Молоді ентузіасти хочуть зробити з Ужгорода «столицю» музики Західної України

Сьогодні в приміщенні Ужгородського прес-клубу реформ відбулася прес-конференція, присвячена майбутньому музичному проекту, який стартує 30 вересня, о 19:00, на пл. Театральній, в Ужгороді.

Молоді ентузіасти хочуть зробити з Ужгорода  «столицю» музики Західної України

Сам проект складатиметься із серії концертів та фінального гала-концерту. 

З журналістами зустрілися організатори першого заходу: Ростислав Теслович, Андрій Шехтер (гурт "MiamiRight") та Тетяна Кашуба (лідер гурту "Цедра").

Що ж до назви проекту - на даний момент, її немає, оскільки організатори хочуть, щоб вона була особливою, індивідуальною, не схожою на назви інших проектів.

Щодо програми заходу, то, як зазначив Ростислав Теслович: "Це будуть творчі виступи молодих талановитих колективів, які виконуватимуть живу музику. Серед учасників будуть: гурти "MiamiRight", "Еліксир" (Ужгород), "Цедра" (Чоп), "Зоряний шлях" (Перечин).

В процесі організації першого пробного концерту, який відбувався на розі школи №1, в Ужгороді, я подумав: "А чому б таке не організувати для всіх інших?", і ми вирішили спробувати: почали їздити по різних місцях, де тренуються різні гурти. В процесі цього, я помітив скільки в нас талановитих колективів в Ужгороді та за його межами. Тому ми й вирішили зробити невеличкий концерт в рамках великого проекту. Кожен гурт, який буде представлений 30 вересня по-своєму унікальний. Спонсорів у нас немає. Все це ми робимо власними зусиллями. Звісно, дуже хотілося б, щоб талановиті люди були зацікавлені й фінансово, хоча б мінімально, та все ж, на даному етапі, мається на увазі лише їх можливість реалізувати себе". 

Андрій Шехтер (один з організаторів проекту  та лідер гурту "MiamiRight") розповів журналістам про сам проект: "Ця ідея народилася в Ростислава, та й в мене були схожі думки, реалізація яких, буде вже в п'ятницю, і ми запрошуємо всіх. Сподіваємось вам буде цікаво.

Гурти, які були названі, будуть лише нашою візитівкою. Насправді цей проект буде більш об'ємним та складатиметься з ряду музичних концертів - відбіркових турів. Це означає, ми відбираємо музичні гурти Ужгорода та Закарпаття, які подають нам заявки – тих,  хто хоче проявити себе, але, нажаль, в наших умовах вони не мають такої можливості. Тому метою цього проекту є: дати можливість молодим, талановитим музикантам заявити про себе, показати на, що вони здатні...

Відбудеться декілька концертів, я припускаю, їх буде чотири (кожні три місяці) та фінальний гала-концерт, який, я гадаю, буде наступного жовтня. Зараз вже готується веб-сайт, де відбуватиметься онлайн-голосування. Таким чином, за результатами голосування та відбіркових турів, до фінальної частини кожного концерту, виходитиме один гурт. Зрештою, відбудеться фінальний гала-концерт, де й будуть оголошені переможці. Ми з Ростиславом не хочемо зупинятися тільки на музиці, тобто, будь-які колективи – танцювальні чи ще якісь будуть залучені максимально.

Основне завдання – не просто організувати пересічний концерт. Повинна бути глобальна ідея, від якої ми повинні відштовхуватися. Ми хочемо допомогти молодим людям, які готові презентувати себе, свою творчість, той продукт, в який вони вкладають свої сили, терпіння та час. Це і є тим завданням, яке повинно бути виконане. Зрештою це буде щорічний фестиваль.

Я гадаю, що й спонсори приєднаються до цього проекту і він вже стане достатньо об'ємним та масштабним. Ми старатимемось організувати все таким чином, щоб це було максимально прозоро, чітко та презентабельно. Для того, аби про Закарпаття і, зокрема, про Ужгород говорили, як про "столицю" музики Західної України. Це теж є нашою метою, і мені дуже хотілося б, щоб вона була реалізована...

Для контрасту, хотілося б згадати "славнозвісний" BeregFest, з якого ми вчора приїхали.  Хорошого нічого сказати не можемо. Це був просто жах. Та все одно це досвід, подія, приклад... Але є приклади, до яких варто прагнути, а є такі, яких треба уникати".

Тетяна Кашуба: "Раніше, років з десять тому, такі заходи організовувалися набагато частіше, ніж тепер. Зараз, люди, які займаються творчістю, не завжди мають можливість, бажання та час займатися організацією концертів. Для цього є адміністратори, які мають цим займатися і є люди, які братимуть участь. Ми не можемо і займатися організацією концерту, і одночасно брати в ньому участь. Повинна бути група людей, які дадуть поштовх, а ми в свою чергу зробимо все, що від нас залежатиме. Дуже хочеться вірити в подальший розвиток таких заходів, адже вони є дійсно необхідними.

Зі свого боку, хочу сказати, що майже немає таких концертів, в яких можна було б брати участь музикантам, які не виконують музику якоїсь конкретної спрямованості. Ми будемо вдячні людям, які, навіть не цілеспрямовано прийдуть на концерт, а проходячи повз, почувши, побачивши знатимуть, що таке є. Це, в свою чергу, дасть можливість рухатися далі, розвиватися і відчути, що не дарма ми сидимо в гаражах та репетиційних базах.

Це все робиться на "голому" ентузіазмі: ніхто не вимагає за це грошей чи похвали. Та все одно хочеться відчувати, що ми це робимо не просто так. Будемо сподіватися, що все ж таки хтось нас почує, побачить і, можливо, комусь ми навіть сподобаємося..."

Реєстрація учасників концерту буде проходити як за номерами телефонів організаторів (050 90 577 41, Андрій), так і на майбутньому веб-сайті, де кожен, у кого є бажання "презентувати себе" зможе зробити це сповна, мається на увазі, аудіо, відео та фотоматеріали.

26 вересня 2011р.

Теги: концерт, музика

Коментарі

бувалий 2011-09-26 / 20:42:00
їх вже по...рили у Берегові, негарно так

2011-09-26 / 19:20:00
Хлопці, порада від бувалого: ти хер...ш когось, значить по....ерять тебе!

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини