План операції "Сім’я"

"Орли Цушка" збирають компромат на главу секретаріату Президента Віктора Балогу

План операції "Сім’я"Як стало відомо виданню “Реальна політика” з надійних джерел в Генеральній прокуратурі України, після приходу на посаду міністра В.Цушка оперативні можливості Міністерства внутрішніх справ були активно задіяні у виконання політичних замовлень Партії регіонів.

Зокрема, наше джерело повідомляє про створення за усним наказом заступника міністра внутрішніх справ І.Білозуба у квітні 2007 року спеціальної таємної групи, основним завданням якої є збір компромату на відомих українських політиків, громадських та державних діячів.

За інформацією з іншого джерела нашого видання, яке також підтверджує факт створення такої групи, її основним завданням є збір компромату персонально на главу Секретаріату Президента України В.Балогу.

До цієї групи нібито входять офіцери УБОЗ і ДОС Міністерства внутрішніх справ: Володимир Міщенков, Едуард Федосов, Сергій Шаранич, Микола Хащовий. Всі – чинні або колишні керівники підрозділів УБОЗ і ДОС.

Як стверджують наші джерела, через кілька днів після створення дана група відбула у відрядження на Закарпаття з метою проведення операції під назвою “Сім'я”. Ця операція, за даними джерела, якраз і спрямована на пошук компромату проти Балоги.

У свою чергу, ця операція має бути одним із наріжних каменів ширшої спецоперації "яструбів" із табору Партії регіонів – дискредитації команди Президента України.

Якщо раніше з вуст "регіоналів" і їх лівих попутників звучали лише голослівні звинувачення, нині по лінії "вірних" офіцерів МВС нібито ставиться завдання за будь-яку ціну знайти (сфабрикувати?) "докази" компрометуючого характеру.

За даними джерела з Генпрокуратури, очолює групу, що відбула на Закарпаття в рамках операції "Сім’я", начальник управління ГУБОЗу С.Шаранич. Завдання активно сприяти цій групі ніби покладено на керівника обласного управління МВС України у Закарпатській області В.Максимова.

Згадана група володіє достатніми технічними можливостями, у т.ч. двома автомобілями “VW Transporter” з "комплексами радіоконтролю" (іншими словами, прослушкою; до речі, за даними джерел, до компетенції управління Шаранича нібито входить саме "оперативно-технічна розвідка").

"У полі" група почувала себе достатньо комфортно. Їх розмістили недалеко від Сваляви у готелі (або, як гордо називають його власники, готельно-розважальному комплексі) “У Тараса”. Там дуже добра кухня, і дійсно, прекрасний сервіс...

Ключова фігура у цій групі, Сергій Шаранич, заслуговує окремого коментаря. Він – закарпатець, і чи не найкраще в групі знає специфіку регіону. І його добре знають на батьківщині Духновича і Раца, поважно називають “верховинським колобком”.

Його призначення до Києва відбулося після Помаранчевої революції при дуже кумедних обставинах. Як стверджує одне з місцевих видань, після звільнення з посади начальника одного з підрозділів Закарпатського УБОЗу Шаранич нібито явився у свій вже колишній кабінет “напідпитку” і обіцяв своїм "обідчікам" "показати кузькіну мать".

Так що до службового запалу Шаранича, "підігрітого" замовниками операції, додаються особистісні мотиви. Тож можна не дивуватися, якщо раптом "спливуть" "сенсаційно-викривальні" матеріали щодо Закарпаття. Фабрикувати такі речі буде кому.

Однак і Шаранич, і його куратори з МВС забувають: на дворі не 2004 рік. Не виключено, що "кузькіну мать" покажуть власне їм.

Джерело з Генпрокуратури, яке поділилося з нами наведеними відомостями, стверджує, що ГенПУ повністю володіє документально підтвердженою інформацією про пересування та всі оперативні дії групи, яка проводить операцію "Сім’я".

У коридорах на Різницькій нібито шепочуться, що папка з такими даними по операції “Сім’я” має бути покладена на стіл В.Балозі – як демонстрація можливостей Генпрокуратури під новим керівництвом.
Артем Максимович, "Реальна політика"
16 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 2
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини