Львівська залізниця публічно образилася на голову Закарпатської облради

На адресу редакції Закарпаття онлайн надійшла заява прес-центру Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця». Власне, йдеться про офіційну реакцію цієї структури на репліку голови Закарпатської облради Івана Балоги щодо скорочень поїздів в напрямку і на території Закарпаття, що їх справді останнім часом практикують залізничники. Публікуючи текст цього документу Закарпаття онлайн сподівається на оприлюднення більш повної позиції керівника представницької влади Закарпаття, або, як і пропонується наприкінці цього звернення, плідних переговорів та об’єднання зусиль щодо "організації перевезення пасажирів у тих умовах, які склалися". Тобто, в будь-якому разі – на користь Закарпаттю.

Львівська залізниця публічно образилася на голову Закарпатської облради

"Львівська залізниця відверто здивована звинуваченнями голови Закарпатської обласної ради  Івана Балоги, які на сесії облради 13 грудня  прозвучали на адресу магістралі. За інформацією деяких ЗМІ, «Іван Балога висловив невдоволення ставленням «Львівської залізниці» щодо пасажирських перевезень на території Закарпаття». І журналістам він пояснив це так: «…Львівська залізниця» по відношенню до закарпатського споживача, що не рік, то щось скорочують, чи не добудовують».

Львівська залізниця вважає такі закиди абсолютно необґрунтованими і навіть образливими, оскільки вони кидають тінь на роботу тисяч залізничників, які щодня забезпечують перевізний процес у Закарпатській області. І, між іншим, також є жителями цієї області.

Важко зрозуміти, що мав на увазі очільник облради, кажучи «…щось не добудовують…», оскільки все, за що залізниця бралася в області упродовж останніх років – завершено і введено в експлуатацію, а це і вокзальні комплекси, і житлові будинки, і спортивні об’єкти. Стосовно звинувачення «скорочують», то ймовірно, пан Балога мав на увазі зменшення кількості поїздів у приміському сполученні. Однак такі дії Львівської залізниці продиктовані зовсім не бажанням  ущемити права закарпатців, а катастрофічною збитковістю пасажирських і приміських перевезень.

Рішення про скасування малозаселених поїздів стосується як усіх семи західних областей, які охоплює Львівська залізниця, так і всієї України. Відтак нарікання, що саме жителів Закарпаття поставили в особливі умови – безпідставні. Натомість влада Закарпаття і справді поставила область в особливі умови, адже її жителі користуються приміським залізничним транспортом на «привілейованих» умовах: вартість проїзду там нижча, аніж в інших регіонах. Влітку запропонований залізницею тариф був погоджений у шести областях (Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській, Рівненській, Волинській), а от Закарпатська вже традиційно затвердила нижчий – цього разу на  3,7%.

Значною статтею видатків для залізниці є утримання та експлуатація вузькоколійки на ділянках Берегово – Іршава та Виноградово – Хмільник. Лише за 10 місяців цього року збитки від її діяльності сягнули понад 2 мільйони гривень (квитків було продано на суму 50 тис. грн., а експлуатаційні витрати становлять майже 2,3 млн. грн.)

У той же час Львівська залізниця упродовж 11 місяців 2011 року перерахувала до місцевих бюджетів Закарпаття у вигляді податків майже 50 млн. грн. (49 997 тис. грн., із них 47 920 тис. грн. – податок на доходи фізичних осіб, 127 тис. грн. – екологічний податок та 1 950 тис. грн.. – плата за землю).

Враховуючи це, Львівська магістраль вважає, що турбота про громадян має базуватися не на популістських заявах, зверненнях, наріканнях, а на реальних справах, які дозволять знайти варіанти виходу зі складних ситуацій. Залізничники закликають владу регіону у разі непорозумінь сідати за стіл переговорів і спільними зусиллями продумати варіанти організації перевезення пасажирів у тих умовах, які склалися."

16 грудня 2011р.

Теги: Львівська залізниця, перевезення

Коментарі

Залізничник 2011-12-16 / 14:41:27
...повністю підтримую відповідь нашому "царю-Івану"! Усе хтось інший винен - тільки не він! В такій позиції регіональної влади проявляється повний маразм - приклад з автобусними перевезеннями! Там все ок - бо бабло носять на пл.Народну!

Ігор 2011-12-16 / 10:26:54
Дешевий піар від Івана Івановича. У всьму винні "прокляті" галичани. Оці козли, мовляв, заважають нам, пудкарпацьким русинам, добре жити.
Ця заява із тої серії, що і наїзд на Дрогальчуа. Не дивуйтесь. чим ближче до виборів їх буде більше.

mmm 2011-12-16 / 01:05:55
Львівська залізниця вперед!!! Перекрийте ще всі центральні входи на вокзал в Ужгороді і тоді все буде добрі, а ліпше обгородіть його кованим забором і на всіх входах закрутіть катанкою як навколо теритироїї коло вокзалу

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини