Сільради на Мукачівщині порушували фінансову дисципліну – КРУ

На засіданні колегії Мукачівської районної державної адміністрації, яку днями провів голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар, обговорили стан фінансово-бюджетної дисципліни в сільських радах Мукачівщини. У роботі колегії взяла участь начальник контрольно-ревізійного відділу у місті Мукачеві та Мукачівському районі Олена Плоскіна.

Сільради на Мукачівщині порушували фінансову дисципліну – КРУ

Аналізуючи ситуацію із дотриманням фінансово-бюджетної дисципліни в сільських радах Мукачівського району за результатами проведених ревізій контрольно-ревізійним відділом, начальник відділу відмітила, що проведені  працівниками контрольно-ревізійного відділу у місті Мукачево та Мукачівському районі планові  ревізії стану дотримання бюджетного законодавства щодо складання і виконання бюджету та фінансово-господарської діяльності сільських рад показали, що через недостатню вимогливість та принциповість як сільських голів, так і керівників підвідомчих установ, а також через  недостатню кваліфікацію працівників  бухгалтерських служб створилися умови, що призвели до окремих порушень фінансово-господарської дисципліни, втрати доходів та  незаконних витрат.
                
Так, упродовж десяти місяців поточного року завершено проведення контрольних заходів у 4- х сільських радах Мукачівського району, зокрема, у Бабичівській, Великолучківській, Дерценській та Верхньовизницькій сільських радах. На всіх об’єктах контролю виявлено порушення фінансової дисципліни.
    
Загальна сума виявлених порушень складає 564,44 тис. грн., у тому числі:
- операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат, на загальну суму 197,86 тис. грн.;
- дії, що призвели до недоотримання фінансових ресурсів, на загальну суму 126,03 тис. грн.;

Найпоширенішими  з виявлених порушень, що призвели до втрат  є такі. Так, недоотримання фізичними особами належних їм виплат (індексації, коригування заробітної плати тощо) внаслідок проведення таких у занижених розмірах,  проведення зайвих виплат по оплаті праці (із нарахуваннями на неї) внаслідок недотримання вимог законодавства, нецільове використання бюджетних коштів, недоотримання доходів бюджетом сільської ради  з причини  не відображення в обліку дебіторської заборгованості за надане в оренду  майно та інших надходжень.
 
Такий вид порушення, як проведення зайвих виплат бюджетних коштів внаслідок  завищення підрядниками  обсягів та вартості  ремонтно-будівельних робіт,  виявлено в усіх сільських радах на загальну суму 106,32 тис. грн., у тому числі по Великолучківській сільській раді на суму 71,19 тис. грн.., по Верхньовизницькій сільській раді - на суму 18,72 тис. грн., по Бабичівській сільській раді на суму 16,18 тис. грн., по Дерценській сільській раді на суму 0,23 тис. грн.

За результатами ревізій  сільських рад працівники КРВ вжили низку заходів. Так, в результаті відшкодовано втрат фінансових ресурсів, допущених внаслідок порушень законодавства на загальну суму 114,49 тис. грн., що складає 35 відсотків (від 323,89 тис. грн. виявлених сум втрат фінансових порушень). На 14  працівників, посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 164-2 КУпАП та один за ст. 164-12 КУпАП.  

За допущені бюджетні правопорушення в частині недотримання порядку проведення операцій з бюджетними коштами, установленого чинним бюджетним законодавством та за неналежне ведення бухгалтерського обліку застосовані такі заходи впливу: попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, а також ініційовано призупинення бюджетних асигнувань до всіх обревізованих сільських рад; за використання бюджетних коштів всупереч їх цільовому призначенню до Верхньовизницької сільської ради ініційовано застосування фінансових санкцій в частині зупинення видаткових операцій та зменшення суми асигнувань. 
        
За результатами колегії та з метою посилення фінансово-бюджетної дисципліни в районі  прийнято рішення колегії  голови Мукачівської райдержадміністрації, повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі КРУ в Закарпатській області.

30 листопада 2011р.

Теги: КРУ, порушення

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини