На Великоберезнянщині прокуратура виявила незаконні рубки лісу

Прокуратура Великоберезнянського району знайшла факти порушення вимог лісового законодавства держави.

На Великоберезнянщині прокуратура виявила незаконні рубки лісу

Працівники лісової охорони ДП «Великоберезнянське лісове господарство» не в повній мірі дотримуються норм Лісового кодексу України. Упродовж дев’яти місяців на території лісового фонду цього державного підприємства виявлено незаконних рубок лісу загальною масою 195,74 м.куб., а лісовому господарству завдано збитків на суму понад 550 тисяч гривень. Однак, лісовою охороною підприємства в ході весняних перевірок виявлено подібних порушень у трьох лісництвах тільки на 3,68 м.куб., шкода від яких лише трохи більше 5 тисяч гривень.

Працівниками лісової охорони філії «Великоберезнянський держспецлісгосп» також не сповна виконуються відповідні статті Лісового кодексу України. У ході перевірки, проведеної у 2011 році, у лісовому фонді філії виявлено, зокрема, такі порушення вимог природоохоронного законодавства як пошкодження дерев та незадовільна і несвоєчасна очистка місць рубок від порубкового залишку. За вказані порушення підприємству нараховано майнових стягнень на 143 тисячі гривень.

Викликає занепокоєння і стан проведення робіт щодо захисту лісів від незаконних рубок. Під час перевірки виявлено незаконні рубки лісу в насадженнях. За результатами перевірок у 2011 році у сфері охорони лісу правоохоронці Великоберезнянського району порушили 9 кримінальних справ.

Внесено також ряд документів прокурорського реагування - заявлено 3 позови щодо відшкодування понад 30 тисяч гривень шкоди з вини осіб, завданої незаконними рубками лісу, порушено 16 дисциплінарних проваджень проти посадовців контролюючих органів.

Значну увагу прокуратура району приділяла і додержанню органами влади та місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання вимог законодавства про відходи. На території Великоберезнянщини зареєстровано 28 суб’єктів господарської діяльності, робота яких тісно пов’язана зі створенням та розміщенням відходів. Із названих підприємств 19 суб’єктів не отримали ліміти та дозволи на утворення та розміщення відходів. Керівникам контролюючих органів та госпордарюючим суб’єктам, які здійснюють виробничу діяльність з порушенням вимог чинного законодавства у сфері поводження з відходами, прокуратурою району внесено 8 документів реагування, повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

21 грудня 2011р.

Теги: прокуратура, рубки, природоохоронний

Коментарі

Nik 2011-12-23 / 13:43:25
Конар лізе з шкіри, бо не має вже змоги, як раніше, з свого кабінету торгувати лісом, от і бореться за таке право, а не за посаду. Його посаді нічого не загрожує, вже втримався!. Але і всі інші структури не кращі- сидять на краденому лісі.Лісгосп, замість того, щоб забезпечувати власний ринок лісосировиною - за копійки продає ліс закордон. Хто має відкат з таких оборудок - директор чи їх головний в Заклісі, нікого не цікавить. Люба лісопереробна фірма, яка не купляє ліс на аукціоні, або купила для відмазки 50 м3 і працює з ними рік - працює на краденому лісі, адже купити поза аукціоном ліс забороняється і нереально, як і підтримувати діяльність фірми на 50 м3 сировини зв рік. Все просто і на поверхні, тільки нікому нема до цього діла - правоохоронні органи зацікавлені такі підприємства періодично підловлювати і садити на хабаря . Потім, для статистики, зафіксують пару м3, як незаконних рубок і всім добре.Якщо Березнянська прокуратура показала такі смішні цифри, то це говорить про те, що там повністю некомпетентні особи,що вже нераз доказано,або вже хтось відкупився від основних показників крадіжки лісу.

цензор 2011-12-21 / 21:38:54
там рубят все годы независимости, И только сейчас - о великие охранители порядка и екологии это заметили. Браво. Через лет пять заметят , что многие из района живут за счет контрабанды.

я 2011-12-21 / 17:13:36
Конар аж зі шкіри лізе, аби втриматися на посаді))

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини