Дзюдо. Підсумки «Кубка Закарпаття»

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн , на вихідних в Ужгородському спорткомплексі «Юність» пройшли змагання з дзюдо. Ось уже 8-мий рік поспіль обласний центр в рамках турніру «Кубок Закарпаття» приймає кращий юних дзюдоїстів Європи. Причому як за масовістю, так і за майстерністю.

Дзюдо. Підсумки «Кубка Закарпаття»

Цього року до Ужгорода завітали біля 300-сот спортсменів з 12-ти країн Європи. Зокрема, Росії, Чехії, Білорусі, Румунії, Угорщини, Словенії, Хорватії, Бельгії, Молдови, Словаччини, Австрії і України.

Вже за доброю традицією, на урочисте відкриття турніру, яке розпочалося об 11,00,  завітали високі гості. Із привітанням та побажанням переможних результатів, до учасників змагань звернувся голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, президент Федерації дзюдо в Закарпатській області Федір Харута, заступник голови федерації дзюдо Закарпаття Василь Ігнатко та заступник голови федерації дзюдо України Олександр Нагібін.

Губернатор краю вручив Почесну грамоту головному тренеру збірної області Віктору Калініну. Крім того, Олександр Нагібін зачитав і передав подяку пану Віктору від Голови Національного Олімпійського Комітету України Сергія Бубки.

Слід відзначити неймовірний обсяг роботи пророблений організаторами задля вдалого проведення турніру. Вже за традицією, головними організаторами  змагання виступили О.Ледида,  Ф.Харута, В.Ігнатко, О.Адамчук. Спонсорську підтримку надала фірма "Скілур". Величезну допомогу в проведенні турніру надали тренерський  склад ( А. Шерегій, Ю.Куліш, В.Капустей, В.Камінський, Д.Смагін) та батьківський комітет ДЮСШ №1 із дзюдо.

У суботу зранку у великому залі спорткомплексу "Юність" ніде було яблуку впасти. На трьох татамі проводили розминку понад 300 спортсменів, на трибунах зайняли місця члени делегацій, тренери, гості та запрошені.

Загалом, цього року змагання проходили серед хлопців та дівчаток 1996-1997 року народження,  в 9-ти вагових категоріях . Закарпатську школу дзюдо на змаганнях представляло 5-ть спортсменів. Це Олександр Ілляш у найлегшій категорії, Богдан Старшун у категорії до 50-ти кг., Василь Стеблюк  і Крістіан Бадзо у наймасовішій категорії до 66 кг., та Богдан Адамчук у категорії до 90 кг. Відрадно, що хлопці на рідній землі не підвели вболівальників та своїх тренерів, здобувши дві нагороди. Відверто, результат над успішний, враховуючи географію та статус змагання.

"Золото" для Закарпаття здобув Богдан Адамчук. У проведених сутичках, юний богатир продемонстрував неабиякі вольові якості  та борцівську майстерність. Так, в півфіналі Богдан в додатковий час здолав сильного представника України Нодара Лобадзе, а в фіналі двома кидками на "вазарі" перемір угорського суперника. Минулого року, Адамчук серед старшої групи посів 14-те місце. Прогрес юнака і робота тренерів видна неозброєним оком.

Крістіана Бадзо добре знають вболівальники закарпатської боротьби. Хлопець неодноразово ставав призером різноманітних змагань як внутрішнього, так і міжнародного рівня. Крістіан по праву вважався одним з фаворитів у категорії до 66 кг. Між іншим, крім наших Бадзо і Стеблюка, тут змагалися ще 32 спортсмена. Вигравши стартові сутички, в другій поступився  словенцю Стеблюк. А Крістіан впевнено дійшов до фіналу, де у напруженому поєдинку поступився австрійцю Ліхштенгеру. На жаль, у турнірі не взяли участь наші дівчата.

В цілому, як вводиться на більшості турнірах в боротьбі, сутички розпочалися з найлегших категоріях. Серед учасників турніру слід відзначити успішні виступи дзюдоїстів Росії, Австрії, України, Білорусі, Словенії та Молдови. Переможцями у своїх вагових категоріях стали: Дарина Гаврющенко (Україна) – 40 кг, Крістіна Шулова (Росія) – до 44 кг, Ірина Якушева (Росія ) до 48, Юлія Грамова   (Україна) – до 52, Ніколетта Балаж (Угорщина) – до 57, Катерина Токарєва (Росія) – до 63, Тамара Дичко (Україна) – 70 ( до речі, для цієї дзюдоїстки це вже друга перемога на закарпатській землі), Галина Ковальська (Україна) – понад 70 кг.

У юнаків у ваговій категорії до 46 кг феєричну перемогу здобув  Геворг Манукян з Києва. Цікаво, що Геворг був наймолодшим  цій категорії ( 1998 року народження)!   У категорії до 50 кг не було рівних киянину Ярославу Скопненку. До речі, тут весь п'єдестал виявився українським. На жаль, наш Старшун поступився вже в першій сутичці представнику Словенії.

У категорії до 55 кг киянин Богдан Ядов пройшов усі поєдинки без поразок. Для Богдана це також друга перемога поспіль в Ужгороді!

У категорії до 60 кг перемогу здобув білорус Мінков. Другим став українець, треті місце поділили представник Києва та словенської збірної.

Про категорію до 66 кг ми вже згадували. Австрієць перший, Бадзо другий. У ваговій категорії до 73 кг не було рівних росіянину Кулаєву. Другий – чеський спортсмен.

Росінин Белоногов переміг у категорії до 81 кг. Ну і в найпрестижніший  категорії ( вище 90 кг.) переміг чех Крал, в фіналі здолавши українця Чайковського.  

Про рівень турніру "Кубок Закарпаття", довіру до організаторів свідчить кількість учасників, які приїхали в Ужгород із  країн Європи. Ужгородська школа дзюдо давно славиться своїми вихованцями. Але найголовніше те, що крім підготовки спортсменів високого класу, нам довіряють проводити змагання подібного рівня.

Олександр Сабадош, майстер спорту з дзюдо, для Закарпаття онлайн

11 жовтня 2011р.

Теги: дзюдо, Кубок Закарпаття

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини