Ужгородські депутати підвели мера під кримінал

Про це сьогодні, 22 липня, на на VII сесії Ужгородської міської ради VI скликання, заявив сам Віктор Погорєлов. Після того, як депутати не підтримали основу проекту рішення №219 «Про розгляд постанови Господарського суду Закарпатської області від 30.05.2006 року по справі № 4162», мер міста попросив депутатів переголосувати і, все-таки, підтримати дане рішення. Своє прохання мер пояснив тим, що проти нього можуть порушити кримінальну справу.

Ужгородські депутати підвели мера під кримінал

Друге голосування було ефективнішим і депутати проголосували за основу рішення, але, коли дійшло до голосування за проект рішення в цілому, його підтримали тільки 27 депутатів, що менше від необхідного мінімуму.

Передісторією винесення такого проекту рішення на розгляд сесії Ужгородської міської ради стало те, що власник павільйону "Двері Білорусії" оскаржив у суді відмову мерії продати йому земельну ділянку, яку він використовував для свого бізнесу. Господарський суд Закарпатської області присудив надати землю в користування підприємцю, але не пояснив механізм процедури. Тому міський голова вирішив винести це питання на сесію, пропонуючи, для початку, надати землю в оренду на 3 місяці, але не отримав необхідної підтримки.

22 липня 2011р.

Теги: Погорєлов, депутати, рішення

Коментарі

Семйон Романас Михайлович 2011-10-31 / 12:57:00
Власна думка юриста про українську владу та пропозиція, що необхідно змінити.
Українська держава та органи місцевого самоврядування – це корумпована організована злочинна організація. Влада в Україні повністю узурпована державою та органами місцевого самоврядування. Вибори в Україні - це звичайна зміна одних пок... на інших. Всі хто в державі та в органах місцевого самоврядування або обслуговує їх (суди, прокуратура, міліція, СБУ, монополісти та інші) мають на меті лише отримувати блага для себе за рахунок суспільства та прихваченого майна, що було суспільною власністю. З правових актів нормативного і ненормативного характеру, їх вибіркового дотримання і застосування випливає, що держава в Україні є неправовою, не соціальною і не демократичною. Українське законодавство, породжене українською державою, спрямоване у першу чергу на захист прав і інтересів держави, її усіх гілок влади та органів місцевого самоврядування. Права і інтереси пересічних громадян до уваги державою та органами місцевого самоврядування не беруться.
Таким чином, українська держава та органи місцевого самоврядування – це реальна ракова пухлина на тілі суспільства, якої необхідно позбутися разом із її потворним неправовим законодавством.
Оскільки правові акти нормативного і ненормативного характеру – це воля української влади, якою встановлюються правила життя, вважаю, що будь-який правовий акт нормативного чи ненормативного характеру має прийматись виключно на основі відкритого та поіменного голосування. Таке голосування повинно здійснюватись саме у такий спосіб для того, щоб пересічні громадяни знали хто саме голосував чи не голосував за той чи інший правовий акт тому, що саме їм, пересічним громадянам, прийдеться жити по тому встановленому правилу, за яке проголосував конкретний представник держави чи органу місцевого самоврядування.

Семйон Романас Михайлович 2011-08-01 / 20:53:00
Я є власником об’єкта нерухомого майна на якому розміщена реклама "Двері Білорусії". Хочу дуже стисло проінформувати громадян щодо можливості порушення кримінальної справи щодо В. Погорєлова та що передувало проекту рішення.
По-перше, В. Погорєлову не загрожує кримінальна відповідальність, оскільки постановою Господарського суду зобов’язано Ужгородську міську раду, а не міського голову надати земельну ділянку у користування. До речі, постанова Господарського суду набрала законної сили у червні 2006 року, але і досі не виконана.
По-друге, проект рішення міської ради не передбачав виконання постанови суду, а тому В. Погорєлов просив депутатів переголосувати за проект рішення, який не мав жодного відношення до невиконуваної постанови господарського суду.
Щодо передісторії, то тут слід зазначити наступне:
У свій час я збудував магазин-кафе. Після введення його в експлуатацію у 2003 році, я набув права власності на нього. Даний комерційний об’єкт складається з двох частин – основної будівлі і тераси. Ужгородська міська рада, у свій час, надала в оренду земельну ділянку тільки під основну будівлю. Тераса ж залишилась частково поза законом. З одного боку вона була передбачена погодженим архітектурою проектом, з іншого вона знаходилась на землі, яку не надали у користування. Тому, з метою узаконити її існування, після того як Ужгородська міська рада незаконно відмовила мені надати землю під терасу, я звернувся за захистом своїх прав до господарського суду.
Якщо порівняти викладену дезінформацію, яку зливають органи самоврядування, з тими обставинами, які дійсно мали місце, то стає зрозуміло, які люди при владі і чому ми живемо в таких умовах.

Кароліна 2011-07-23 / 13:09:00
Хто не в курсі,йдеться про ділянку на пл.Хмельницького під забудову Тогргівельно-розважального центру,де зараз розташований майданчик Рошен.Погорелов вже дав доручення перенести майданчик в Ротарійський парк.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини