Українські гурти "Танок на Майдані Конго" та Esthetic Education виступлять на популярному угорському фестивалі Sziget

Групи «Танок на Майдані Конго» та Esthetic Education виступлять як представники України на популярному угорському фестивалі Sziget, який відбудеться на початку серпня в Будапешті.

Українські гурти "Танок на Майдані Конго" та Esthetic Education виступлять на популярному угорському фестивалі SzigetОрганізатори Sziget Festival ставлять за мету ознайомити відвідувачів фестивалю зі всією різноманітністю європейської музики, тому традиційно включають у концертну програму популярних артистів з різних куточків Європи. Цього року Sziget «заглиблюється» на схід, надаючи 20 з 80-ти вакансій, заброньованих для зарубіжних виконавців, музикантам зі Східної Європи, повідомляє УНІАН.

Спочатку планувалося, що Україна буде представлена одним колективом, проте в останню мить дирекція «Сігета» вирішила зробити виключення і запросити на фестиваль відразу дві групи. Esthetic Education виступлять на Wan-2 сцені «неформату», а «Танок на Майдані Конго» - на «східноєвропейській» Bahia. Про це повідомив на прес-конференції, яка відбулася 18 травня в Києві, програмний директор Sziget Festival Йожеф Кардаш. «А якщо врахувати українське коріння Gogol Bordello, то і цілих три!» - пожартував пан Йожеф.

За словами представника дирекції «Сігета», головними критеріями відбору груп на участь у фестивалі були «якість й оригінальність». «Нас приємно здивував хіп-хоп українською», - сказав, зокрема, про ТНМК Йожеф Кардаш. У той же час програмний директор зазначив, що із задоволенням розширив би український «десант», але - фестиваль не гумовий і покликаний у першу чергу представляти вітчизняну сцену.

Також на зустрічі з журналістами була анонсована акція, направлена на розвиток культурно-музичних зв`язків між Україною та Угорщиною. За ініціативою агентства «Initia Event Management» і за підтримки OTP Bank і Посольства Угорщини в Україні в Києві впродовж весни-літа в Києві пройдуть концерти трьох угорських груп, учасників Sziget-2007. Першими в столицю України 20 травня приїде група Brains, в червні відбудеться виступ Anselmo Crue, а третій учасник буде оголошений пізніше. Сторони сподіваються, що подібний музичний «взаємообмін» надалі стане традиційним і дозволить українцям більше дізнатися про сучасну музичну сцену свого географічного сусіда, ну а угорцям - познайомитися з кращими представниками української музики.

Sziget Festival, що святкує цього року 15 років своєї діяльності, є на сьогоднішній день одним з найбільших і популярних фестивалів у Європі, що щорічно збирає сотні тисяч меломанів з різних країн. Він традиційно проводиться на острові Обуда на Дунаї в центрі Будапешта. Цього року «Сігет» проходитиме з 8 по 15 серпня. Серед тих, що підтвердили свою участь в програмі - Пінк, Nine Inch Nails, Tool, Chemical Brothers, Faithless, The Killers, Mika, Шинейд О`коннор і багато інших визнаних зірок світової музики.

Нагадаємо, нещодавно гурт "Esthetic Education" презентував свій новий альбом "Werewolf". Презентація супроводжувалась яскравим концертним дійством і театром тіней.

Цього року угорські гурти, учасники фестивалю дали концерти у Києві.
21 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини