Ужгородській Кредитній Спілці "Мрія" присвоїли звання "Лідер галузі"

Днями з Києва повернулися співробітники Кредитної Спілки «Мрія». Привезли зі столиці Грамоту з присвоєнням звання «Лідер галузі». На стіні кабінету Голови правління Віталія Бевзюка розвішені кілька Грамот та нагород. А висока статуетка, привезена з Києва – на робочому столі керманича.

Ужгородській Кредитній Спілці "Мрія" присвоїли звання "Лідер галузі" Кредитна Спілка «Мрія» була створена в Ужгороді 10 років тому. За цей проміжок часу фінансова установа зуміла розкинути свою мережу не тільки по всіх куточках області, а й по Україні, маючи вцілому 51 відділення. Сьогодні скористатися послугами «Мрії» можна як у великих містах, так і в глибинці. Віталій Євгенович показує список філій: Синевир (Міжгірського району), Білки (Іршавського), Усть-Чорна (Тячівського), Ярок (Ужгородського), Середнє (Ужгородського), Чинадійово (Мукачівського), Волосянка (Великоберезнянського району) Жмеринка (Вінницької області), Тернопіль, Львів, Луцьк... У мережі КС «Мрія» працюють 140 спеціалістів. Найближчим часом ще одне відділення Спілки запрацює в місті Іллічівськ Одеської області.

Крім того, членами КС «Мрія» сьогодні є 27 тисяч осіб. Що це таке? Віталій Бевзюк пояснює: якщо ви берете кредит уперше – сплачуєте 50 гривень і автоматично стаєте членом Спілки. Удруге взяти кредит буде набагато легше (без застави, без поруків), адже у «Мрії» вас уже знатимуть і довірятимуть. Кредит оформлять без зайвого клопоту та здешевлюють відсотки. Виявляється, брати кредити у «Мрії» дуже вигідно – чим частіше берете позику, тим менше сплачуєте відсотків.

«Наша стратегія – йти в село, щоб дати людям доступ до грошової маси», – зауважує далі під час розмови Віталій Євгенович. Пояснює, що банки, здебільшого, не йдуть у сільську глибинку, тому селяни змушені йти в місто, щоб взяти кредит. А завдання «Мрії» саме полегшити термін оформлення кредитів.

Для того, щоб скористатися послугами Спілки досить взяти з собою паспорт, ідентифікаційний код та довідку з місця роботи. І упродовж години «Мрія» надасть кредит 5–10 тисяч гривень. Зовсім нещодавно Спілка почала працювати ще й над кредитуванням фермерських господарств. Тут, звичайно, 10-ма тисячами не обійдешся. Особливо, якщо мова йде про купівлю великої техніки. «Мрія» пропонує фермерам кредити до 50 тисяч гривень. За словами Віталія Євгеновича, до 10-ти тисяч «Мрія» надає позику без застави, якщо сума кредиту більше 10 тис. грн. – потрібно заставити майно. Це може бути навіть, скажімо, трактор, який ви збираєтеся придбати за взятий кредит, що ще раз підтверджує надзвичайну зручність кредитування від «Мрії». Термін позики може сягати до 2–3 років.

Щодо відсоткових ставок у «Мрії», якщо ви новий член Спілки, сплачуєте 2,7 відсотка місячних, а якщо ще й житель села чи селища – 2,5 %. Для пенсіонерів сума відсоткової ставки становить 2,25 %. КС «Мрія» пропонує кредит «Хвильовку» терміном до 7-ми днів, до 14-ти днів, до 21-го дня та до 28-ми днів з відсотковими ставками відповідно 4%, 6%, 7% та 9%. Тобто, чим скоріше ви погасите кредит, тим менше відсотків сплатите. Сума кредиту «Хвильовка» повинна не перевищувати 2 тисяч гривень, в залежності від кредитної історії та матеріального забезпечення члена Спілки. Розмір «Хвильовки» може бути й більший, але на його видачу складається окремий договір, котрий погоджується із правлінням Спілки. Віталій Євгенович зауважує, що кредит «Хвильовка» надзвичайно зручний: потрібно 300–400 гривень терміново – йдеш у спілку і без будь-яких проблем позичаєш необхідну суму. «Не ходиш по сусідах у пошуках грошей», – констатує Голова правління.
Кредитна Спілка «Мрія» надає й пільгові кредити. Приміром, на лікування чи навчання місячна ставка за користування кредитом становить 2 відсотки. Проте сума кредиту не повинна перевищувати 1,5 тисячі гривень.

Якщо ж порівнювати банківську установу і кредитну спілку у сфері надання кредитів, то, звичайно, перевага за останньою. «Наш козир – оперативність», – каже Віталій Євгенович. І, звісно, це так. Адже чого лише варте оформлення купи зайвих паперів, що у «Мрії» відсутнє. Та, не зважаючи, на переваги, КС «Мрія» має конкурентів. «Але це здорова конкуренція», – переконує Віталій Бевзюк. «Подібних кредитних спілок по області близько 28 і ми не бачимо, щоб хтось був не задоволений нами або ми кимось», – констатує.

Сьогодні активи «Мрії» становлять 32 мільйони гривень. З них вклади – 21 млн. грн. До слова, відсоткова ставка депозитів у КС «Мрія» – від 18 до 22 %.

Крім кредитування та оформлення депозитів «Мрія» займається ще й благодійною діяльністю. Так, минулого року було надано 104 тисячі гривень на потреби лікарень, шкіл, ветеранів, хворих, на студентські стипендії... На цей рік передбачено 130 тисяч гривень для благодійної діяльності.

Наразі керівництво «Мрії» працює над створенням корпоративної мережі, що дозволить оперативно керувати та управляти діяльністю того чи іншого відділення на відстані. А в цілому, у плани «Мрії» входить охопити у найближчому майбутньому відділеннями та філіями практично всю Україну.

На ФОТО: Голова Правління КС «Мрія» Віталій БЕВЗЮК.
Дарина ДРОГОБИЦЬКА
11 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини