Ужгород: Муніципальну міліцію роззброять, а "Зелений" базар міліція таки ліквідовуватиме

«Як вони озброяться, так ми їх і роззброїмо», -- сказав на зустрічі з журналістами за підсумками І кварталу начальник УМВС області Віталій Максимов про наміри видати зброю муніципальній міліції, яка створюється в Ужгороді.

Ужгород: Муніципальну міліцію роззброять, а "Зелений" базар міліція таки ліквідовуватимеЗа словами генерала, муніципальну міліцію в обласному центрі, попри гучні заяви, поки не створили і зброю видавати таким структурам заборонено. Дозвіл на видачу зброї, за нормативними документами, дає начальник УМВС краю, а Максимов не давав його і не збирається. І застосовувати електрошокери та інші пристрої такі охоронці порядку теж не мають права. У разі створення якихось воєнізованих угрупувань відповідальність нестимуть, попереджує головний міліціонер краю, не лише їх учасники, а й організатори.

І хоча, за словами Максимова, над інформацією про муніципальну міліцію він посміявся, зате в ліквідації «Зеленого» базару в центрі міста міліції таки доведеться брати участь – державною виконавчою службою відкрито виконавче провадження. Щоправда, спочатку там не було слів, що виконувати судове рішення треба за участю міліції, але тепер уже вони є. Правомірність попередньої бездіяльності міліціонерів визнала навіть спеціальна комісія з Києва, яка після «наїздів» мера Ужгорода, вивчала діяльність закарпатських міліціонерів і їхнього начальника.

За підсумками роботи у І кварталі закарпатська міліція виглядає непогано – злочинів зареєстровано загалом більше, але тяжких та особливо тяжких – менше. Хоча більше за ці кілька місяців вбивств – 17 (торік за цей же період 10), нанесення тяжких тілесних ушкоджень, шахрайств, крадіжок авто і ДТП зі смертельними наслідками.

Із зареєстрованих у цьому році вбивств – розкриті всі, але резонансне вбивство підприємця та його дружини, що проживали біля обласної лікарні, -- все ще «глухар». Зате розкрито два вбивства з 1993 та 2001 років. Деякі вбивства можна було, за словами Максимова, попередити. Наприклад, хлопці, які вчинили 2 вбивства в Ужгороді, перед тим вбили закарпатського таксиста, який відвіз їх у Рівненську область. Їх були б швидше знайшли, якби рівненські медики не констатували смерть молодого таксиста від алкоголю. Докладно розповів Максимов і про вбивство, яке його вразило – 20-річна розлучена молода мама через ревнощі вбила 18-річну дівчину на Мукачівщині, причому нанесла 7 ножових поранень і кілька ударів молотком.
Уже порушено 113 кримінальних справ щодо незаконного обігу наркотиків (торік за такий же період 107), виявлено 12 наркопритонів, (9), 4 міжнародні канали переміщення (торік жодного), 3 факти контрабанди наркотиків.

Заведено 12 справ по нелегальній міграції, а за весь минулий рік їх було 11.
Дев’ять справ стосуються контрабанди «крутих» авто (за весь 2006 – 4). За цими справами мають шанс реально «загриміти» і митники.

Серйозні догани Максимов виніс керівнику відділу з протидії торгівлею людьми (по всій Україні є справи, а у нас нема), відповідним керівникам за недопрацювання по хабарництву («свіжий» факт один – 500 доларів чиновнику земельного відділу Тячева), мізер злочинів у лісовій сфері.

Також міліцією до суду скеровано 5 кримінальних справ відносно 17 учасників озброєних злочинних угрупувань. Щодо слів міністра МВС Василя Цушка, що на Закарпатті діє 27 ОЗУ, Масимов вважає, що того просто неправильно інформували – ОЗУ є одне, але і з нього вже чимало активістів «пов’язали».
ЗІА "Простір", Мукачево.нет
10 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини