Редактори закарпатських газет поскаржилися Ледиді на недостатнє фінансування

У четвер, 22 грудня, керівник Закарпатської області Олександр Ледида та його заступник Антон Громовий взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Роль медіа у реформуванні суспільства».

Редактори закарпатських газет поскаржилися Ледиді на недостатнє фінансування

 До дискусії долучились головні редактори обласних газет «Закарпатська Правда», «РІО», «Срібна земля-Фест», «Європа-центр», а також редактори більшості районних видань, - повідомили Закарпаття оналйн у прес-центрі Закарпатської ОДА.    

Головні теми неформальної розмови, звичайно, стосувалися проблем редакцій. Серед них, зокрема, і ціни на друк, і вартість доставки тиражу, й традиційна нестача бюджетного фінансування. Щодо останнього, вважає Олександр Ледида, редакторам варто розраховувати не тільки на гроші місцевих бюджетів, а й самотужки заробляти – рекламою, та приваблювати читача цікавими матеріалами. Разом з тим, керівник краю пообіцяв організувати розширену зустріч влади та журналістів, зібравши за одним столом голів районних адміністрацій та редакторів газет. Тільки у такому форматі, налагодивши діалог, можна ефективно вирішувати проблеми видань, переконаний очільник області.
 

22 грудня 2011р.

Теги: газети, фінансування, редактор

Коментарі

нечитач 2013-11-01 / 10:42:08
При сучасному доступі до теле- та інтернетмережі я би взагалі ліквідував любі газети. Навіть туалетного паперу вже достатньо.Краще кошти, які йдуть на видавництво газет, снрямувати на видавництво підручників для школярів та студентів. Книжок(підручників) завжди не вистачає.Вже 22 роки.

*** 2011-12-23 / 09:47:23
Воловеччанин, про комплекс неповноцінності районних чинуш це просто в яблучко. це і в інших районах так. і роздержавлення не вигідне їм, бо районні керівники втратять безкоштовний піар. їх же жаба задавить нормальну, ринкову ціну за це платити. от тільки стає зовсім не зрозуміло, нівіщо взагалі цю нараду скликали, редакторів на цілий день від роботи відривали. хіба для того, аби сказати заяложену фразу, що треба рекламою гроші заробляти. ніби редактори самі цього не знають. де здоровий глузд?..

ІВАН 2011-12-23 / 09:23:46
"Районки" будуть доти, доки система державної влади буде така, як тепер.Коли керує районом райком партії -РДА, а райрада на підхваті. Доки не буде справжнього самоврядування, прозорість використання бюджетних коштів і т.д. Редактор так "ляже, як пан скаже"

Безпартійний 2011-12-22 / 22:28:25
Ой, яке ж то бідне закарпаття нет. Балога вам що гроші не заплатив за останній місяць?

Костянтин 2011-12-22 / 22:07:40
Питання роздержавлення комунальних друкованих ЗМІ на порядку денному ще десь 2006 р. Держкотерадіо за урядів Януковича і Тимошенко провів на цю тему кілька "круглих столів", але далі цього справа не пішла. Причин цього кілька: 1) у цьому не зацікавлені районні органи влади та та самоврядування, які не припускають можливості появи опозиціного видання під "розкрученим" (на рівні окремої місцевості) бренді районки; 2) у цьому не зацікавлені редактори "районок" (за посадами прирівняні до заступників голів РДА), більшість з яких перед-пенсійного віку; їм краще отримувати регулярну дежавну дотацію+надходження від релами і т.д., і бездумно виконувати накази згори, ніж роздержавлюватися і працювати у ринкових умовах. Як на мене, роздержавлення будь-якого з комунальних друкованих ЗМІ завершиться тим, що хтось приватизує майно редакції (зокрема приміщення) і буде здавати його в оренду.

Ярослав Гулан 2011-12-22 / 21:51:39
Олеже, я мав на увазі роздержавити. Просто сам термін "районна газета" у моїй психіці, на жаль, асоціюється із державною газетою, і я просто забув, що районка може бути і приватна )))

Ти вірно кажеш - роздержавити і у вільне плавання.

А висвітлення діяльності ради - у вигляді рішень і проектів рішень. На офіційному сайті і на спеціальних інформаційних бюлетенях.

Воловеччанин 2011-12-22 / 21:35:51
Абсолютно погоджуюсь з написаним -заберіть ці противні пики районних очільників і читати можливо частіше будуть ці "районки" .Так інколи доходить це все до анекдоту,пишу відверту правду, будь-хто зможе це перевірити,як найбільшою проблемою при звіті головного редактора газети Бігарія(Воловець)було що Ковбаско в-голова РДА не може себе впізнати на фото(деколи фийса не ставалася,таким великим став), а Култан-голова райради не бачить як він червоніє на всіх фото. Я більш як впевнений,що така ситуація у всіх районках,бо у всіх районних ...та і обласних очільників комплекс неповноцінності до власної персони.

профі 2011-12-22 / 21:21:45
Дуже цікаво б длвідатися, хто цю спотворену інфу помістив в інтернеті? Ну не виступали там редактори ні РІО, ні Закарпатської правди. Тихенько собі сиділи і явно скучали. А виступали Ящищак з Новин, Кривошапко з ЄЦ, Ільницький з ФЕСТу та Підгорна з ВУ. І ніхто з них грошей не просив! Кривошапко розповів, як пошта грабує газети, а Ільницький запропонував владі читати критику на свій адрес та вирішувати проблеми людей, а також піти європейським шляхом і відпуститьи державні газети у "вільне плавання". Де працюють професіонали, які не зависли на "бюджетній голці", ті виживуть. Як приклад - газета "Панорама" з Мукачева, яка ось уже 6-7 років є самостійною і не вмерла. А ще він (Ільницький) запропонував владі заборонити редакторам цих газет друкувати у кожному номері по 2-3 фото начальників, бо з цього вже люди сміються, а не те, що поважають владу. Йому правда ніхто не перечив, але й вигуків схвалення не було. Ось таким був дух цеї зустрічі, а не випрошування грошей.

Олег Диба 2011-12-22 / 21:17:13
Славіку, закривати районки не треба. Їх треба всього лише відлучити від бюджетної цицьки. Тобто, як ти і написав - роздержавити (точніше - розкомуналити). І тоді хай виживають ті, які будуть цікавими читачеві.

Ярослав Гулан 2011-12-22 / 21:07:51
Дивлюся цю інфо і мало не плачу. Після таких креативних порад губернатора йому після відстваки просто необхідно очолити якусь районку. Сподіваюся, йому дадуть вільно вибрати одну із 13.

А насправді це все досить сумно... Коли прийде Той, хто газети роздержавлює і районки закриває?..

Воловеччанин 2011-12-22 / 20:54:45
За що їх фінансувати, щоб весь керівний непотріб районів був на перших сторінках цих туалетних папірців,бо інколи деякі "районки" і не назвеш інакше, а в головних редакторів цих туалетних папірців давно совісті немає,займаються масовим жополизництвом і задоволені,що їм за це ще і платять-:)

*** 2011-12-22 / 20:35:33
шкода, що ми не насмілюємось поскаржитись на тиск з боку відділів так званої внутрішньої політики райдержадміністрацій, через брутальне втручання яких районні газети і перетворюються на бойові листки влади

Михайлові 2011-12-22 / 20:20:49
Ви маєте якісь конкретні дані? РОзпишіть трохи детальніше: суми, прізвища. Тоді буде зачіпка і можна буде щось "копати"

михайло 2011-12-22 / 19:50:26
що редактори газет так плачуть про свое фінансування, кому потрібні їхні газети ?? хто їх нам буде розносити по домівках якщо зарплата в листонош по 400 500 гривень і то половину з цих грошей вони купують в себе на почті в тридорога товар, щоб дати план, аби їх обласний начальник мав велику зарпалату !!! Ви редактори газет краще опишіть проблеми листонош, яка в них зарплата, і скільки отримує її їх начальство , коли ви ви всі останній раз паднімали проблему листош, або висвітлювали їхню роботу ????????

Олег Диба 2011-12-22 / 17:45:36
Інтеренет-видання "Закарпаття онлайн" також скаржиться голові Закарпатської ОДА на недостатнє (а по факту - нульове)фінансування. ))))))))))))))))))))

Пан Баклажан 2011-12-22 / 16:37:14
О, и на передньому плані - "Вісник Берегівщини" :)
Десятки отих "червоних прапорів", на 80 % заповнених "висвітленням діяльності місцевих органів влади" (решта - программа, передруки з інтернету і 5-10% дійсно цікавих матеріялів) просят державного фінансування. Бо без нього б місяця не протримались, настільки вони затребувані суспільством...

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини