Центру зв’язків із громадськістю Закарпатського УМВС вже 15 років

15 травня виповнилося 15 років із часу створення міліцейської служби зв’язків з громадськістю - структури МВС України, котра є тим основоположним містком, що єднає міліцію з народом в особі засобів масової інформації та громадськості. Бо саме Центри зв’язків з громадськістю обласних управлінь безпосередньо контактують із журналістами, організовують зустрічі масмедійників із керівництвом міліції.

- Центр зв’язків з громадськістю діє як самостійний структурний підрозділ міліції і перебуває в оперативному підпорядкуванні ДЗГ МВС України, котрий очолює відомий телевізійний журналіст, полковник міліції Костянтин Стогній, - розповідає начальник ЦЗГ УМВС України в Закарпатській області майор міліції та журналіст за фахом Ігор СТЕФАНЕЦЬ. - Наш Центр розташований в Ужгороді на вул.Пушкіна, 3, у приміщенні, де колись була паспортно-візова служба. Основними завданнями нашого підрозділу є: координація заходів, спрямованих на реалізацію інформаційної політики Міністерства внутрішніх справ України, організація взаємодії із засобами масової інформації, населенням, трудовими колективами, громадськими організаціями з метою інформування громадськості про стан правопорядку та боротьби зі злочинністю в області, роботу міліції, популяризація роботи органів внутрішніх справ через виготовлення та розповсюдження інформаційно-рекламної друкованої продукції, фотовідеоматеріалів, формування та моніторинг громадської думки щодо роботи міліції тощо.
Працівники Центру зв’язків з громадськістю закарпатської міліції, а саме Катерина Кийович, Іван Ладжун, Михайло Пискач, Ярослав Залуцький, Діана Дорогій та Володимир Павлюх, окрім організації тематичних прес-конференцій за участі керівників УМВС та відповідних служб, готують інформаційні добірки про роботу міліції, розкриття резонансних злочинів для газет, телебачення та радіо, в тому числі й для центральних. А також уже понад 10 років активно сприяють у виданні обласної газети “Відомості міліції”, підготовці радіопрограми “Міліцейський канал” та готують в ефір власну телепрограму “Місце події”, котра користується великою популярністю в ефірі провідних закарпатських телестудій. У мережі Інтернет діє веб-сторінка ЦЗГ УМВС.


Журналісти місцевих та власкори центральних ЗМІ завжди можуть почерпнути оперативну та об’єктивну інформацію про криміногенну ситуацію на Закарпатті та роботу міліції у Центрі зв’язків з громадськістю УМВС. Чи задоволені самі мас-медійники співпрацею з міліцейською прес-службою? - поцікавилися ми у провідних журналістів краю.

Дмитро ВОРОБЕЦЬ, заслужений журналіст України, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки журналістів України:

- За довгі роки журналістської практики, а я вже 28 років очолюю обласну Спілку журналістів, у мене склалися тісні контакти та зв’язки з органами внутрішніх справ. Створення Центру зв’язків з громадськістю стало для нас, журналістів, приємним моментом, позаяк з’явилася нагода отримувати інформацію, так би мовити, з перших уст. І я пишаюся тим, що із часу створення й донині у цій структурі працюють професійні журналісти. Як от нинішній начальник ЦЗГ УМВС Ігор Стефанець, член правління облорганізації Спілки журналістів, випускники факультету журналістики Львівського Національного університету Іван Ладжун, Володимир Павлюх.

Цьогоріч уже всьоме присуджуватиметься започаткована УМВС та Спілкою журналістів обласна журналістська премія імені журналіста та підполковника міліції Михайла Фатули.
Про рівень довіри журналістів до ЦЗГ УМВС та міліції загалом свідчить хоча б той факт, що на прес-конференції в УМВС традиційно приходить по кілька десятків газетярів, телевізійників та радійників. Зі свого боку, добре відомий нам генерал Віталій Максимов з великою пошаною ставиться до нелегкої роботи журналістів, завжди відгукується на ініціативу Спілки журналістів. І я пишаюся тим, що його прес-конференції завжди збирають повен зал журналістів.

Директор Західного інформаційного агентства “Простір” Петро ПОЛІХА:

- За родом занять та специфікою інформаційного агентства ми тісно співпрацюємо з усіма прес-службами державних, правоохоронних та приватних структур. І Центр зв’язків з громадськістю УМВС є одним із основних наших інформаційних партнерів. Кримінальна тематика, стан боротьби зі злочинністю постійно цікавлять людей і, звичайно, журналісти не можуть її обходити.

ЗІА “Простір” дуже задоволене співпрацею з ЦЗГ УМВС, позаяк отримуємо вичерпну та об’єктивну інформацію, яка нас цікавить. Робиться це оперативно, особливо коли потрібні якісь коментарі з боку міліцейського керівництва. Добре те, що ЦЗГ УМВС регулярно організовує прес-конференції. Разом із керівником ЦЗГ Ігорем Стефанцем у нашій редакції та в обласній газеті “Старий Замок Паланок” побував начальник УМВС генерал-лейтенант Віталій Максимов, який у невимушеній, абсолютно доброзичливій обстановці відповів на всі наші запитання.

Хочу побажати працівникам Центру зв’язків з громадськістю й надалі тримати таку високу планку. Ну, а ми зі свого боку намагатимемось якнайширше оприлюднювати суспільно важливу інформацію, яка стосується роботи міліції.

Оксана ШТЕФАНЬО, редактор відділу інформації обласної газети “Срібна Земля-ФЕСТ”:

- На моє переконання, прес-служба закарпатської міліції - найкраща з усіх силових структур краю. За ці 15 років ви зарекомендували себе справжніми професіоналами. У нашої газети, особисто у мене склалися дружні стосунки з усім колективом ЦЗГ УМВС. Коли б я не звернулася за інформацією з приводу того чи іншому злочину, навіть у середу, за годину до друку нашої газети, мені тут ніколи не відмовлять, не скажуть “зателефонувати завтра”, бо часу немає... Маю подаровану колегами з ЦЗГ книжечку з номерами телефонів керівників міліції у районах, що значно полегшує мою роботу в зборі інформації. Особливо відкритою робота Центру зв’язків з громадськістю завжди була за керівництва міліцією генералом В.Максимовим. Віталій Вікторович розуміє вагу слова й цінує роботу журналістів, вимагаючи цього від своїх підлеглих. Так тримати!

Головний редактор газети “Неділя” Михайло НОСА:

- Така співпраця журналістів з міліцією, як нині, ще років 5-10 тому була неможлива. Вона була, бо ЦЗГ УМВС уже 15 років, однак, на мою думку, найбільш повною стала лише в останні 5 років. До того отримати інформацію нам було досить важко, бо і міліція була більш закритою, та й самі ЗМІ не дуже були налаштовані на співпрацю, позаяк їхня ініціатива сприймалася “в штики”. Але зв’язки між пресою та правоохоронцями дуже потрібні, бо це дає більше порозуміння. Дуже погано, коли інформація замовчується. Краще, аби вона надавалася громадськості з перших уст, бо інакше з’являтимуться чутки та перекручення. А в кримінальній інформації важить кожне слово, і часто, не маючи належної інформації, стаття в газеті чи сюжет по телебаченню про якийсь злочин може ускладнити його розкриття та пошук злочинця.
Хочу побажати колегам з ЦЗГ УМВС і надалі бути такими ж відкритими для усіх журналістів, якими ви є для газети “Неділя”, коли в кожному номері виходить якісна та інформаційно насичена сторінка кримінальних новин, котра базується в основному на інформації Центру зв’язків з громадськістю УМВСУ в Закарпатській області.

Зі святом вас! Здоров’я вам, творчого натхнення та завжди гарних новин для закарпатців. Доки є робота у вас, доти й газети існуватимуть...
Розмову вів Володимир ПАВЛЮХ, "Відомості міліції"
19 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини