"Говерла-Закарпаття" - "Сталь". Післяматчеві коментарі тренерів

"Говерла-Закарпаття" - "Сталь" - 1:0. Післяматчеві коментарі тренерів

"Говерла-Закарпаття" - "Сталь". Післяматчеві коментарі тренерів

Анатолій Волобуєв:

- Гадаю, господарі заслужено перемогли. Нині ми демонструємо футбол не кращої якості. Недаремно перебуваємо внизу турнірної таблиці. Окрім того, у нас велика текучість кадрів, багато гравців від на пішло. Тож шукаємо їм заміну, а тим часом втрачаємо очки.

- Ми звикли бачити "Сталь" серед лідерів першої ліги. Цікаво, які нині стоять завдання перед вашою командою і чи відповідає фінансування поставленим завданням?

- Про фінансування говорити не хочеться. А щодо завдань, то перед нами ніяких конкретних цілей не поставлено. "Обкатуємо" молодих футболістів. От, сьогодні на полі були гравці 1994, 93 та 92 років народження. Граємо та й все. Нині вже потрапили в небезпечну зону, тож потрібно дивитися, щоб не вилетіти з першої ліги. Будемо виправляти ситуацію, адже в минулому чемпіонаті були бронзові призери, тож не будемо опускати рук. Все ж фінансова криза та відповідно невиїзд на тренувальні збори дають про себе знати, адже в футболі дрібниць немає.

- Який вихід бачите із ситуації, що склалася з "Сталлю"?

- Потрібно хоча б вдома перемагати, то будемо в середині турнірної таблиці. Маємо  три нічиї, поки молодь звикне. Можливо, нам потрібно відчути смак перемоги, щоб призвичаїтися до неї.

- Простежуються проблеми в "Сталі" у лінії захисту. Чи відчутна для вас втрата Максима Білого?

- В лінії захисту ми втратили не лише Білого, а й Романюка, який перейшов до "Оболоні", а перед цим Назаренка. Поки їм рівноцінної заміни знайти важко, змушені відсувати назад Гавриша, який досі грав у центрі і через нього будувалася вся гра нашого колективу. Можливо, через це й пропускаємо багато м'ячів, тепер ми на першім місці за пропущеними голами.

- У другому таймі команда грала з трьома оборонцями...

- Адже поступалися в рахунку, тож втрачати не було що, тому й вирішили грати за такою схемою. Господарі в другій половині гри трохи підсіли, якби ми були більше готові функціонально, то могли зачепитися мінімум за нічию.

- Ви зазначили, що шукаєте молодих гравців. Цікаво, а кого тримаєте на олівці?

- Купити когось не можемо через брак коштів, тому виховуємо власних футболістів. От сьогодні грав правий захисник Мірошник – збірник "молодіжки" України. Нам важко, а тим паче, коли перебуваємо у такому складному становищі, ну що ж потрібно трохи потерпіти. Тепер їхатиму півтори тисячі кілометри і буду думати, як на бути далі – така вже наша  тренерська доля.

- Ви зауважили, що перебуваєте в непростому становищі. Чи можемо припускати, що в "Сталі" є фінансові проблеми?

- Так у нас є фінансові проблеми і по преміальним і по зарплатні є заборгованість. Якщо б цього не було, впевнений, у команді була б зовсім інша атмосфера.

- Ми знаємо Анатолія Волобуєва, як хорошого фахівця, який вміє створити хороший колектив. Але за останні 55 хвилин ваші підопічні не змогли нанести жодного удару в ствір воріт закарпатців. Як виправлятимете ситуацію на краще?

- Вже казав, що мої підопічні перебувають не в найкращій формі. Зараз пройде тижневий цикл будемо вирівнювати функціональну готовність футболістів, адже тепер грали через три дні, з тривалими переїздами – це все наклало свій відбиток на дії гравців. От у матчі з Армянськом ми нанесли 27 ударів.  

- Мабуть, саме через відсутність завдань на сезон та проблемами з фінансуванням у гравців немає мотивації?

- Це теж має свій відбиток на грі.

Олександр Севідов:

- У нас 70% нових футболістів у команді, на яких тисне психологічне навантаження – високе завдання. Це до прикладу, так як наче водій вантажівки з провінції сяде за кермо "Майбаха"  і почне їздити вулицями Києва. Повірте, він так знервується, що десь зупиниться і вирішить, що краще йому ходити пішки. От, і в нас більшість футболістів,  на такому рівні, де є серйозна відповідальность ще не грали. Тому й такий низький рівень реалізації моментів. У кожній грі мінімум п'ять моментів створюємо, можливо – це брак майсьреності, а можливо, на тренування мало часу відводимо саме на завершення атаки...

Тим не менш, привітав гравців з перемогою. Хоча привчаємо власних уболівальників до перемог з значно більшим рахунком, бо перемога – 1:0 над Алчевськом, багато хто з них завважав некрасивою перемогою. Потрібно мінімум – 4 забивати. Але трохи зачекайте, нинішній наш суперник - ще виросте, проблеми у них не вічні і колись мусять завершитися. Так була дещо нервове завершення гри, а наприкінці травмувався Комарницький. Але перемога є перемога. До речі, нинішня вікторія була для нас справою честі, бо в минулому турі програли в Добромилі, тож хотіли довести глядачам, що це була випадковість. Адже хотіли перемогти, але нам не вистачило 45 хвилин для того, щоб це зробити, а моментів у нас було достатньо.

- Сьогодні Олег Міщенко міг ще в першому таймі збільшити рахунок у матчі і видно було, що він хоче забити. Чому на вашу думку Олегу  так не щастить?

- Теж дуже хочу, щоб Міщенко забивав – "забивав" у ворота, а не на футбол. Йому, напевно, потрібно ще більше працювати. Олег – молодий хлопець, який після дублюючого складу донецького "Металурга" потрапив до нас,  тож дається взнаки психологічна відповідальність за результат. Окрім того, йому ще не вистачає стабільності.  На тренуваннях хлопці сітку рвуть від ударів, а в грі чомусь так не виходить. І Чарльз сьогодні не влучив як слід по м'ячу. Напевно, надлишок адреналіну блокує мислення у гравців на полі і вони не діють так як повинні б.

- Вчора пройшло жеребкування 1/16 Кубка України. Будь ласка, що скажете не лише з приводу матчу з запорізьким "Металургом", а й про поєдинок "Берегвідейка" з харківським "Металістом"?

- Скажу точно-  харків'янам буде непросто. З року в рік бачимо одну й ту ж проблему у команд, які вище за рангом – це психологічне налаштування. Але, повірте, для "Металіста" - дорога в Берегово значно краща, аніж була у нас до Добромиля. Впевнений, там буде цікава гра, куди з'їдеться вся область, навіть приїдуть і заробітчани з-за кордону, щоб подивитися на це дійство. А якби  суперником "Берегвідейка" стали ми – ото б була гра! Відверто, то нам трохи не  пощастило з жеребкуванням. Якщо вдасться змінити домашню гру з "Олімпіком" на виїзну, то це буде для нас більш прийнятно. Бо від таких тривалих переїздів сюди-туди і знову на виїзну гру – користі  мало.            

- А з вболівальниками як?

- Нестор Іванович пообіцяв, що на всі матчі будуть організовані поїздки наших фанів. Так що без футболу ми вас не залишимо.

- Що скажете про чутки, щодо зняття ФК "Львів"?

- Будьте певні, ніхто нікуди не зніметься. Це вже вкотре він хоче зніматися, а клуб і далі спокійно грає в першій лізі.

- Якого роду травма у Комарницького і чи надовго він вибув?

- Взагалі у нас проблеми з гравцями руйнівного плану. У Віталіка рецидив старої травми, боюся, що ми втратили його цього разу надовго. Хоча перед грою питав у нього чи він готовий, почув ствердну відповідь, А як виявилося, йому ще потрібно було витримати паузу.

- Чи вистачить хлопцями снаги найперше у психологічному плані протистояти у вирішальних матчах з "Нафтовиком-Укрнафтою", "Металургом", "Арсеналом" - тобто в матчах з лідерами?

- Досить важкий пішов у нас календар. Адже,  граємо з досить добротними командами, а плюсом вважаю те, що в гравців буде додаткова мотивація на матч проти цих колективів. Адже хлопці професіонали, які повинні виходити і грати лише на перемогу.

Інформаційний відділ ФК "Говерла-Закарпаття"

11 вересня 2011р.

Теги: Говерла, Сталь, Севідов

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини