Післяматчеві коментарі головних тренерів «Говерли-Закарпаття» та «Олімпіка»

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн , вчора, 25 вересня, футболісти "Говерли-Закарпаття" в матчі Першої ліги чемпіонату України з футболу виграли в Донецьку у місцевого "Олімпіка" з рахунком 0:1. Пропонуємо вашій увазі післяматчеві коментарі головних тренерів команд.

Післяматчеві коментарі головних тренерів «Говерли-Закарпаття» та «Олімпіка»

Олександр Севідов, головний тренер "Говерли-Закарпаття":

- У кожного гравця має бути своя міра відповідальності. А коли перед гравцями стоять високі завдання - і ступінь відповідальності повинна бути підвищеною. Нам поки цього не завжди вистачає. А ще нам не вистачає кваліфікованих виконавців. Наприклад, воротар Олександр Надь другий тиждень вже хворіє, у Запоріжжі його ледь судоми не хапали. Через травми і дискваліфікації Бойка та Гибалюка довелося Бідного ставити на фланг оборони. Але от молоді Малін, Овчинніков і Вайда виходять - вони отримують свій шанс, але чомусь не намагаються ним скористатися. І я от не зрозумію: це чим же потрібно займатися до гри, щоб через двадцять хвилин після стартового свистка, уже спотикатися? Молодий хлопець, двадцять років! Ми в двадцять років грали по два матчі в день! Вранці, і потім, під вечір, або у міських змаганнях, або десь в області. Так, Овчинніков вийшов, освіжив гру на фланзі - але цього мало! Я коли запрошую футболістів, відразу висуваю до них підвищені вимоги: в перспективі розглядаю їх як гравців Прем'єр-Ліги. Тому мені мало того, що Овчинніков зробив кілька хороших проходів і проникаючих передач.

Нам буде дуже важко боротися з "Севастополем" і з запорізьким "Металургом" - там дуже багато перевірених бійців. І, звичайно, спасибі "Олімпіку" за те, що вони змогли в Севастополі здобути нічию. Це вже не кажучи про те, що "Олімпік" пішов назустріч нашим проханням - ми й зіграли в Донецьку, і хороші умови для тренувань нам теж забезпечили.

"Олімпік" мені сподобався - гарна, міцна команда. Власне, зараз вже немає команд, які можна просто "переїхати" на голому класі. "Енергетик" пручається до останнього, а тінейджери з ФК "Львів" і зовсім надавали нам по вухах! Хоча говорять і пишуть, що ці хлопчики виходять на поле, а потім йдуть їсти в батьківський дім, тому що їм не платять. От і "Олімпік" нам сьогодні доставив неприємностей - і я задоволений, що, незважаючи на невеликі недбалості, ми сьогодні непогано зіграли в обороні. Але ось діями в атаці я не задоволений. Ми повинні були ще в перші двадцять-тридцять хвилин вирішити всі питання - і в кожній грі у нас мінімум по п'ять голевих моментів, а далі я б просто міг сісти на лавку і задрімати.

Ми граємо в першій лізі, і не можемо, як "Шахтар", "Металіст" або "Дніпро", використовувати в атаці креативних іноземців. Ми можемо грати на контратаках - для цього потрібна швидкість мислення, швидкість пересування, командна швидкість, і важливо не тільки знати, кому і куди віддавати пас, а й вміти це робити. У нас не завжди виходить. Але, будемо сподіватися, той же Овчинніков додасть нам гостроти на правому фланзі - проблемної для нас була ця зона, на відміну від лівого флангу.


Ігор Петров, головний тренер "Олімпіка":

- Перші тридцять хвилин для нас були нервовими. Ми психологічно виглядали невпенено - потрапили під команду-лідера, тому й у передачах частенько помилялися,. Потім відчули, що ужгородці - така ж команда, як і всі інші, що з ними можна грати. І тоді у нас з'явився контроль м'яча, ми стали розганяти атаки, розкривати зони, з'явилися точні паси, і, як наслідок, з'явилися моменти звести матч внічию. На жаль, не вийшло.

За сьогоднішнього матчу мені не хотілося б нікого звинувачувати. Хоча по всім командним діям - як в обороні, так і в атаці - можна пред'являти претензії. Ми пропустили гол і не змогли забити у відповідь. Але, з іншого боку, у нас досить молода команда, яка ще не пройшла повноцінну адаптацію до першої ліги - ми не змогли закласти фундамент функціональної готовності на зборах, а тепер доводиться грати кожні п'ять днів. Звідси і проблеми з відновленням гравців - у першій лізі зовсім інші швидкості, все швидше, тому нашим гравцям, які в основній своїй масі зробили крок з другої ліги, доводиться витрачати більше сил. А якщо ще врахувати, що в другій лізі грає досить багато молоді, тоді як у першій - в основному, вже пограли бійці, які стабільно терплять і біжать всі дев'яносто хвилин - нам важкувато витримувати такий темп. І саме тому у нас бувають ігрові відрізки, коли ми слабо виглядаємо. А потім - відрізки, коли ми здорово виглядаємо.

Нам цілком вистачає настрою на матчі - на кожну гру ми виходимо з бажанням виграти, але, об'єктивно, якщо футболіст вийшов на матч свіжим, то, допоки в нього є сили, він виконає покладений на нього обсяг роботи. Коли він набігається і втомиться - як його не налаштовуй, і навіть якщо палицю в руки взяти - він чисто фізіологічно не зможе зробити те, що від нього вимагається. У цьому вся причина. У футболі найголовніше - мати належний фізичний стан. Якщо він є - зіграє не тільки Мессі, і Шаврін здорово зіграє. Проблема в тому, що кондиції утримати дуже складно. Якби можна було постійно тримати кондиції на одному рівні - то, повірте, всі зірки футболу грали б до сімдесяти років! З м'ячем зараз і я можу працювати, і Пеле, і Марадона - це ж нікуди не дівається. Але треба ж і вміти бігати! І я кажу своїм гравцям - на голій техніці ви нікого не обіграєте, а виконавська майстерність - це не гра на чистих м'ячах, це успішно грати тоді, коли тобі заважають.

Своєму колезі Олександру Севідову хочеться побажати вийти в Прем'єр-Лігу - команда у нього гарна. Ну а нам лише залишається додавати - в принципі, і наші футболісти - а у нас досить перспективні технічні гравці - ще не розкрили усього свого потенціалу.

UA-ФУТБОЛ

26 вересня 2011р.

Теги: Говерла, Олімпік

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини