Євросоюз переслідує Угорщину за християнські цінності – єпископ Янош Сийкей

Єпископ-помічник Естергом-Будапештської дієцезії Янош Сийкей переконаний, що усі нападки на Угорщину з боку ЄС викликані тим, що вона стала на захист елементарних людських цінностей, які сьогодні багато хто хоче зруйнувати.

Євросоюз переслідує Угорщину за християнські цінності – єпископ Янош Сийкей

Про це ієрарх пише у статті "Про причини негативних виступів проти нашої Батьківщини", яку передрукував сайт Мукачівської дієцезії римо-католицької церкви:

Христос казав: Коли вас світ ненавидить, знайте, що Мене він зненавидів раніше, як вас. (Ів 15,18) Особливої актуальності набувають ці слова сьогодні, коли багато людей по всьому світу взяли під суцільний напад нашу Батьківщину – висловлює думку у праці єпископ-помічник Янош Сийкей.

Яка причина цієї ненависті? Справжня причина в тому, що наша Батьківщина стала на захист таких елементарних людських цінностей, які сьогодні багато хто хоче зруйнувати. Угорський парламент прийняв таку конституцію країни, яка починається іменем Бога (Преамбула); стверджує, що життя ембріона повинен мати захист від моменту його зачаття (Свобода та відповідальність ІІ); Угорщина захищає інститут шлюбу, як союз, який виник між чоловіком та жінкою (Основна частина L). Конституція також стверджує, що сім’я є основою збереження нації. Оподаткування сімей слід встановлювати відповідно до витрат, необхідних для виховання дітей (Свобода та відповідальність ХХХ). Очевидно багатьом на світі не подобається це конкретне формулювання основних людських цінностей.

Тим паче, угорський уряд ввів тимчасовий окремий податок для банківських установ. І це звичайно наводить занепокоєння на банківську верхівку, щоб цей приклад не був заразним.

Це є основною причиною негативних виступів проти нашої Батьківщини. Звичайно ці причини не називаються по імені. Замість них згадують обвинувачення меншої вагомості. Одним із таких обвинувачень є закон про церкви. Метою цього закону є те, щоб забрати від так званих «бізнес-церков» статус церкви. В Угорщині, всупереч дуже багатьом державам Європи, церковні установи освіти, охорони здоров’я та соціальні інститути отримують таке саме державне фінансування, як відповідні бюджетні установи, оскільки вони надають послуги освіти чи лікування таким самим громадянам-платникам податків. Тому в нашій Батьківщині виникло багато таких псевдо-церков, основною метою яких було лише здобуття державного фінансування. Новий закон про церкви змінює такий стан речей. Точніше описує умови, за якими спільнота може отримати церковний статус (як найменш 1000 членів, присутність у країні не менше ніж 20 років і т. д.). Ті спільноти, які не отримають статус церкви, можуть спокійно продовжувати свою діяльність, тільки їхні установи не отримають державне фінансування.

Угорський парламент і уряд у своїй діяльності теж припускались помилок. Так: деякі пункти закону про ЗМІ, які пізніше були змінені, або у випадку закону про емісійний банк, де були деякі, можливо непотрібні зміни, які дали привід для негативних виступів. Так само було би правильніше заключити домовленість з банками перш ніж прийняти рішення про кінцеве погашення кредитів.

Причина негативних виступів, які спрямовані проти нашої Батьківщини не це, а ті основні цінності, які в даний час представляє Угорщина. Нинішній парламент забов’язаний діяти з відповідальністю, оскільки обраний 2/3 більшістю голосів, які довірили їм право дії. Цю велику відповідальність та можливість уряд повинен із покорою та оглядністю взяти на себе та перетворювати в життя. А зовнішні негативні виступи повинен розсудливо відбивати, в окремих випадках із потрібною майстерністю. Запас валюти емісійного банку нашої Батьківщини складає половину державного боргу, який при необхідності емісійний банк використає на покриття боргу. Це значить, що країна певний час вистоїть навіть при такому сильному зустрічному опорі.

В історії буває часто, що коли сходить світло, то супроти повстає влада тьми. Бажаю всім нам бути синами Світла, будівниками світу, який є більш правдивим, більш людським.

Янош Сийкей, єпископ-помічник Естергом-Будапештської дієцезії

27 січня 2012р.

Теги: Угорщина, Євросоюз

Коментарі

немадяр 2012-01-30 / 13:03:50
Мадяри спекулювали на юдео-русинській їдеології, поки їх не гримнуло тою ж голоблею)Тепер доводиться вбирати ярмулку і поступатися своїми національними інтересами.

сорри 2012-01-29 / 15:34:18

Антоне, почитав вашу відповідь – і засмутився. Ви не навели жодних прикладів, які давали би вам підстави стверджувати, що ситуація в Угорщині розвиватиметься за прикладом Росії, і тут же навели купу інших "незапаралелених" паралелей. Ну що, скажіть, спільного між Орбаном і диктаторами КНДР?


Ви може, і не помітили, але я навів тут два простенькі варіанти того, хто розпоряджатиметься Центробанком Угорщини – люди, які справді люблять цю країну, чи космополітичні олігпрхи певної національності, виключна мета яких – на цій країні нажитися.


Забудьте про незалежність Центральних банків країн ЄС як таку. Всі вони є до певної міри автономними підрозділами світової фінансової системи, яка, в кінцевому підсумку, як і, до прикладу, Федеральна резервна система США, належить цілком реальним приватним особам цілком конкретної "масонської" національності. Ви знали, що ФРС США (тобто, по суті, Центробанк США, є приватною структурою – з акціонерною формою власності з особливим статусом акцій)? Про що тоді мова? Адже саме ця "частная лавочка" вирішує, скільки і коли друкувати доларів – і в таким чином влаштовувати кризи на взірець нинішньї, пов’язаної, тупо, з браком доларової готівки, зумовленої призупинкою відповідного друкарського верстата.


Відповідно, коли національні еліти, як маємо нині в Угорщині, роблять спробу вирвати фінансову систему країни з-під контролю світової олігархії, негайно зчиняються світовиі ґвалт і рейвах з приводу, начебто, посягання на незалежність Центробанку. А ви копніть і розберіться спершу, що зробив Орбан у фінансовій сфері Угорщини. Якщо коротко то просто дав по руках фінансовій олігархії, що заправляє в цій та іншій країнах. Хіба дивно, що у відповідь його "мочитимуть" з усіх ЗМІ, що є в розпорядженні цієї ж олігархії?


Я колись наводив тут одну з найбільших, на мою думку, помилок раннього періоду правління Ющенка – це те, що він не взяв під контроль олігархічні ЗМІ. Що його, зрештою, і згубило, коли за його імідж взялися – в один голос – все ті ж олігархи спільної нціональності, починаючи від Юлі, закінчуючи есдеками(о) і "данєцкімі"...


Але це довга історія, Антоне.... :) І пробувати викласти її в двох словах означає нарватися на примітивні звинувачення, викликані недомовленостями...


Не будучи угорцем за національністю і прихильником Угорщини загалом, і, щоб було зрозуміло, не ідеалізуючи Орбана, я водночас, щиро заздрю Угорщині з приводу того, що у них хоча б робиться спроба зробити цю країну матір’ю, а не мачухою для людей, які там живуть. І щиро сумуватиму, якщо цю спробу "завалять на корню", аби іншим неповадно було. У цьому контексті сумно читати тут несмілі спроби колег-угорців захистити свою віру в цей шанс їхньої Батьківщини, між рядками яких читаються сумніви і зневіра, посіяні тимии ж олігархічними ЗМІ...

Антон 2012-01-29 / 13:47:35
підставами є досвід -- від Росії й Білорусі до Північної Кореї. Є ще Куба, Венесуела і т.д. Наприклад, Чавез контролює центробанк. Я там був недовго, але їхній болівер ледь не щодня падав -- і від того вигравав не пересічний громадянин, а експортери. І повірте, його хрестовий похід проти імперіалізму зовсім не відродження нації несе, а розколює суспільство, провокує ріст злочинності тощо.
Назвіть бодай одну країну, де обмеження свобод, у т.ч. ЗМІ, маніпулювання грошовою одиницею, мало позитивні наслідки у довгостроковій перспективі? Я Вам назвав приклади ще палкіших борців з масонством і споживацтвом (у КНДР взагалі останніх майже нема), ніж, за Вашим переконанням, є теперішня Угорщина. В тій же КНДР люд там не затурканий "масонською" пропаґандою --і щиро вірить, що вони піднімають любу країну з руїн після імперіалістичної війни. Без плюралізму в суспільстві (вільних ЗМІ і незалежних судів) народом легко маніпулювати -- будь-то комуністична, "масонська" (вживаю, бо бачу, Вам це слово до вподоби), релігійна чи будь-яка інша пропаґанда.
ПС. Євросоюз об"єднанвся у т.ч. через загрозу (економічну) США. Якби не було США, Росії, (зараз ще Китаю, Бразилії тощо), то навряд чи європейські країни об"єднались би. Коли хтось об"єднується -- це ще не свідчення масонської змови, але бачу, доводити щось тут нема сенсу, бо у всіх усталені переконання.

сорри 2012-01-29 / 13:01:34
Антоне, а які у вас підстави стверджувати, що у випадку Орбана та Угорщини все відбувається за сценарієм Путіна та Росії? Якщо вже наводите паралелі, то наводьте й підстави, на основі яких можете стверджувати про їх "паралельність"...

Я не є фанатом Угорщини і сто разів опонував тут на сайті своїм угорським колегам щодо невиправданих націоналістичних дій окремих угорських політичних сил і навіть держави на території українського Закарпаття. Однак в контексті данохї теми я, наразі, на боці Угорщини та угорців, бо бачу реальні спроби витягти країну з непомітної для масового ока "масонсько"-євросоюзівської кабали. Я завжди сміявся з угорців з того приводу, що Угорщину завоювали без зброї, залишивши їм на втіху тільки герб, гімн та прапор. Останнім важелем впливу угорців на свою економіку, як я також вже писав, була національна валюта. Але і в цьому плані Угорщину дотискали – і інформативно (формуючи громадську думку через підконтрольні "масонам" ЗМІ. У Орбана – тільки ДунаТВ), і по суті, переламуючи через коліно з використанням тієї складної ситуації, в якій опинилася Угорщина через грабіжницьку політику попереднього "масонсько"-соціалістичного уряду країни і штучно організовану так звану "світову фінансову кризу".
Все, що зараз, як я розумію, робить Орбан, це намагається виграти інформаційну війну в засиллі "масонських" ЗМІ (звідси і нюанси закону по пресу) і вибороти можливість використовувати для порятунку країни той єдиний важіль керування національною економікою – національну валюту. Звідси, і найбільший ґвалт "євромасонського" кагалу – щодо преси і нацбанку.

Щодо Євросоюзу, то я завжди казав, що це суто "масонська" (на взірець США) структура, яка має на меті панування в цій частині світу через американську модель обовванювання європейських народів шляхом впровадження суто споживацької моделі суспільства і, відповідно, розмивання всього національного через офіційну європейську політику регіонів (а не націй та держав). Тому я завжди казав і не втомлююся повторювати: якби на схід від України не було такої загрози як азійсько-агресивна Росія, то я би всіма силами опирався курсу входження України до ЄС. Однак, на жаль, з двох зол доводиться обирати менше. В ідеалі ж я був би за такий вектор розвитку для України - досягнення європейського рівня життя в матеріальному плані при, водночас, збереженні (чи, точніше, відновленні) справді європейського політичного і культурного духу, вбитого в нинішній європі "масонським" пануванням.

Щодо вибору Угорщини, то тут ви праві – пручатися Орбан може виключно в межах тих правил, які прийняла Угорщина, вступивши до ЄС. Іншим варіантом, і тут ви,знову ж таки праві, є вихід Угорщини з цієї наддержавної структури. Але у цьому випадку Орбан втратить прихильність одурманених мас, що вже звикли користуватися благами відкритих кордонів і не готові відмовлятися від цього. У всьому цьому, на мою думку, і полягає трагізм нинішнього становища Угорщини.

Про трагізм становища України – окрема тема...

Антон 2012-01-29 / 11:53:37
Сорри, Путін патріотично налаштований щодо держави і нації? Патріотично. Підтримує (і навзаєм) православну церкву, постійно дає відсіч Заходу, не втручається у відмирання міноритарних мов і заміну їх російською, захищає права етнічних росіян у Балтії, Україні і т.д., і т.п. І що? Квітне Росмія на заздрість масонам і Білому Дому? Квітнуть лише рахунки цього патріота. Більш радикальний приклад бачимо в Італії, Німеччині, Угорщині і т.д. у 1920-30х. Народу голову пудрять християнством і національним відродженням, а насправді вибудовують авторитаризм. Та ж Венеційська комісія зазначила, що питання одностатевих шлюбів, абортів і т.д. вирішується по різному в Європі, і особливо за такі новели на Будапешт не нарікала. А ось про загрозу пресі, багатопартійності, незалежності центробанку, судової системи, проблем з сусідніми державами (на їх суверенітет) -- прямо вказала. І саме з цих питань Орбану ставили питання у Брюселі. Почитайте нову Конституцію, висновки комісії, і може менш упереджено ставитимесь до зловорожого Брюселя (посіпаки Вашінґтона). Наостанок. Коли угорці рвались у ЄС, вони погоджувались на певні правила і загальні цінності. У ЄС діє принцип демократії і незалежності центрбанку (до речі, у США центробанк не є таким незалежним, як в ЄС). Тому вони або мають дотримуватись цих принципів і цінностей, або покинути ЄС. Якщо угорці раптом затужили за своїм суверенітетом (а члени ЄС добровільно позбулись частки власного суверенітету), вони мають право вийти з ЄС. Це вам не СРСР.

Аноніму. А Ви справді думаєте, що Орбан напряму заявить, що він думає про емісію? Але не забуваймо, що ЄС і МФВ не дуже радо дає кредити країнам з проблемами демократії (Україна і Угорщина є останніми прикладами). Без кредитів в уряду ФІДЕС вузьке поле для маневру, і випуск фантиків, особливо перед виборами, може бути обраним як опробований засіб (ми ж таке не так давно пержили в Україні). З залежним центробанком це не є великою проблемою.

чужинець 2012-01-29 / 11:40:42
до сорри:
Думаю, що скоріше йдется саме про другий варіант, закамуфльований під перший.
слов"нину: нічого Антон не перекручує, не треба сікатись..

Особисто мене розвиток подій у сусідів далеко не радує.

Антону 2012-01-28 / 21:06:44
2 Антон 2012-01-28 / 20:09:04

"З відкритих джерел. " (с)

дякую,

але ж , Антоне, в ваших джерелах я не бачу і слова про те, що Орбан зберається ніби "друкувати фантики", а ви так категорично про це заявляєте.

сорри 2012-01-28 / 20:45:30
Нацбанк може бути залежним від:

1) від сввого національного, патріотично налаштованого щодо держави і нації уряду;

2) від купки "масонів", що визискують цю державу у власних інтересах, та інтересах своїх одноплемінників в Євросоюзі та США.

Дуже сподіваюся, що в Угорщині йдеться про перший варіант і що вона вистоїть під "масонськи" ґвалтом і пресингом...

Словянин 2012-01-28 / 20:25:32
Антон, свідомо чи не свідомо, перекручує ситуацію з точністю до навпаки. Нехай він краще проаналізує дії реальної мафії - приватної гаркавої лавочки - Федеральної резервної системи США, яка друкує нічим не забезпечені долари, хазяї якої, окрім іншого, також контролюють і євро, а в результаті ЇХ афер виникають кризи у світі, на яких ВОНИ реально наживаються. Якщо всі європейські народи водночас зроблять те, що зробили угорці - паразитична система рухне як картковий домик.

Антон 2012-01-28 / 20:09:04
З відкритих джерел.
http://www.bbc.co.uk/democracylive/hi/europe/newsid_9679000/9679051.stm
http://www.venice.coe.int/docs/2011/CDL-AD(2011)016-E.pdf

Антону 2012-01-28 / 19:54:55
зрозуміло, принаймні на перший погляд ...

" ... Втративши незалежність, Центробанк надрукує стільки фантиків (форинтів), скільки Орбану треба буде для чергової перемоги ..." (с)

а ви впевнені, що в цій ситуації Орбан бажає саме "друкувати фантики" ? ви так категоричні.

власне, звідки у вас така інформація ?

Антон 2012-01-28 / 18:14:28
У двох словах: це той, який не друкує за вказівкою Уряду грошей, якщо вони не забезпечені. Саме для того існують механізми стримувань, щоб жодна з інституцій і груп (парламент, уряд, президент тощо) не могла диктувати банку монетарну політику. Все відносно: порівняймо центробанки ЄС і Білорусі, Тайваню і КНР.

Антону 2012-01-28 / 15:15:31
для початку, Антоне, чи могли ба ви пояснити, власне що таке є "незалежний центральний банк" держави ?

Антон 2012-01-28 / 14:52:09
Для пастви такий популізм би пройшов.
Але ЄС критикує угорську реформу через: втрату незалежності судами, центральним банком і де-факто консервацією ФІДЕСу у владі. Втративши незалежність, Центробанк надрукує стільки фантиків (форинтів), скільки Орбану треба буде для чергової перемоги (стає Путіним, який теж говорив про відродження Росії, зовнішню загрозу -- а тепер найбагатша родина світу, звісно, "непосильним трудом"). Угорщина і так напівбанкрот, а з тими змінами по Центробанку має всі шанси стати поруч із Грецією й Ірландією.
Про інститути сім'ї, ембріонів і Бога є в конституціях інших європейських держав -- і ніхто їх не критикує. Бо ніхто там не будує путінську Росію в центрі Європи. А Янош Сийкей, схоже, хоче стати угорським Кирилом.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини