На сесії Іршавської райради затвердили бюджет району (ФОТО)

На четвертому засіданні восьмої сесії Іршавської райради, що відбулося днями, депутати розглянули більше десятка питань. Як підсумок – затверджено низку цільових бюджетних програм, до окремих внесено зміни, прийнято головний фінансовий документ району. Про свою діяльність на теренах району проінформували окремі представники служб обласного підпорядкування. До їх роботи в народних обранців були зауваження.

На сесії Іршавської райради затвердили бюджет району (ФОТО)

Перед початком сесії депутатів райради вітали колядники районного будинку дитячої творчості, а керівники району вручили почесну грамоту заступнику редактора райгазети «Нове життя» Тетяні Палинчак.

Відкрив і вів засідання сесії голова райради Станіслав Сухан. Порядок денний доповнили питаннями передачі приміщень на баланс райради та затвердження списку народних засідателів райсуду. Заступник голови райради Петро Добромільський зачитав відповіді на депутатські запити. На сесії прозвучали ще два усні. Іван Ньорба переймається підсипкою вулиць у верховинських селах у період ожеледиці. Іван Чийпеш просив допомоги внести ясність стосовно трансформатора, який за власні кошти придбали жителі однієї з вулиць Нижнього Болотного. Цей факт чомусь не задокументували.

Як зазначив Станіслав Сухан, у райраду надходять звернення та скарги щодо роботи представників обласних служб в районі. Іршавчани не завжди мають змогу достукатися у двері обласних владних кабінетів. Навести лад у цьому питанні взялися депутати райради. Окремих очільників цих структур вже заслухали, решта ж ще звітуватиметься.

За словами виконувача обов’язків заступника начальника обласного управління Закарпатдержрибохорони Ігоря Великопольського, за минулий рік працівниками служби виявлено та припинено 30 порушень природоохоронного законодавства. На території району рибогосподарську діяльність здійснюють приватне підприємство «Кріль», форелеве господарство «Бронька», ПрАТ «Закарпатський рибокомбінат». Кількість вирощеної та реалізованої риби в них становить до сімдесяти тонн. А у водосховищі «Горбок» такі дані встановити неможливо. Народні ж обранці висловлювалися за те, що державний інспектор, який здійснює контрольно-наглядові функції в басейні річки Іршава, має сумлінніше ставитися до своїх обов’язків. Іршавчани звертаються до нього по допомогу, але їх дуже часто не чують, нема реакції спеціаліста. Ще одне питання, якому потрібно приділити більше уваги, -- впорядкування забору гравію з річок. 

Заступник начальника обласного центру комплексної реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів Мирослава Скубенич зазначила, що Іршавське відділення розпочало діяльність у 2006 році. Минулоріч тут реабілітаційні послуги отримали 60 дітей з обмеженими фізичними можливостями. З метою підвищення фахового рівня працівників  щомісячно проводяться теоретичні семінари. Депутатів турбує те, що у складі різних комісій вони бували у відділенні, а працівників на місці не було. Та й комунальне майно використовується відділенням неефективно, не за призначенням. На ці речі Мирославу Скубенич попросили звернути увагу.

Затвердили депутати й районний бюджет на цей рік. Прогнозується, що загальний обсяг його доходів становитиме майже 324 з половиною мільйони гривень. Левова частка з них піде на потреби освіти та медицини. На два мільйони збільшиться фінансування на гаряче харчування дітей у школах. Меню на одну дитину формуватиметься на сім гривень на день. Минулого року школярі харчувалися всього за чотири гривні. На ремонтно-будівельні роботи у бюджетних закладах використають шість мільйонів гривень. Це втричі більше, ніж торік. Вперше за багато років на спортивні навчально-тренувальні збори виділять додаткових двісті тисяч гривень.

Тринадцять сільських рад району минулого року не виконали бюджет. Щоб вийти «на нуль», окремим з них не вистачало дві-три тисячі гривень. На жаль, не всі сільські голови відчувають за це вину перед громадою, не завжди демонструють бажання виправляти ситуацію. А це впливає на кількість грошей, які району виділять з обласного бюджету. Вже найближчим часом отримаємо триста тисяч гривень для дошкільних навчальних закладів, стільки ж – на одну зі шкіл, де ведеться будівництво.

На сесії затверджено Програми фінансової підтримки громадських організацій, технічного захисту інформації, що є власністю держави, в автоматизованих системах, матеріально-технічного забезпечення здійснення повноважень відділом управляння майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району, підтримки, поліпшення стану приміщень та організації харчування в медико-соціальному центрі райорганізації Товариства Червоного Хреста України, «Мала преса», «Питна вода». Внесли зміни і доповнення до Програми зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я комунальної власності. Також прийняли відповідне рішення про структуру і чисельність виконавчого апарату райради, витрати на її утримання. До речі, видатки на утримання виконавчого апарату суттєво зменшено, повідомили Закарпаття онлайн в Іршавській районній раді.

13 січня 2012р.

Теги: Іршава, сесія, бюджет

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
23:14
/ 4
Рік Августина Волошина
» Всі новини