На Закарпатті рівень загальної інфекційної захворюваності зріс на 12,0%

За підсумками першого півріччя епідемічна ситуація в Закарпатській області залишалась відносно благополучною. Спалахів, групових захворювань та харчових отруєнь, пов’язаних з об’єктами державного санітарно епідеміологічного нагляду та в побуті не зареєстровано.

На Закарпатті рівень загальної інфекційної захворюваності зріс на 12,0%

Рівень загальної інфекційної захворюваності  зріс  на 12,0%  (показник 172,76  на 100 тис.  .) у порівнянні з аналогічним періодом  155,6  минулого року     Питома  вага  дітей  до  17  років  в структурі  загальної  інфекційної  захворюваності   склала   47,3 %,  з грипом  та  ГРВІ  -  63,2  %.  Кількість  захворілих   рипом  та  ГРВІ     -   77267 випадків .

В структурі загальної інфекційної захворюваності (без грипу та ГРВІ) вірусні гепатити складають   11,7  %, гострі кишкові інфекції   19,8 %, крапельні інфекції   8,9 %, туберкульоз  16,7 %, природно-вогнищеві – 0,5 %, венеричні та соціально-небезпечні інфекції  26,0 %.

Вище  середньообласного  показника рівні захворюваності  по  м. Ужгороду, Волівецькому, Перечинському, Ужгородському, Рахівському районах.

Намітилась  тенденція  до  сезонного  зниження   захворюваності       населення  області  вірусним  гепатитом  А (42%). Захворювання  реєструються у Рахівському,Виноградівському,Свалявському   В.Березнянському,   Тячівському    районах.

З  урахуванням  характерного сезонного  періоду    дещо    зросла  захворюваність  гострими  кишковими  інфекціями. Ситуація  із сальмонельозу   залишалась  благополучною .

План профілактичних щеплень   виконано на 17,6 %, у т.ч.  вакцинації  на 19,6  %,  ревакцинації  на  17,7% . Своєчасність вакцинального комплексу дітям до 1 року за підсумками 6   місяців 2011 року   по  області склала – 70,9 %.

Епідситуація з інфекційних захворювань, керованих засобами специфічної імунопрофілактики залишаласьхарактеризується  як  відносно  нестійка. Відбувається прогнозований ріст захворюваності краснухою та  епідпаротитом, кором .

В  зв'язку  з  ускладненням  епідемічної  ситуації  з  холери  в  м.Маріуполь  Донецької  області ,  та враховуючи  міграційні  процеси  населення підвищена  настороженість  медичних  працівників  та  санепідслужьи  області  на  випадок  можливого  виявлення  захворювань.

З метою забезпечення чіткої організації та контролю проведення профілактичних та протиепідемічних заходів серед населення області щодо захворювання на особливо небезпечні інфекції в області реалізується "Комплексна програма заходів щодо попередження заносу і поширення інфекційних хвороб, регламентованих правилами санітарної охорони території України серед населення Закарпатської області на 2011-2015 роки", яка затверджена першим заступником голови облдержадміністрації від 27.01.2011 р.    Програми розроблені в усіх містах і районах області.

Протягом травня-червня поточного року  за  часті фахівців   відділу особливо небезпечних інфекцій       на всіх адміністративних територіях області підготовлено і проведено навчально-тренувальні заняття з локалізації та ліквідації умовного вогнища холери за "легендою", максимально наближеною до реальних умов.

Найбільш актуальною природно-вогнищевою інфекцією, що продовжує реєструватися в   області є  лептоспіроз. За 6 місяців поточного року в цілому по області зареєстровано 12 випадків захворювання на лептоспіроз.    Етіологічна структура лептоспір від. Захворювання  поширене  на  7  адмінтериторіях. Етіологічна  структура  збудників виділених  від  хворих  людей   співпадає з етіологічною структурою лептоспір, виявлених у гризунів, що свідчить про природну вогнищевість цього захворювання.

За останні роки епідемічна ситуація зі сказу в країні залишається нестійкою, реєструються поодинокі випадки захворювання серед людей. Як і раніше є сприятливі умови для поширення цієї інфекції. Зареєстровано 6 випадків сказу серед тварин ( 2 собаки, 2 корови, 2 лисиці), що вказує на активність епізоотичного процесу зі сказу в області (6 міс. 2010 року   зареєстровано 2 випадки сказу у тварин). Забезпечення   антирабічною вакциною  в  поточному  році  задовільне.

26 липня 2011р.

Теги: епідемічна, СЕС, захворюваність

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини