Борис Тарасюк в Ужгороді: "Україна перетворюється на поліцейську державу"

17 листопада в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Бориса Тарасюка — депутата Верховної Ради України (голови комітету з питань європейської інтеграції), екс-міністра зовнішніх справ, лідера Народного Руху.

Борис Тарасюк в Ужгороді: "Україна перетворюється на поліцейську державу"

Борис Тарасюк, як один із лідерів української опозиції, розповів журналістам про діяльність Комітету опору диктатурі, плани вітчизняних опозиціонерів, а також торкнувся соціально-політичної ситуації як України, так і Закарпаття.

Як розповів політик, на Закарпаття він прибув для участі у відкритті Школи транскордонного співробітництва "Відкриваємо можливості розвитку громади".

Ініціатором Школи є Інститут Політичної Освіти, а реалізовується вона за підтримки Комітету ВРУ з питань євроінтеграції та Фонду Едуардо Фрея. Навчання у Школі проводяться з метою покращення транскордонної співпраці України та Європейського Союзу, для навчання представників громад, як використовувати можливості, що надають різноманітні європейські програми і фонди.
 
Крім того, Борис Тарасюк запланував взяти участь у засіданні закарпатського відділення Комітету опору диктатурі. "В Україні триває подальше погіршення стану демократії, ситуації з дотримання прав людини і верховенства права, -- сказав Б. Тарасюк. – На цьому наголошено і в резолюції Європарламенту, яку підписали представники навіть тих політичних сил, які мають угоди про співпрацю із Партією регіонів. У тому числі через ув'язнення Юлії Тимошенко, яке, на думку європарламентарів, має суто політичну основу. Ця резолюція вражає жорсткими формулюваннями і віддаляє Україну від угоди про асоціацію, а вона потрібна не Януковичу чи Азарову, а кожному громадянину України".
 
Доповідач також заявив, що стаття, за якою засудили Ю. Тимошенко, може також стати підставою для того, щоб посадити кожного із президентів і прем'єр-міністрів України, "якщо діяти за логікою влади".
 
На думку Б. Тарасюка, Україна перетворюється на поліцейську державу – у бюджеті найбільше коштів виділяється саме правоохоронним органам. "Для боротьби з власним народом, а не для підтримки правопорядку", -- вважає політик. Він також сказав, що жодна з перевиборчих обіцянок В. Януковича не виконана, навпаки здійснюється наступ на права громадян, а дані соцопитувань свідчать, що понад 60% українців готові вийти на акції протесту, а рейтинг Президента менший, ніж Ю. Тимошенко, яка перебуває за гратами.

Українська опозиція, за словами політика, наразі готується до відзначення 22 листопада Дня свободи на знак річниці мирного протесту українців проти свавілля влади.

Щодо об'єднання демократичних сил України, то Борис Тарасюк прогнозує, що на вибори вони підуть щонайменше 3 колонами – "через політичний егоїзм, вождізм і гетьманство".

На переконання політика, наразі українська влада робить все для того, щоб підготуватися до фальсифікації майбутніх виборів, оскільки відчуває, що не матиме перевагу у результатах голосування.

Про Закарпаття Борис Тарасюк, засуджуючи випадок із рішенням про звучання угорського гімну на сесіях Берегівської райради, сказав: "Закарпаття відоме толерантним ставленням і повинне демонструвати такий приклад не тільки усій Україні, а й Європі. А ігри в сепаратизм, як показує приклад Балкан, Молдови, Грузії, ні до чого доброго не приводять".

17 листопада 2011р.

Теги: Тарасюк, транскордонний, опозиція, влада

Коментарі

ЕМІЛ 2011-11-27 / 19:01:51
Бедь-адвокат за гроші захищав мокрушників перед судом, а Бедь-пуп захищає грішників перед судом Божим... Теж за гроші?

Приятель 2011-11-18 / 19:41:00
Цей карлик-наполеончик говорить про поліцейську державу... Нехай цей масончик розповість про порядки, які існували при ньому в МЗС.

цікавий 2011-11-18 / 09:08:00
Хто може сказати щось конкрерне про цю Школу транскордонного співробітництва? Де вона розташована, хто очолює, контакти, як туди поступити, що коштує навчання, што там учать?

уважний 2011-11-18 / 09:03:00
Усе правильно. Бедьова академія називається імені Волошина, то й належати має Волошину. Сам Бедь так назвав, видимо знав перспективу...

Ужгоодец 2011-11-18 / 08:57:00
Какие ж уроды гордепутат Иван Волошин и мер Ужгорода Погорелов. Это же надо, что бы воевать с Богословской академией и устраивать травлю архимандрита Виктора Бедь. Неужели еще не наворовались ? Какое им дело до законной деятельности Богословуской академии ? Неужели за всем этим стоят и Балоги со своим Едим Центром (ведь Волошин избран гордепутатом от них) ?
Поговаривают что Погорелов уже узял большой куш от Волошына что бы помочь ему выгнать Богословскую академи з Театральной и продаь ее ему помещение Короны... Не гнушаетса Волошин для решения этого вопроса подкупать и представителей правоохоронных органов.
Вот Вам и борьба с коррупцией !!!
Академический храм им мешает ??? Опять все на борьбу с Церковью выходит ??? Дожылись. А эта урка Погорелов еще по храмах православных ходит и публично лоб крестит. Иуда !!!!
Уроды.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини