Надра банк: Прибуток за банківськими депозитами для фізичних осіб – до 15,5%

Динамічний темп життя на тлі економічної нестабільності змушує українців більш ефективно розпоряджатися власними коштами і часом. Тому вирішивши збільшити свій дохід за рахунок розміщення грошей на депозиті, наші громадяни шукають сьогодні не тільки привабливі відсотки за вкладом, а й інші переваги – додаткові можливості в депозитних пропозиціях банків.

Надра банк: Прибуток за банківськими депозитами для фізичних осіб – до 15,5%

На який дохід можуть розраховувати клієнти, що розміщують кошти під депозити? Які додаткові банківські послуги можна використовувати, щоб обслуговування в банку було максимально зручним і вигідним?

На сьогодні існує досить багато різних пропозицій від банків за депозитними вкладами. Клієнт може розмістити гроші на термін від 1 до 18 місяців з можливістю отримання відсотків як наприкінці терміну, так і щомісяця. На перший погляд, вклади з можливістю отримувати відсотки щомісяця значно кращі і привабливіші, проте відсоток за такими внесками спочатку буде на 1-1,5% нижчим. Так, розмістивши кошти в гривні на максимальний період (12-18 місяців), клієнт може отримати прибуток наприкінці терміну до 15,5% від суми вкладу. У разі, якщо вкладник бажає щомісячно отримувати відсотки, його дохід становитиме в середньому 0,3% від суми вкладу.

Наприклад, якщо клієнт вирішить розмістити вклад сумою в 10 тис. грн на рік, то по закінченню терміну він отримає прибуток у розмірі понад 1,5 тис. грн. У той же час розміщена на депозиті та ж сума в 10 тис. грн з можливістю отримання відсотків щомісяця приноситиме власнику приблизно 30 грн на місяць.

На сьогодні в банках діють наступні депозитні ставки: при розміщенні коштів у національній валюті терміном на місяць - від 4% до 9,5% річних, на три місяці - від 5% до 13% річних, на півроку - 7,5% - 14,5% річних і на рік-півтора - від 9% до 15,5% річних.

При розміщенні на депозиті доларів США терміном на один місяць з виплатою відсотків наприкінці терміну клієнт може розраховувати на 2-5% річних; строком на три місяці - від 3% до 7% річних, строком на 6 місяців - від 3,5% до 7,5% річних, на рік і півтора року - відповідно від 4,5% до 9,5% річних.

За доларовими вкладами із щомісячною виплатою відсотків банки пропонують від 2% до 6,5% річних при розміщенні на три місяці, від 3% до 8% річних - на півроку, від 4% до 9% річних - на рік і півтора.

Ставки за депозитами в єдиній європейській валюті відрізняються незначно - лише на кілька пунктів. При виплаті відсотків наприкінці терміну дії вкладу строком на один місяць - від 0,5% до 3,25% річних, на три місяці - від 1% до 5,75% річних, на шість - від 1,75% до 6,75% річних, на рік і півтора року - від 2,5% до 7,75% річних.

Відкриваючи вклад з щомісячною виплатою відсотків на три місяці, клієнт отримає від 2% до 5,75% річних, на шість місяців - від 2,5% до 6,75% річних, на рік-півтора року - від 3% до 7, 75% річних.
При цьому бонусів або яких-небудь інших заохочень для клієнтів, що розміщують кошти на депозиті в іноземній валюті, банки, як правило, не надають. Тоді як у випадку гривневих депозитів, крім базових ставок, клієнти можуть розраховувати на додаткові бонуси. Так, найбільш популярною пропозицією банків цієї осені став бонус, що дає змогу отримати клієнту додатково від 0,25% до 1%, в залежності від суми вкладу.

Найбільш зручно для клієнтів, на думку експертів ринку, скористатися депозитними програмами великих банків, які розраховані на клієнтів з різними фінансовими можливостями. Кожен вкладник може вибрати вид депозиту, який максимально відповідає його запитам.

"Розробляючи депозитну програму "Для Вашої родини", ми враховували не тільки індивідуальні фінансові можливості різних категорій клієнтів, а й фінансові потреби членів сім'ї, - говорить директор Ужгородського регіонального управління Надра Банку Василь Лизанець. - Залежно від суми вкладених коштів, до процентної ставки клієнт отримує до +1%. Для пенсіонерів та молоді пропонуються додатково до ставки депозиту до 0,3%". За інформацією В. Лизанця, дана депозитна програма включає банківські послуги, які дозволяють родині не тільки зберегти або примножити кошти, а й заощадити час. Наприклад, послуга "Автоматичний платіж", яка входить до депозитної програми Надра Банку, дозволяє проводити регулярні перерахування грошей за розпорядженням клієнта. Досить одноразово оформити в банку автоматичний платіж на щомісячне поповнення депозиту, і, наприклад, в день отримання зарплати клієнтом гроші з його платіжної картки будуть автоматично перераховуватися на поповнення депозиту.

Подібні депозитні програми банків покликані зламати консервативність українського вкладника, адже якщо гроші "з-під матраца" розмістити на депозит, можна регулярно одержувати стабільний додатковий заробіток. І позитивна статистика Нацбанку свідчить про те, що кількість громадян, які віддають перевагу цивілізованому зберіганню, поступово збільшується. Так, за даними НБУ, навіть у традиційно відпускний серпень 2011 р. банківські вклади фізичних осіб зросли майже на 2 млрд грн.

Можливо, в недалекому майбутньому зберігання українцями грошових купюр в "панчохах" або "під матрацом" стане в Україні, як і в інших цивілізованих державах, архаїзмом?

21 жовтня 2011р.

Теги: Надра банк, депозит, фізичні особи

Коментарі

Сергей 2011-11-22 / 14:30:57
Говорите Бред Михаил причем здесь 3-и года когда Банк стал жертвой политических интриг, ликвидировать такой огромный банк будет полным бредом (ето все равно что разрушить Авационный завод и попробовать построить заного, ето нереально), о высказывании на вселения на нары частично поддержую, но нужно довести вину, Фирташ дал банку 2-е дыхание тем самым обеспечил стабильность и вознобновил выплаты и Ликвидность банка

Михайло 2011-10-23 / 19:14:00
Несіть гроші в надра, фірташ за ними пригляне, як і 3 роки назад..... В нормальній країні таку кантору вже давно би ліквідували, а власника афера давно би на нари вселили

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини