Закарпатські цигани затероризували жителів Києва

Проблема циганської злочинності залишається актуальною для столиці. За останні пів року в київське УМВС надійшли 144 заяви від киян щодо злочинних дій з боку циган. Також скаржаться на ромів в місцеву службу допомоги киянам "Call-центр".

Закарпатські цигани затероризували жителів Києва

Як розповів керівник відділу зі зв'язків з громадськістю ГУМВС Києва Володимир Поліщук, нині в центральних районах циган стало значно менше. З настанням літа вони переїхали в передмістя. Правда, і там роми не дають спокою мешканцям. До служби допомоги киянам "Call-центр" стали приходити скарги від жителів віддалених районів на незручності від населення циганських таборів.

Найбільше таких скарг на циган надійшло від мешканців на Троєщині. Мешканці проспекту Володимира Маяковського, вул. Райдужної і Чигоріна стурбовані систематичними порушеннями громадського порядку представниками циганських таборів на Воскресенських садах. Цигани грабують двори мешканців приватних будинків, крадуть будматеріали, з яких роблять собі житла і поширюють антисанітарію, розпалюють великі багаття в лісовій смузі.

На Святошині роми розмістили свій табір у лісі неподалік вул. Малинської. Там вони грабують дачні ділянки і займаються шахрайством в громадському транспорті. Схожі скарги і у жителів Повітрофлотського проспекту і проспекту Перемоги.

Київська міліція вже навідувалася спільно з КМДА з рейдом на дачні ділянки в Дніпровському районі. Циган виявили в нежитлових дачних будинках. Майже всі мали паспорт з пропискою в Закарпатській області. Одного з них, 20-річного хлопця, співробітники УМВС затримали за розбій і пограбування.

Правоохоронці радять громадян не вступати в контакти з ромами, адже майже кожен така розмова закінчується шахрайством.

Так, УМВС України дає поради, як уберегти себе від біди. Найголовніше - не піддаватися, коли у ваш будинок намагаються зайти цигани під різними приводами: попити води, переповити дитину, поміняти гроші, попросити їжу та одяг. Зазвичай, поки співчуваючі люди шукають щось для "знедолених" циган, шахраї починають орудувати в приміщенні, беручи все, що має хоч якусь цінність.

Не можна однозначно сказати, яка категорія людей найчастіше попадається на гачок шахраїв. Але зазвичай цигани обирають собі в жертву довірливих і простодушних громадян, яким легко навіяти думку і переконати в існуванні страшної порчі, яку терміново потрібно зняти.

04 серпня 2011р.

Теги: цигани, роми, Київ

Коментарі

п. Тамара 2011-08-07 / 07:59:00
На Майдан їх , на масовку; грошенят зароблять.

2011-08-05 / 11:07:00
Чомусь по Конституції виходить так, що з моєї кишені за рахунок соціальних виплат при народженні утримують нероб, які тульки те й роблять, що плодяться, шахраюють і розповзаються, як пошесть, по всій країні

Ember Zoltán 2011-08-05 / 10:43:00
По конституции все граждане Украины имеют оидиннаковые права! Цыганы, как и представители других народов, имеют право жить там, где хотят! Половина цыган Украины проживает в нашей области. Я бы им посоветовал разехать по всей стране, туда, где их пока нет, где больше возможностей – в том числе и показать свою бесподобную культуиру – чем у нас.

1111 2011-08-05 / 10:30:00
Хай піднімуть ще допомогу при народженні і скоро цигани заполонять всю країну.

Tibor 2011-08-05 / 09:43:00
В тому то і проблема, що Кияни відносяться до циган дуже толерантно. Хай вони живуть на Закарпатті, і не гадять таке чудове місто. Тому то і одна з переваг перевага Києва в порівнянні з Будапештом, що тут немає цих покидьків, і чистота та порядок набаго кращий ніж у любому місті Угорщини. Київ набагато комфортніший за Будапешт! Хай з циганами справляється Закарпаття, а з Києва їх терміново відправляти на Ужгород!

ВАСИЛЬ 2011-08-04 / 22:08:00
ЩО КИЯНИ ПРОСЛАВЛЯЛИ ТЕ І МАЮТЬ !!!

Антон 2011-08-04 / 21:44:00
"Правоохоронці радять громадянам не вступати в контакти з ромами, адже майже кожна така розмова закінчується шахрайством".

Треба було УМВС вже попередити громадян, що ледь не кожна розмова з працівником ДАЇ й інших "правоохоронних" органів закінчується злочином, важчим за шахрайство, як от дача хабара, првокація хабара тощо.

Якщо 144 заяви -- се свідчення тероризування (у Києві щорічно реєструється більше 8 тисяч злочинів), то як назвати підліткову злочинність, злочини, скоєні у стані сп"яніння, інші категорії злочинності, що кількісно переважають (часто у декілька разів) "тероризування киян закарпатськими ромами".

Що не кажіть, стаття варта уваги. Чекаємо ще сенсацій.

Пан Баклажан 2011-08-04 / 19:53:00
"Правоохоронці радять громадян не вступати в контакти з ромами, адже майже кожен така розмова закінчується шахрайством"

Як можна таке стверджувати? А якже видатна циганська культура, за яку ми повинні глибоко шанувати цей видатний нарід? "Ай-нен-не" - штука, посильніша за всяких там моцартів-шмоцартів!

Хай кияни трохи відчують на собі, як воно - жити поруч із носіями тієї культури. Зрештою, ідея стимулювати збільшення ромської популяції з Києва прийшла...

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 5
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 2
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини