На Закарпатті стартували IV спортивні ігри школярів (ФОТО)

У чотирьох містах області в суботу стартували IV спортивні ігри школярів Закарпаття. Першим видом стали змагання з баскетболу. 16 юнацьких та 13 команд дівчат вийшли на спортивні майданчики Ужгорода, Сваляви, Іршави та Хуста, щоб вибороти путівки до фінальної частини спортивних ігор школярів.

На Закарпатті стартували IV спортивні ігри школярів (ФОТО)

Ці ігри показові тим, що на них, як на долоні, видно роботу вчителів фізичного виховання у районах і містах області. Зрозуміло, що якась команда може бути трішки кращою за рахунок організації, спортивного щастя чи інших непередбачених обставин, але це якщо вчителі фізвиховання працюють так, як того вимагає програма. Якщо ж робота не ведеться, будуть провали, які пояснити важко.

На спортмайданчик Свалявського технічного коледжу (директор коледжу Василь Йовбак допоміг провести зональні змагання) вийшли юні баскетболісти Мукачева, Мукачівського, Свалявського та Воловецького районів. Серед дівчат за дві путівки боролися команди Свалявського, Мукачівського та Воловецького районів.
У юнаків найкраще підготовленими виявилися школярі Мукачева, які перемогли всіх із великим рахунком: Воловецький район – 112:5, Свалявський – 71:38, Мукачівський – 70:34. У свою чергу свалявці доволі легко 65:9 і 32:13 переграли школярів Воловецького та Мукачівського районів, забезпечивши собі другу путівку до фінальної частини. Збірна Свалявщини сформована на базі ЗОШ №3 і №2, а керував діями школярів Костянтин Стрельцов. У дівчат було тільки три команди. Юні свалявчанки перемогли 20:18 збірну Мукачівського і 28:2 Воловецького районів і вийшли у фінал. Другу путівку здобули школярки Мукачівщини, які побороли одноліток із Воловеччини 30:6. Збірна дівчат Свалявщини сформована на базі ЗОШ № 3, викладач фізвиховання Володимир Попович.

В Іршаві зібралися збірні як юнаків, так і дівчат Іршавського, Хустського, Берегівського та Тячівського районів. Невідомо, чи допомагали іршавчанам стіни, але особливого протистояння з боку суперників вони не зустріли: по черзі перегравши команди Хустського р-ну 43:27, Берегівського 50:12, Тячівського 53:16, завоювали путівку до фіналу. У свою чергу хустяни перемогли тячівців 16:12 і берегівчан 23:12 і отримали другу путівку. Збірна юнаків Іршавщини була сформована на базі ЗОШ Великого Раківця, викладач Василь Половка, який і керував її діями. У дівчат збірна Іршавщини впевнено перемогла своїх суперниць і завоювала путівку до фіналу. За другу путівку боролися дівчата Хустського й Берегівського районів. На цей раз щастя посміхнулося хустянкам.

На урочистому відкритті IV спортивних ігор школярів області в Ужгороді виступив заступник начальника управління з фізичного виховання та спорту МОН України Степан Негер, який привітав учасників із стартом спортивних ігор. Тут за дві путівки до фіналу боролися 4 юнацькі та 3 команди дівчат. Збірна Ужгорода без надзусиль перемогла команди Чопа (33:11), Ужгородського (43:20) та Перечинського районів (60:7) і вийшла до фіналу. Приємно здивували школярі Чопа, які з рахунком 39:25 та 28:13 відповідно переграли команди Ужгородщини й Перечинщини. У дівчат Ужгородщина не виставила команду взагалі. Збірна Чопа переграла Ужгород 18:14 та перечинців 25:2 і стала першою. Ужгородки перемогли збірну Перечинщини 17:5 й завоювали другу путівку. Збірну юнаків Ужгорода до змагань готував Олександр Зубковський, а дівчат – Володимир Кожайкін. Збірні Чопа тренував Олександр Корнієнко.

У Хусті за путівки боролися юнацькі команди міст Хуст, Берегово та Виноградівського й Рахівського районів. У дівчат команда Берегова на змагання не приїхала. До фінальної частини в юнаків вийшли школярі Хуста й Виноградівського р-ну, у дівчат – Виноградівського та Рахівського районів.

Таким чином, путівки до фінальної частини в юнаків завоювали команди Ужгорода, Чопа, Мукачева, Хуста та Виноградівського, Свалявського, Іршавського й Хустського районів. У дівчат фіналістками стали команди Ужгорода, Чопа, Іршавського, Хустського, Свалявського, Мукачівського, Виноградівського й Рахівського районів.

Фінал у дівчат відбудеться в Ужгороді 28-29 січня. Із 4 по 8 лютого пройдуть зональні турніри спортивних ігор України. Збірна Закарпаття гратиме в Рівному.
Фінал юнацьких команд пройде 4-5 лютого в Ужгороді. Зональні змагання спортивних ігор України пройдуть в Ужгороді з 21 по 26 лютого. У змаганнях беруть участь юнаки і дівчата 1995 року народження і молодші.
IV спортивні ігри школярів Закарпаття стартували.

 

 

 

Анастасія Пензова, Спорт тайм

26 січня 2012р.

Теги: спортивні ігри, школярі

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини