На Закарпатті ДАІ впритул взялася за пасажироперевізників

До уваги водіїв та власників пасажирського автотранспорту! Державтоінспекція Закарпатської області працює в посиленому режимі, щодо профілактики дорожньо-транспортних пригод та правопорушень з боку пасажироперевізників.

На Закарпатті ДАІ впритул взялася за пасажироперевізників

У  2011 році за участю пасажирських транспортних засобів  було скоєно 12 дорожньо-транспортних пригод.

З вини водіїв цієї категорії транспортних засобів  була скоєна одна дорожньо-транспортна пригода, в якій 11 чоловік отримали тілесні ушкодження. Вказана ДТП мала місце 22.09.2011 року у селі Сімер,  Перечинського району за участю автобуса ГАЗ 32213, попередньою причиною ДТП стало те, що водій, з невідомих причин, втратив керування автобусом і допустив з’їзд у кювет. За вказаним фактом у Перечинському РВ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст. 286 КК України, на теперішній час проводиться розслідування цієї справи.

По інших фактах скоєних ДТП працівниками ДАІ складено на водіїв 11 адміністративних протоколів у відповідності до ст. 124 КУпАП, які направлені у судові інстанції для прийняття рішення щодо накладення адміністративного стягнення.

З метою профілактики аварійності на пасажирському транспорті, виявлення та документування правопорушень, які можуть мати місце під час надання послуг з перевезення пасажирів, працівниками ДАІ запроваджено систему регулярних перевірок суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на предмет виконання ними  вимог Закону України  “ Про дорожній рух ”, та інших нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та запобігання дорожньому травматизму.

Згідно інформації, наявної у підрозділах ДАІ Закарпатської області, на території області нараховується 554 пасажироперевізники, які здійснюють господарську діяльність по наданню послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

Протягом  2011 року працівниками ДАІ було проведено 1496 перевірок пасажирських перевізників, у ході яких було виявлено 386 транспортних засобів, які експлуатувалися з технічними неполадками, що загрожували безпеці дорожнього руху, та видано 1081 припис  ДАІ на усунення недоліків в роботі по забезпеченню належної безпеки дорожнього руху.

За недоліки в організації роботи по забезпеченню належних умов  безпеки дорожнього руху, до адміністративної відповідальності притягнуто 266 посадових осіб, відповідальних за експлуатацію та технічний стан транспортних засобів, у тому числі 145 – за допуск до експлуатації технічно-несправних транспортних засобів, 17 – за допуск до керування водіїв, що не пройшли у встановленому порядку медичного огляду, 2 – за допуск до перевезення пасажирів водіїв, які знаходились у стані алкогольного сп’яніння, 93 – за невиконання приписів ДАІ.

Протягом 2011 року під час здійснення контролю за роботою пасажирського транспорту на лінії, працівниками спільних мобільних груп виявлено 951 порушення транспортного законодавства, яке допустили водії пасажирських транспортних засобів, у тому числі: 4 – керування транспортними засобами водіями, які знаходились у стані алкогольного сп’яніння, 12 – перевищення встановленої швидкості руху, 12 – керування автобусами без категорії «Д» у посвідченні водія.

Із чотирьох водіїв, які були затримані за керування пасажирськими транспортними засобами у нетверезому стані, один водій працював у ТОВ, яке не має ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів, два водії керували автобусами, які використовувались у власних цілях (не ліцензований вид діяльності), один водій працював у приватного підприємця, у якого, по вказаному факту працівники ДАІ провели позапланову перевірку на предмет виконання ним вимог Закону України “Про дорожній рух”, та інших нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху. У зв’язку із значною кількістю виявлених у ході цієї перевірки порушень,  працівники ДАІ направили до територіального підрозділу  ГДІАТ  подання на позбавлення підприємця ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів. Згідно з відповіддю, отриманою з територіального підрозділу ГДІАТ, встановлено, що даний підприємець такої ліцензії був позбавлений. 

Державтоінспекція краю звертається до всіх водіїв пасажирського автотранспорту бути особливо обережними на автошляхах та неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області

03 лютого 2012р.

Теги: пасажирський, пасажироперевізник

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини