Готується звернення до "Нафтогаз України" щодо невідповідності займаній посаді керівника «Закарпатгазу»

Керівник ПАТ "Закарпатгаз" не відповідає займаній посаді - так вважає обласна комісія з надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулось у середу, 14 вересня, під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Бушка. У ній також взяли участь головний рятувальник Закарпаття Мирослав Щербей, перший заступник голови правління ПАТ «Закарпатгаз» Павло Нагірний, начальник управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області Михайло Саварин.

Готується звернення до "Нафтогаз України" щодо невідповідності займаній посаді керівника «Закарпатгазу»

Першим члени комісії затвердили: визнати ситуацію, що склалася в Ужгороді внаслідок вибуху газу 29 серпня, як надзвичайну ситуацію державного рівня.

Найважливішим з обговорених стало питання про заходи безпеки газопостачання населення області. Зокрема, перший заступник голови правління ПАТ "Закарпатгаз" Павло Нагірний повідомив: сьогодні проведено перевірки 221 ГРП, виконано ревізію 208 колодязів, зроблено капремонт 7,6 км лінійних газопроводів  на суму 995 тис. грн. Розповів і про витік газу у Перечині. Аварію ліквідовано вчасно, але без газу сьогодні залишаються 5 індивідуальних житлових будинків та і 5 квартир двоповерхового будинку.
 
Сьогодні районна влада готує документи щодо передачі пошкодженого газопроводу середнього тиску газовому господарству. Адже часто, на думку Павла Нагірного, причиною неналежного стану та експлуатації газопроводів стає саме їх безгосподарність.
 
Стосовно Ужгорода – ліквідація насідків аварії триває й досі. Хоча газовики обіцяли завершити всі роботи ще минулого тижня, дорогу на перехресті вул. Руської та Анкудінова все ще не відкрили. Це створює чимало незручностей для містян – адже водії змушені стояти в корках, об'їжджаючи закриту ділянку однієї з найважливіших в Ужгороді транспортних артерій. Павло Нагірний пообіцяв: до кінця дня дати міській владі точні терміни завершення робіт – сьогодні продовжують встановлення захисного покриття на пошкодженій трубі.
 
У свою чергу, начальник управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області Михайло Саварин переконаний: аварію можна було локалізувати на значно вужчому відрізку газопроводу – відключити від газопостачання частину міста, а не 170 тисяч жителів Ужгорода та Ужгородського району. Саме в цьому, на думку членів комісії, і полягає головна провина газового господарства. Також не нормальною фахівці вважають відсутність у газовиків належних схем газових мереж та небажання надавати план своїх дій комісії.
 
Відтак, Михайло Саварин зачитав рішення обласної комісії з надзвичайних ситуацій: роботу ПАТ "Закарпатгаз" щодо ліквідації наслідків вибуху газу визнано задовільною, однак реагування на ситуацію та співпрацю з обласною комісією – незадовільними. Більше того, готується звернення до керівництва НАК "Нафтогаз України" щодо невідповідності голови правління "Закарпатгазу" Юрія Рибачка займаній посаді. Міськвиконкомам та райдержадміністраціям доручено затвердити плани заходів щодо запобігання аварійним ситуаціям на інженерних комунікаціях адміністративно-територіальних одиниць.
 
Наприкінці засідання розглянули питання про стан безпеки відпочивальників на туристичних маршрутах та гірськолижних трасах області. Зокрема, вирішено створити в області спеціальні комісії з перевірки місць зимового відпочинку та технічного стану обладнання гірськолижних курортів. Також до кінця 2011 року планують провести повну інвентаризацію та облік суб'єктів, організацій, які надають туристичні послуги – особливу увагу звертатимуть на наявність ліцензій, повідомили Закарпаття онлайн в прес-центрі Закарпатської ОДА.

14 вересня 2011р.

Теги: Закарпатгаз, вибух, Рибачок

Коментарі

ваня 2011-12-14 / 14:18:33
Чому прокуратура не зацікавиться майстрами ПАТ "Закарпатгазу" як беруть най більше взятки.Майстри в будинкових мережах,в підземці,головний інженер Пайда,Шовкович,Стегура,Голубка,це є одна банда,по взяткам.Їхні слова не заплатиш не опломбую,пломба коштує скільки ... гривень,Головний в них це Майстер Стегура най більший нахал по взяткам,поки їх не звільннять з роботи і посад,такий бардак буде тривати дальше.

2011-09-15 / 19:36:00
Цілком підтримую фрази про "царька" Рибачка.

аноним 2011-09-15 / 10:34:00
Вчера вечером - при вьезде в Мукачево со стороны Иршавы дико вонят газом. Как бы чего не случилось!

v 2011-09-15 / 10:20:00
"....роботу ПАТ "Закарпатгаз" щодо ліквідації наслідків вибуху газу визнано задовільною, ЦЕ ЗАСЛУГА ПРОСТИХ ПРАЦІВНИКІВ, ЗА ЩО ЇМ І ПОДЯКА, "...однак реагування на ситуацію та співпрацю з обласною комісією – незадовільними", А ЦЕ ВЖЕ ПРОВАЛ РИБАЧКА І КРю .Рибачрк то рідкісний "фраєрок", спитайте неофіційно у простих трудяг Закарпатгазу, як іх працюється при владі "царя Рибачка"? А НАГІРНИЙ НА ТРОН РИБАЧКА МІТИТЬ???

Читач 2011-09-15 / 10:02:00
Та це провокація із-за відєднання незаконно встановленого опалення, яке газовики вимикають і тошо газовики штрафують злодіїв газу і не закривають на це очі. Хтось проплатив чиновникам в ОДА і держгірпромнагляду, щоб ті всіма неправдами зіпсували репутацію Закарпатгазу. Навіть на ІСТV прозвучала вчора провокація -- мол у всій Аварії винен тільки закарпатгаз і директора та головного інженера вже посадили. Це вони не випадково оговорились. СВИНІ

2011-09-15 / 09:52:00
За шо його садити і про яку невідповідність може йти мова?! Були прийняті всі необхідні міри по нейтралізації аварії. Це треба міську раду нагибати, вони б мали видавати дозвіл на проведення робіт тільки після того, як зберуться всі погодження у відповідних організаціях

ПАТ и МАТ 2011-09-14 / 23:02:00
Мав Рибачка цих панів на увазі. ПАТ приватна комерційна структура. Не держслужбовці призначають/обирають керівника ПАТу не їм його і знімати.....хіба, що дяді Фірташу набридне цей галас навколо його структури. Гроші полюбляють тишу.

Ник 2011-09-14 / 21:03:00
Посадят и его, и зама, и инженера.

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини