхопив школяра за голову, затиснув її під рукою, а правою встромив ніж у скроню.

ДОВІДКА

Родина Станіслава просить допомогти підлітку, який вже переніс дві операції. Гроші можна переказати на картковий рахунок “Приватбанку” №4627081797046658.

 

20 лютого 2012р.

Теги: Тернопіль, ніж

Коментарі

нпргошщз 2012-02-21 / 00:12:35
бла-бла-бла

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини