Угорщина зазіхає на територію України – Фесенко

Вимоги Угорщини щодо створення на українському Закарпатті її національної автономії суперечать державному устрою України. Про це, підбиваючи аналітичний підсумок січня із циклу "Дванадцять сходинок", заявив в УКРІНФОРМі голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Вперше за 18 років між Україною та Угорщиною не було підписано протокол щодо прав національних меншин. Таким чином, одна з наших сусідніх країн тисне на нас у питаннях нацменшин. Фактично, Угорщина вимагає від України створення національної автономії, що по суті своїй суперечить всьому державному устрою України", – наголосив Фесенко.

За його словами, це небезпечний інцидент, який, зокрема, відображає ситуацію у самій Угорщині, де до влади прийшли праві сили, які діють доволі жорстко, а іноді й агресивно.

"Останні конституційні та правові зміни в Угорщині викликали занепокоєння у Брюсселі", – відзначив політолог.

Як повідомлялось раніше, 21 січня ц.р. на засіданні Змішаної угорсько-української міжурядової комісії з питань забезпечення прав національних меншин сторони не підписали протокол щодо прав нацменшин. Це сталося через вимогу угорців створити на Закарпатті Притисянський адміністративний район з компактним проживанням угорців. Україна відмовилась виконувати ультиматум.

 

Яна Лемешенко, УКРІНФОРМ

30 січня 2012р.

Теги: Притисянський, Угорщина, угорці

Коментарі

Степан 2012-02-03 / 10:06:25
нет ПЛОХИХ НАЦИЙ, ЕСТЬ ПЛОХИЕ ЛЮДИ-ЭТО СКАЗАЛ ОДИН ВЕЛИКИЙ ФИЛОСОФ и СРЕДИ ВЕНГРОВ ЕСТЬ Г... И СРЕДИ УКРАИНЦЕВ ЕСТЬ Г...Добрый человек определяется по своим поступкам Istvan Свердловск

Це я 2012-02-02 / 20:40:01
2 Тібор
Можливо, у вас коло знайомих такого роду? Як би хотів більш грубо виразитися: "Madarat tolláról...".
Є там люди всякого роду. Мені пощастило зустрити досить багато щирих людей. Але має значення, де, серед кого шукати нові знайомства. Серед політиків та близькіх до них швалю я би не шукав.
А щодо особливостей мислення угорців України... Ви можете говорити лише про тих, кого знаєте. Я вас запевняю, хоча не знаю точний рік вашого народження, серед однолітків- угорців є багато угорських патріотів так само, як серед угорців т.з. другого покоління. Але, знову ж таки, з Київа, з далека не видко, а ваші УМДС-ешні друзі таких не можуть репрезентувати, тільки флюгерів. По них і судите.

Tibor 2012-02-02 / 09:59:50
Шановний Цея!

Все що Ви написали має місце на існування. Дійсно, на Україні дуже багато проблем, в першу чергу економічних, замортизовані засоби виробництва, хабарництво, і багато іншого. Але це моя, наша країна, і повірте з людьми на Україні мені набагато комфортніше ніж з угорцями в Угорщині. Справа в тім, що уже виростає друге покоління угорців України (я перше покоління), які в принципі мають відношення до Угорщини те, що розмовляють угорською мовою, і ВСЕ! Вони вже в Угорщині чужі люди, що б Ви не говорили. До того ж і в Угорщині не менше проблем економічних, ніж на Україні. Дуже гарні слова є в одній пісні Жанні Бічевської: "Прийдет время, и весь МИР у нас будет душу спасать!" Це правда вона писала про Росію, але, я маю на увазі, звичайно Україну, тому що головна вада Угорщини,що там у людей не має душі... Думаю Ви зрозуміли, про що я.

Це я 2012-02-01 / 21:33:30
2 Тібор
Ну ви ніяк не можете без тих Пінчуків, Форбса. Так, незазираючи до інета, можете назвати оліґархів Швеції, Данії, Норвеґії? Це ті країни, де безробітним держава оплачує житло. Ви хизуєтеся нашими оліґархами, які під час світової кризи збагачуються безбожно, а своїм робочим говорять: та ви що, яке збільшення зарплатні, на дворі криза. А завтра, можливо, вони вже не оліґархі, а біженці. Їхній бізнес перейде до інших. Хочете приклад?
Ви не раз писали про те, що потрібно вивчати мови, їздити, ваш син навчався за кордоном. У вас досвід такий, що всі купуються, навіть королева Англії. Я сумніваюся що всі. Мої діти давно навчаються в Угорщині. Перше у гімназії (католіцькій), зараз в універсітеті. Ще жодного разу не стикалися там з хабарницьтвом (хоча знаю, там теж є). Однак при бажанні любу справу можна вирішити в Угорщині законно, без хабаря. У нас людина може померти, швидка не забере, поки не заплатять шоферові. А ви тут із своїми оліґархами з їхніми всемогучими мільярдами, за які купують любого. За то наша країна у такому стані, бо тут купуються "всі". Навіть пропонують: "Купіть мене".

Адмін 2012-02-01 / 21:28:46

На жаль, недодані коментарі Адміністрація сайту відновити не може. Можемо тільки порадити про всяк випадок копіювати коментарі перед відправкою, аби уникнути подібній до вашої пролем, пов’язаних зі збоями в роботі інтернету і т.д.

Це я 2012-02-01 / 21:15:47
Пане операторе! Чи можете надрукувати мій останній комент? Тут пише, що скасовано системою дублювання. Бо коли хотів додати комент, там вже числа вашого не було.

добрий 2012-02-01 / 20:27:01

Коментар видалено. Адмін

Tibor 2012-02-01 / 18:55:58
P.jegyzőnek

"Tibor, Вы кроме Ахметова никому еще не предлагали Венгрию ? И если не секрет, сколько он предложил Bам за эту дешевую страну ?"

В том то и вся проблема Венгрии, что она в отличии от Украины распрдана, куплена по дешевке на корню невенгерскими олигархами. Дело в том, что венгерских олигархов даже нет. Посмотрите кто владеет контрольными пакетами акций ОТП, Дунаферр и т.д. На Украине сформировался свой круг олигархов, которые не дадут раскупить страну. Они сами задают игру, в отличии от Венгрии. Венгрия очень зависимая страна, вернее от нее ничего не зависит, даже у себя дома она не контролирует экономическую ситуацию!

P. jegyző 2012-02-01 / 17:50:04
Tibor, Вы кроме Ахметова никому еще не предлагали Венгрию ? И если не секрет, сколько он предложил Bам за эту дешевую страну ?

Tibor 2012-01-31 / 21:06:00
українцю

Нічого Сорос Угорщині не допомагає! Угорщина для нього, то є бізнес проект, для отримування дивідендів, не тільки в прямому сенсі!!! Неможливо порівняти, що Дає (бо забирає) Сорос для Угорщини, а пани Ахметови, Ярослвські, Пінчуки, навпаки примножують Україну, як в матеріальному, так і в інтеллектуальному, культурному сенсу. Подивіться що твориься в Давосі...

Читатель 2012-01-31 / 20:32:00
Istvan 2012-01-30 / 20:44:22
В дела Украины, нагло вмешиваться, это через край! Чёрт знает что! А с другой стороны, Украина могла бы достойно отреагировать, или же не дождёмся?

Читатель 2012-01-31 / 20:29:04
Это же насколько Украина себя не уважает! Какая-то "шавка" позволяет себе пинать большую, могучую державу, как Украина! Позор! Если Украина позволяет себе такое, то о чём можно говорить?

українець 2012-01-31 / 18:40:46
Але тим не менше Сорос Угорщині багато в чому допомагає. Та й не випадково один з його найпотужніших "Інститутів" знаходиться в Будапешті. Маю на увазі Інститут відкритого суспільства. Окрім того діє низка т.зв. благодійних фондів. Та й чесно кажучи думаю і Сорос міг би купити Угорщину... Правда він розумний... і знає що йому "банкрути" не потрібні... і в економічному і в політичному плані.

Tibor 2012-01-31 / 18:25:56
українцю

"Але не траба забувати за такого угорця як Джордж Сорос"

Пан Сорос не угорський олігарх. Так, він має угорські коріння частково, але він є американцем, точніше громадянином США. Є ще з угорським корінням з Форбса пан Чарлз Шімоні, творець Ексела та Ворда, два рази літав в космос як турист. Але він теж громадянин США, і створив себе поза Угорщиною.

українець 2012-01-31 / 15:15:35
Автору: "Як повідомлялось раніше, 21 січня ц.р. на засіданні Змішаної угорсько-української міжурядової комісії з питань забезпечення прав національних меншин..." Ви трошки спізнились... засідання було 19-20 грудня 2011 року.

Тібору: повністю з Вами згоден, особливо стосовно М.Ковача. Але не траба забувати за такого угорця як Джордж Сорос

Tibor 2012-01-31 / 13:56:25
Для це Я

Шановний!

Продається все і всі, навіть Королева Великої Британії!
Просто ціни різні. Мабуть Вам просто пропонували дуже низьку ціну, або взагалі не пропонували. Значить у Вас все попереду! Бажаю виторгувати прийнятну для Вас ціну!

)): 2012-01-31 / 11:17:50

Тролінг. Коментар видалено. З хамством – на "Репортер". Адмін

)): 2012-01-31 / 11:14:27

Тролінг. Коментар видалено. З хамством – на "Репортер". Адмін

Катя 2012-01-31 / 10:30:07
Стосовно злих людей в Закарпатті - це точно! Ясність у головах лише стосовно одного -- грошей. Там де про гроші - там закарпатці!

Istvan 2012-01-31 / 09:47:31
Мариша! Будь обережним!

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 9
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини