На Закарпатті пройшов обласний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників-рятувальників

Доброю й корисною традицією стало щорічне проведення фестивалю "Дружин юних пожежників. Днями в ужгородському Палаці дітей та юнацтва пройшов тринадцятий обласний етап Всеукраїнського фестивалю "Дружин юних пожежників-рятувальників".

Головне завдання фестивалю - формування в учнів навичок обережного поводження з вогнем, свідомого відношення до дотримання правил пожежної безпеки; виховання у дітей почуття відповідальності за збереження від вогню національного багатства та навколишнього природного середовища; навчання дітей вмінню вести себе у разі виникнення пожежі та інших екстремальних ситуацій, тощо.

Його організаторами виступили: головне управління МНС України в Закарпатській області, управління освіти й науки облдержадміністрації, ЗОО Добровільне пожежне товариство України.

На сцені почергово, відповідно до результатів жеребкування, виступало шістнадцять команд--переможниць районних та міських етапів фестивалю. Можна сказати, що було за що змагатись, адже переможець конкурсу отримує путівку на відпочинок до Чорного моря та прийматиме учать у завершальному, республіканському етапі фестивалю "Дружин юних пожежників-рятувальників".

За умовами положення, змагання проводилися у двох конкурсах . Перший -- „На кращого знавця пожежної справи”, який проводився формі запитання-відповідь та мав на меті визначити найбільш обізнану, кмітливу і дотепну в пожежній справі команду. В даному конкурсі у фінальному турі зав’язалася боротьба між командами Іршавського та Великоберезнянського районів. Саме останнім й вдалося вибороти перемогу від суперників. Відповідно друге місце зайняла команда Іршавського району, третіми були дюпівці з міста Хуст.

Також командам потрібно було представити літературно-музичні композиції під гаслом "Скажімо наше дружнє "ні" усім пожежам на Землі". Після тривалої боротьби переможцями конкурсу за рішенням суддівської колегії та відповідно до положення про обласний етап фестивалю визнано шість команд – Великоберезнянського, Тячівського, Рахівського, Свалявського районів, міст Мукачева та Ужгорода.

А захищати честь області на республіканському конкурсі поїдуть учні з Великого Березного. Їм тепер залишається лише готуватися до змагань, які будуть проходити в у вересні цього року на узбережжі Чорного моря.
Всіх учасників без виключення було нагороджено цінними подарунками.

Окрім того, у ході проведення фестивалю було підбито підсумки та проведено нагородження переможців обласного конкурсу „Кращий дитячий малюнок на протипожежну тематику”, який проходив впродовж грудня 2006 – квітня 2007 року під егідою закарпатських рятувальників, освітян та представників добровільного пожежного товариства в усіх загальноосвітніх закладах області. Даний конкурс проводився у трьох вікових категоріях – 7-10, 11-14 та 15-18 років.

За рішенням журі у віковій категорії 7-10 років переможцями стали Марина Ступник з гімназії міста Свалява, Олександр Губенко, учень ЗОШ І-ІІІ ст. №5 міста Хуст та Віолетта Буглина з НВК „Престиж”, що в обласному Центрі.

Відповідно у віковій категорії 11-14 років перемогли: представниця ЗОШ-І-ІІІ ст. №7 міста Ужгород Ніколетта Лендєл, Василь Пинзеник зі школи-комплекс міста Хуст та Агнеш Фодьош, учениця ЗОШ І-ІІІ ст. села Яноші Берегівського району.

У віковій категорії 15-18 років перемогу здобули – Катерина Корокний, учениця ЗОШ І-ІІІ ст. №2 міста Мукачево, Марина Чанда, представниця ЗОШ І-ІІІ ст. с. Плоске Свалявського району та Микола Мушка з Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Як зауважили в головному управлінні МНС України в Закарпатській області, проведення подібних заходів має неабияке значення у вихованні підростаючого покоління, популяризації протипожежного руху, поглибленні знань учнів. Отже, незважаючи на всі труднощі, робиться все можливе, щоб наші діти мали уяву про небезпеку, до якої можуть призвести небезпечні ігри з вогнем.
Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області
23 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини