Мукачево: Дитячо-юнацький фестиваль "Смарагдові витоки" назвав своїх переможців

У замку "Паланок" закарпатського Мукачева відбувся ІІІ регіональний дитячо-юнацький фестиваль
"Смарагдові витоки".

Мукачево: Дитячо-юнацький фестиваль "Смарагдові витоки" назвав своїх переможців...Високі карпатські гори, безкрайні степи, багряні виноградники. Саме в цьому краї колись давно народилося чарівне й виплекане його мешканцями місто...

1113 років цього тижня відзначає наше старовинне мальовниче місто над Латорицею. І кожен спішить привітати Мукачево з Днем народження якнайурочистіше.

Вже декілька років поспіль в ці дні замок “Паланок” гостинно приймає талановиту молодь Закарпаття. Саме тут, на підмостках фестивалю на Замку, розпочинається святкування Днів міста. 20 травня сюди з`їхались учасники з усіх куточків краю: м. Берегова, Сваляви, В.Березного, В.Добрані, Чинадієва, Ключарок, Дерцена, Кальника, В.Лучок.. Конкурсанти в рамках ІІІ Регіонального дитячо-юнацького фестивалю народної творчості “Смарагдові витоки”, який було започатковано Мукачівським Будинком школярів в травні 2005 року, представляють свої досягнення в номінаціях: “Вокальне мистецтво” (Гран-Прі – Феннич Іван, І місце – Окс Маріанна, Мукачівський БШ), “Хореографія” (колектив “Юність” - І місце, БШ м. Мукачева; колектив з Дерцена - Гран-Прі), “Фольклор і народна музика”, “Художні ремесла”, “Фотомистецтво”, “Образотворче та Декоративно-прикладне” (К. Кушнірук – І місце, м. Свалява), а також “Побутово-ужиткове мистецтво”.

Звуками карпатської трембіти розпочали конкурс номінанти фесту. Безліч гостей та глядачів зібрало свято. Відкрив фестиваль голова Оргкомітету, заступник Мукачівського міського голови Михайло Михайлович Лабош. На початку фестивалю всіх гостей та учасників привітали переможці минулорічних “Смарагдових витоків” – зразковий хореографічний колектив “Сузір’я” та солістка естрадної студії “Акорд” Будинку школярів Тетяна Семененко.Звуки пісні “Прокидайтеся, Карпати” пронеслися над древнім замком.

Висококваліфіковане професійне журі, очолюване солісткою Закарпатської обласної філармонії, заслуженою артисткою України Оксаною Ільницькою, визначило переможців в номінаціях фестивалю. А призи дипломантам та переможцям до складу якого ввійшли: директор Художньої школи ім. М.Мункачі м. Мукачева, професійний художник Сергій Кіреєв, викладач хореографії Гуманітарно-педагогічного інституту, керівник зразкового дитячого колективу Надія Шляхта, зав. кафедрою Образотворчого мистецтва та трудового навчання Мукачівського гуманітарно-педагогічного інституту Ірина Майборода, методист кабінету виховної роботи етико-естетичних дисциплін Марія Жабляк та голова журі - солістка Закарпатської обласної філармонії Оксана Ільницька, визначило переможців в номінаціях фестивалю. А призи дипломантам та переможцям вручали начальник управління освіти та науки Закарпатської облдержадміністрації Юрій Герцог та начальник Мукачівського управління освіти Тереза Тіба.

Як наголосила директор фестивалю Галина Пенська, “Смарагдові витоки” було започатковано з метою допомогти відродити і зберегти цінності, які творив народ від роду до роду, щоб дати друге дихання поколінню закарпатців ХХІ ст., бо з народних джерел черпаємо ми наснагу жити й творити.

Наступного, 2008 року фестиваль народної творчості “Смарагдові витоки”, який за три роки вже виходить за межі Регіонального, з нетерпінням буде чекати на замку не лише закарпатців, а й колективи та індивідуальних виконавців, - справжніх поціновувачів народного мистецтва, - всіх, хто хоче припасти до невичерпної скарбниці мудрості й творчості народів Закарпаття, яку створено золотою душею й руками умільців, повідомили ЗІА "Простір" з Мукачівського міськвиконкому.
Мукачевo.net
23 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини