Закарпатське КРУ виявило порушення в роботі Відділу охорони здоров’я Іршавської РДА

Платні послуги – за рахунок бюджету, інтерни – без оплати, зайві витрати на зарплату. Такі та інші факти виявили працівники контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Відділу охорони здоров’я Іршавської РДА.

Закарпатське КРУ виявило порушення в роботі Відділу охорони здоров’я Іршавської РДА

Відповідно плану контрольно-ревізійної роботи КРУ в Закарпатській області на третій квартал 2011 року, контрольно-ревізійним управліням в Закарпатській області, проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Відділу охорони здоров'я Іршавської РДА за період з липня 2009 року по липень 2011-го. Проведеною ревізією виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів на загальну суму 148 тис. грн.

Серед основних порушень, виявлених працівниками КРУ, це неправильне нарахування зарплат, допомог при тимчасовій втраті працездатності, неналежний контроль за збереженням товарно-матеріальних цінностей тощо.

Так, проведеною ревізією встановлено випадки нарахування та виплати заробітної плати працівникам установа за фактично невідпрацьований час, а також випадки нарахування доплат без підтвердження відповідної категорії, чим порушено вимоги чинного законодавства України (зокрема ст. 2 Закону України "Про оплату праці"). Це, у свою чергу, призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів на виплату заробітної плати фактично упродовж двох років на загальну суму 7,9 тис. грн. До того ж, внаслідок вказаних порушень зайво відраховано до Державних цільових фондів нарахувань на заробітну плату в сумі 2,9 тис. грн.

Або ж інші факти щодо виплат. Так, ревізією дотримання законодавства при нарахуванні та здійсненні виплат заробітної плати працівникам за час відпустки встановлено випадки, коли працівників було відізвано з чергової відпустки в зв'язку з виробничою необхідністю з послідуючим наданням останньої, але без проведення перерахунків зарплати, що призвело до зайвого нарахування відпускних в сумі 11,3 тис. грн., що є порушенням п. 2 "Порядку обчислення середньої заробітної плати", затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України. У результаті вказаних переплат заробітної плати зайво проведено відрахувань до держфондів на суму 4,1 тис. грн.
Крім того, працівники КРУ виявили факти неправильного визначення середньоденної заробітної плати при нарахуванні та виплаті працівникам допомог по тимчасовій непрацездатності, в результаті чого було зайво нараховано та виплачено допомоги по тимчасовій непрацездатності на загальну суму 3,8 тис. грн.

Ще один неприємний факт, який встановили ревізори, це списання коштів на харчування хворих, яких фактично на той момент в лікарнях не було. Такі факти виявлені в Іршавській лікарні та дільничих лікарнях с.Довге, с. Білки, с. Ільниця, с. Кушниця. Це також призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів.

Також ревізори встановили факти надання платних послуг медичними працівниками, яке фактично здійснювалося у межах основного робочого часу, хоча це є порушенням законодавства. На оплату такого робочого часу витрачено 41 тис.грн., і це також суперечить постановам КМУ. Так само виявилося, що за рахунок коштів загального фонду на надання платних медичних послуг були використані медикаменти та вироби медичного призначення на загальну суму 7,2 тис.грн. та покрито видатки за надані комунальні послуги та енергоносії на суму 22,2 тис.грн., що суперечить вимогам низки урядових постанов у частині витрачання власних надходженнь бюджетних установ на покриття витрат, пов'язаних з організацією та наданням зазначених послуг, а не навпаки. Загалом вийшло так, що за рахунок коштів загального фонду кошторису установи покрито видатки, пов'язані з наданням платних медичних послуг, які необхідно було здійснювати за рахунок коштів спеціального фонду на загальну суму понад 70 тис. грн.

Ревізією повноти надходження спеціальних коштів за проходження інтернатури встановлено випадки стажування 6 інтернів без відповідної оплати, тоді як у відповідності до п. 30 "Переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров'я і інших медичних навчальних закладах та науково-дослідних установах", стажування інтернів, які закінчили вищі медичні заклади освіти на контрактій основі здійснюється на платній основі.
Отже, в ході проведення ревізії ВОЗ Іршавської РДА обраховано витрати на проходження інтернатури інтернів в результаті чого встановлено, що за 2009-2010 роки внаслідок надання безоплатно послуг по проходженню інтернатури установою недоотримано доходів на загальну суму 13,2 тис. грн.

Проведеною ревізією видатків на капітальне будівництво, реконструкцію та ремонт працівниками КРУ встановлено завищення вартості виконаних ремонто-будівельних робіт, чим установі завдано матеріальної шкоди на суму 33,9 тис. грн.
Необхідно зазначити, що заходами вжитими в ході проведення ревізії забезпечено відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів в повному обсязі на загальну суму 147 тис. 879 грн.
За результатами проведеної ревізії складено 4 протоколи про адміністративне правопорушення за ст.164-2 КУпАП "Порушення законодавства з фінансових питань". Начальнику відділу направлено обов'язкові вимоги з метою попередження порушень та недопущень їх виникнення в майбутньому. За порушення вимог бюджетного законодавства перед Фінансовим управлінням Іршавської РДА ініційовано застосування фінансової санкції до Відділу охорони здоров'я Іршавської РДА - призупинення бюджетних асигнувань. Матеріали ревізії передано на адресу УБОЗ УМВС України в Закарпатській області.

Прес-служба КРУ в Закарпатській області

26 жовтня 2011р.

Теги: КРУ, медичний, бюджет

Коментарі

Фітькош 2011-10-27 / 09:14:00
А що робиться в інших лікарнях області,на яких авто їздять главдохтори! КРУ перевіряє їх раз у три роки,щоб більше накрали,а самі пропіарились

Фотькаш 2011-10-26 / 20:54:00
А що, Феєр уже ходить у білому халаті?

555 2011-10-26 / 20:37:00
Цікаво, як цей випадок прокоментує сайт Ратушняка. де одні хвалебні оди на адресу голови Іршавської РДА. Да і газетка "Трибуна" в тій же колії - шануймосі пане Гаврилів!

Макс 2011-10-26 / 20:11:00
Аж смішно, скільки порушень. А хто прес-служба КРУ? Чи не чарівна Наталка? Наскільки відомо, такої штатної одиниці як прес-служба КРУ немає. Невже, ті хто первіряє, самі ж незаконно "дерибанять" бюджетні кошти?

НОВИНИ: Кримінал

10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
» Всі новини