В УжНУ найвищий середній бал вступників склав 143, 2 бала

31 липня офіційно завершився процес подачі документів абітурієнтами, які цього року вступають до вищих навчальних закладів. Приймати документи вузи почали з 01 липня, тож в розпорядженні вступників був 31 день, аби реалізувати своє право на здобуття вищої освіти.

В УжНУ найвищий середній бал вступників склав 143, 2 бала

Варто відзначити при цьому, що не всі вступники могли скористатися ним в повній мірі, протягом відведеного часу. До прикладу, однією з перших проблем вступної кампанії, була відсутність результатів ЗНО з окремих предметів, через що абітурієнтам довелось зачекати з подачею документів до вузу. Також, перші 10 днів кампанії, вступники не мали жодної інформації про об'єми місць державного замовлення на обраних спеціальностях. Не менш суттєвими були проблеми із некоректною роботою інформаційної системи "Конкурс" та цьогорічним нововведенням, системи "Електронний вступ". Щоправда, всі недопрацювання старту кампанії вдалось усунути на другий тиждень кампанії.

В останній тиждень прийому документів для окремих категорій вступників відбулися вступні іспити та творчі конкурси. Спостерігачі "Опори", які були присутні при складанні вступних випробувань відзначають, в цілому, якісну організацію процесу. Проте, в порівнянні із організацією та специфікою складання зовнішнього незалежного оцінювання, існує ряд ризиків та особистісних факторів, що можуть вплинути на результат в цілому. Абітурієнти під час ЗНО, в основному, вирішують тестові завдання, і на цьому вся схожість з ЗНО закінчується. Під час складання вступного іспиту роботи абітурієнтів не кодуються, як при ЗНО, а вкладаються в екзаменаційні листи, що містять прізвище, ім'я, напрям вступу абітурієнта. В такій ситуації існує небезпека коригування роботи абітурієнта. Також існує ймовірність технічної помилки, при внесенні результату іспиту в систему "Конкурс", адже, на відміну від результатів ЗНО, не існує єдиної бази даних результатів абітурієнтів з якою можна провести звірку.

Разом з тим, слід зазначити, що аналіз результатів вступних іспитів вказує на досить низький загальний результат абітурієнтів, що їх складали.  Так в УжНУ найвищий середній бал з вступних іспитів зафіксований на іспитах з української мови та літератури, 23 липня, він складає 143,2 бала, найнижчий – з іноземної мови – 120,1. В ЗакДУ найвищий  - з фізики – 154, найнижчий – з історії України – 127,6. В МДУ найвищий середній бал – з української мови та літератури – 151, найнижчий – з географії – 127. Підсумовуючи результати вступних іспитів можна зробити висновок про відсутність фактів завищення результатів  екзаменів.

Щодо творчих конкурсів, то їх відбулося 2 :

За напрямом "журналістика" в УжНУ. Середній бал – 140,4.

За напрямом "Музичне мистецтво" в МДУ – 141.

Напрям "здоров'людини" в УжНУ середній бал з нормативів фізичної підготовки 167.

ГМ "ОПОРА" звертає увагу на те, що з 01 серпня розпочався процес зарахування абітурієнтів до ВНЗ на навчання за кошти державного бюджету. Згідно правил прийому : "Приймальна комісія приймає рішення про рекомендування до зарахування на навчання на місця державного замовлення у три етапи: у перший, шостий та восьмий дні після останнього дня прийому заяв.

Після завершення першого строку прийому оригіналів документів від рекомендованих до зарахування вступників (п'ять календарних днів після оприлюднення першого списку рекомендованих до зарахування) приймальна комісія Університету здійснює коригування списку :

оголошує списки рекомендованих та приймає рішення про зарахування вступників, які будучи рекомендованими - виконали вимоги для зарахування;

відкликає надані раніше рекомендації вступникам, які не подали оригінали своїх документів для остаточного зарахування, відносячи їх в кінець списку абітурієнтів;

формує списки інших (наступних по рейтингу) рекомендованих осіб з числа вступників, які не отримували рекомендацію раніше, відповідно до рейтингового списку вступників відповідно до наявних місць.

В цілому, засідання комісії відбуватимуться 01, 06, 08 серпня. Відповідно, абітурієнти повинні подавали документи до 05 серпня – перша хвиля, до 07 серпня – друга хвиля. 10 серпня приймальні комісії осаточно сформують списки осіб, що навчатимуться за кошти державного бюджету.

У випадку, коли абітурієнт не виконає умови зарахування, тобто, не подасть вчасно оригінали документів, своє право на навчання за кошти державного бюджету на даному напрямку він втрачає.

У випадку, коли до 10 серпня абітурієнти, рекомендовані до зарахування 08 серпня, не здадуть оригінали документів на місця, що звільняться будуть зараховані наступні абітурієнти, які подали оригінали документів і знаходяться найвище в рейтинговому списку.

Звертаємо увагу абітурієнтів на те, що для другої хвилі прийом документів відбуватиметься 6 та 7 липня, де 7 липня припадає на неділю. Так як частина приймальних комісій в неділю не працює ГМ "Опора" рекомендує абітурієнтам, рекомендованим до зарахування в другій хвилі, подати свої документи в суботу, 06 серпня.

Нагадуємо, що на території області діє гаряча лінія, за якою абітурієнти можуть звертатись у випадках порушень їхніх прав під час вступу до ВНЗ: +38 050 100 24 69 та +38 063 287 34 34.

ОПОРА
 

03 серпня 2011р.

Теги: консультація, вступ, абітурієнти

Коментарі

jana 2011-08-04 / 00:19:00
так, такі розумні якщо пан Вегеш не буде при владі, у найккращому університеті Закарпаття.

вася 2011-08-03 / 19:37:00
не забувайте, що іспити складали ті, хто закінчив школу до 2007 року. Чи всі розумні критики такого віку здатні скласти іспити за школу через десяток років ? Ви тут з помилками пишете, а на екзаменах і поготів...

Година 2011-08-03 / 15:56:00
По кожному напрямку вступу визначали середній бал тих, хто поступав. Додали бали всіх хто поступав на факультет і поділили суму на їх кількість.

Загалом, десь із двохсот балів 150 це ~ 4/5, тобто четвірка з натяжкою. Тобто, середній бал вступників - трійочники за старими мірками, які ледь дотягують до ударників.

Для порівняння в провідних вузах вступний бал піднятий з загальноукраїнського 124 (це мінімум, щоб хоч кудись взяли) до власних позначок -160-180 балів, є й такі. Так що у нас тут чопа, большая чопа..

56 2011-08-03 / 14:36:00
Значит, что в основном троечники собрались (no hard feelings:)
А потом будут писать, как у них преподы взятки требуют.

Юрій Лівак 2011-08-03 / 13:30:00
Що таке найвищий середній бал?

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини