КМКС клопотав про окремий угорський виборчий округ на Закарпатті аж у Брюсселі (ФОТО)

Голова КМКС (KMKSZ) Міклош Ковач разом із заступником Ласло Брензовичем відвідали Брюссель. Вони зустрілися із депутатом Народної партії Європарламенту Кінгою Гал. У зв'язку з майбутніми виборами в Україні, представники закарпатських угорців ще в кінці минулого року почали працювати над тим, щоб їх прийняла міжфракційна організація Європарламенту у справах нацменшин.

КМКС клопотав про окремий угорський виборчий округ на Закарпатті аж у Брюсселі (ФОТО)

Зустріч проходила на тему «Ситуація закарпатських угорців у контексті майбутніх парламентських виборах", пише газета Товариства угорців в Україні karpataljalap.net.

Лідери KMKSZ на зустрічі наголосили, що українське законодавство не забезпечує політичні інтереси близько 150 000 угорців, які проживають на території Закарпаття.

– Відносно невелика кількість етнічної групи і передбачений Законом про вибори 5-відсотковий поріг не дозволять угорцям потрапити до Верховної Ради України. Відтак представництво в українському парламенті можуть отримати тільки окремі депутати, і то лише у випадку, якщо виборчі округи будуть підлаштовані під територію, де компактно проживають угорці, – зазначив Міклош Ковач.

Нагадаємо, що клопотання стосується створення округу на базі Берегівського і частини Виноградівського районів.

Закарпатські угорці також наголосили, що етнічних факторів при поділі на виборчі округи в Україні дотримувалися уже більше десятиліття. Новим законом про вибори такий підхід не передбачений.

Додамо, що виборчий округ, поділений «під угорців», дійсно існував у 2002-му році. Проте лише так було лише за час однієї виборчої кампанії. Як правило, на Закарпатті округи створювалися не під етнічність виборців, а «під кандидата».

10 лютого 2012р.

Теги:

Коментарі

УМДС 2012-02-20 / 23:23:22
Дайте Ковачу депутатський мандат. Вам що шкода, чи що? Ну хоч якиїсь мандат. Ну хоч зовсім маленький, тільки депутатський. Він там буде сидіти тихенько. Ну зовсім тихенько. Він слова нікому не скаже і закони ніякі пропонувати не буде, тільки дайте мандат. Він у більшість до регіоналів піде і голосувати буде як треба, і зробить усе що скаже президент , лише дайте йому уже сьогодні гарантію проходження у парламент. Якщо сфальшуєте під нього вибори, то Європа цього не побачить. Можете бути спокійні, тільки дайте йому мандат. Вам що шкода?

Андрій 2012-02-20 / 23:12:15
Ковач не правильно робить. Це гра в одні ворота. Має бути почесному. Бартер!!! Ми мадярам під Ковача один округ, а мадяри в Мадярщині під свободівців один округ. Оце вже посправедливому! Ух цікаво буде. Екстрім!!!

Ласло 2012-02-20 / 23:05:48
Ковач полний дурак!!! Если уж просить Європу, то надо просить не по мелочам, об округе под Ковача. Надо сразу просить гарантировано об броне в парламенте для него. Чего уж тут мелочиться. А в 2015 году надо просить Європу, а заодно и Америку чтоб назначили его президентом всея Украины! А для гарантии необходимо поплакаться еще и Росии. Ведь венгры родом из зауралья. Глядиш, Путин и розжалобится. Надо просить, просить, проосить и просить. Если ничего не дадут, то может хоть на Х..Й пошлют. Толку никакого зато хоть отреагируют хоть както. Да и фамилия КОВАЧ будет на слуху-ху-ху.

Верховинець 2012-02-15 / 23:48:04
Кидь пан Ковач має Мадярськи паспорт чом вун не йде до Мадярського парламенту, кидь хоче добро творити?
Доста боло нам у 39 рокови їх пради....

LTZ 2012-02-15 / 23:41:01
Ніде у світі до українців так лояльно не ставляться, як українці до інших націй на своїй землі, може досить знущатись!
Чи може хтось хоче спровокувати дещо інше ставлення...

ДЕЯ 2012-02-15 / 23:36:59
Угорці велика нація, якщо вони завоювали дунайську низовину, але Ковач принижує постійним жебрацтвом...

Demon Killer 2012-02-15 / 15:23:56
"Відносно невелика кількість етнічної групи і передбачений Законом про вибори 5-відсотковий поріг не дозволять угорцям потрапити до Верховної Ради України."

Повна маячня! Пан Ковач цим самим заявив, що серед угорців немає людей, які можуть пройти до парламенту не як угорці, а як будь-які громадяни України незалежно від їх національності. Наприклад, як бурят за національністю Єхануров чи єврей Фельдман, чи грузин Васадзе. Може, для них створювали етнічні округи?

Виходить, що голова КМКС вважає своїх братів по нації неповноцінними, чи як? Шановні угорці! Женіть такого голову поганою мітлою, бо він ганьбить вас не тільки на всю Україну, а ще і в Брюсселі!

Павло 2012-02-13 / 08:02:04
Смішно читати коментарі закарпатців на будь-яку тему. Можна простежити 2 дуже виразні тенденції.1. Повторювання слова з коренем євро-(-пейськість, -па, і т.д), як мантри. І вбачати у всякому іншомовному пройдисвіті, якому вже дозволили в"їзд до Європи, справжнього європейця з європейськими цінностями.НЕ може бути тепутат ВР України людиною з "європейськими" цінностями, туди таких не беруть. Та і що таке ці цінності? Чи не уявні вони? Чи дотримуються їх у самій Європі? Пройдисвіти не допоможуть нам стати тим, що ми назіваємо Європою, якщо ми в самому сердці та душі справжні азіати у гіршому сенсі цього слова (не вірите? прогуляйтесь нашими містами, хоча можна і природою прогулятись...)
2. Повторювання слова Балога, як імені Антихриста та як найбільшого прокляття. І цим жваво користуються, у переважній більшості випадків всі, хто бажає обісрати іншу сторону дискусії. Бачу, що Балога - це як закарпатський архетип, що втілює в себе весь негатив. Угорці під Балогою, свободівці фінансуються Балогою, Балога фінансує русинів, Балога фінансує церкви, кримінал, закордонних словаків, циганів, турків, яничарів... Панове! Схаменіться! На кого ви будете посилатись, якщо Балога одного дня помре???? Мабуть після цього він стане карпатським злим духом, ім"я якого не можна промовляти в тричі вголос.

Любіть ближньго і не гребіть під себе та буде вам Європа, сир, м"ясо та тепло у власному домі без Ковачів з Балогами

Istvan 2012-02-12 / 10:31:08
Дл\ Ужгород: Где? Например в Румынии, в Словакии и в Сербии.

Лоці - бачі 2012-02-11 / 18:22:32
Правильно, най буде депутатом наш чоловік, він буде рівнятися на Європу, а не на долбану нинішню владу. Достали вже, все під себе гребуть.

Мадяр 2012-02-11 / 18:19:58
Най ліпше венгри мають свій округ, то хоч один незалежний і непробалогівський депутат попаде в раду по мажоритарці від закарпаття, а так пісец - всі зразу впадуть в парламенті під ПР - Єцуни в першу чергу. То вже самі мадяре розуміють, що ліпше вибрати нейтрального депутата мадяра, як скупить округ Ванька Балога.

сорри 2012-02-11 / 13:58:30
А Ковач не охамів? Мати в кишені паспорт громадянина Угорщини , умовою для отримання якого є присяга на вірність цій країні, і бути депутатом парламенту України...

Ужгород 2012-02-11 / 13:51:00
А в якій ще державі під угорців нарізають округи? Повна маячня! Мадяри обнагліли цілком!

НОВИНИ: Політика

14:39
/ 1
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини