У 4 країнах світу День святого Валентина заборонений

В Саудівській Аравії, Ірані та Малайзії офіційно заборонено святкувати день закоханих, а в Узбекистані скасовують святкові заходи та закликають державні інституції утриматись від святкування.

У 4 країнах світу День святого Валентина заборонений

У Саудівській Аравії День закоханих заборонений через те, що він прославляє християнського святого, а також «закликає до аморальних стосунків між неодруженими чоловіками та жінками». Щороку в Саудівській Аравії поліція з моралі та Комісія із заохочення чесноти і запобігання розпусти здійснюють рейди магазинами напередодні 14 лютого та змушують власників прибрати з магазинів червоні троянди, червоний обгортковий папір, плюшевих ведмедиків та подарункові коробки. А в день свята самі вилучають з магазинів символи кохання. Через заборону на червоні троянди в країні перед Днем святого Валентина розквітає чорний ринок, де квіти продають у 5-6 разів дорожче за звичайну ціну.

З 6 лютого 2011 релігійна влада Ірану також заборонила День святого Валентина. «Символи серця, половини серця, червоні троянди, та будь-яка діяльність з просування цього дня заборонені», - йдеться в указі, розміщеному на державному сайті.

«Вшанування закордонних урочистостей є поширенням західної культури. Наша країна - стародавня цивілізація і має різні дні для вшанування честі, добра, любові і прихильності», - зазначив керівник союзу власників друкарень Алі Ніку Сохань, коментуючи указ.
Заборона Дня святого Валентина доповнила попередні обмеження слухати реп та західні групи, заборону жінками грати в групах, користуватися занадто яскравим лаком для нігтів, сміятись в коридорах лікарень та навіть згадувати іноземні рецепти їжі в державних ЗМІ.

День святого Валентина з 2005 року заборонено і в Малайзії, де високопосадовці оголосили, що християнські елементи свята несумісні з ісламом та просувають «аморальну поведінку».

В 2009 році за вшанування цього свята було заарештовано 100 осіб. Цього року урядова інституція Офіс з розвитку Ісламу, яка має за завдання захищати чистоту віри та вчити ісламу, провела громадську кампанію, щоб попередити населення, що День святого Валентина – це пастка, яка може вести до аморальної поведінки. В рамках кампанії роздавалися листівки з закликами до молоді забути про існування свята.

Цього року уряд Узбекистану наклав «негласну заборону» на День святого Валентина, скасувавши численні концерти та інші заходи, заплановані на 14 лютого. Замість цього жителів столиці Ташкента заохочують брати участь у читаннях віршів імператора Моголів 16-го століття Бабура.

Така заборона стала лише кульмінацією давньої кампанії влади з викорінення цього свята. Кампанія почалася в 2006 році, коли напередодні свята державне інформаційне агентство закликало місцевих видавців журналів уникнути публікації будь-яких матеріалів з темою святого Валентина. Минулого року  узбецьке агентство Turkiston оголосило День святого Валентина загрозою національним цінностям, повною «цілей сил зла».

У свою чергу влада російської Бєлгородської області вважає свято закоханих загрозою для «духовної безпеки» і стверджує, що свято заохочує до розбещеності. В результаті, посадовці заохочують школи, підприємства та нічні клуби утриматися від сприяння святкуванням у цей день. Прес-секретар губернатора області Грігорій Болотнов заявив ще в лютому минулого року, що День святого Валентина сприяє «закоханості, а не любові». На його думку, свято розроблене, щоб роздувати емоції, які потім сприяють небажаним зв’язкам серед підлітків.

За словами Болотнова, державним інституціям дали вказівку утриматись від святкування, хоча приватні підприємства можуть робити так, як захочуть. Як зазначає The Foreign Policy, «цей крок є частиною більш широкої кампанії з підвищення впливу Російської православної церкви в країні, де церква та країна конституційно повинні залишатися відділеними».

The Foreign Policy

14 лютого 2012р.

Теги: День святого Валентина, заборона

Коментарі

НОВИНИ: Різне

19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 1
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 10
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
» Всі новини