На Ужгородщині провели п’яту сесію районної ради

Відповідно до плану роботи Ужгородської районної ради 21 липня ц.р. проведено чергову п’яту сесію районної ради. Головував на сесії Михайло Фединець, голова районної ради, повідомили Закарпаття онлайн з прес-служби районної ради.

На Ужгородщині провели п’яту сесію районної ради

Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного депутати вшанували пам'ять Калмана Шовша, депутата районної ради хвилиною мовчання. Далі голова ради привітав іменників, депутатів районної ради В'ячеслава Дворського, Віктора Дьерке а також Холмківського та Ірлявського сільських голів Тетяну Вачілю та Василя Чорнака. Відтак, головуючий ознайомив присутніх з депутатськими запитами щодо виділення коштів на виготовлення генпланів сіл Сторожниця та Оноківці.

Першою заслухали інформацію голови територіальної виборчої комісії Михайла Соханича. В зв'язку з вибуттям (смертю) депутата районної ради рішенням районної виборчої комісії було зареєстровано наступного у списку районної організації політичної партії „КМКС" Партія угорців України", а саме – Андрейчак-Товт Анетту Золтанівну.

Привітавши нового депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя цього року, окремі програми та внесли зміни до районного бюджету на 2011 рік. Зокрема, збільшено обсяг доходів загального фонду районного бюджету на 1 433 200 грн. На цю ж суму збільшено обсяг видатків. З них 280 тис.грн. направлено на додаткову дотацію сільським радам для непопущення заборгованості по заробітній платі та енергоносіям, 50 тис.грн. – Великодобронській сільській раді на фінансову підтримку місцевої пожежної охорони. На виконання районної програми розвитку і функціонування дошкільних навчальних закладів направлено 458 200 грн. Поповнено статутний фонд КП „Ужгородщина" на 300 тис.грн. В основному ці кошти будуть спрямовані на створення умов для функціонування трудових архівів. 60 тис.грн. отримали газетярі.

Відтак проголосували за передачу Ужгородській міській раді права на виконання делегованих державних повноважень по наданню послуг з охорони з охорони здоров'я населенню району на 2012 рік у сумі 7600 тис. грн., а також прийняли права на виконання цих же повноважень з Чопської міської ради. Далі увазі депутатів були запропоновані проекти рішень з питань виконання районної програми запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій на 2009-2011 роки, районних програм: „Розвиток і функціонування дошкільних навчальних закладів на 2011-2017 роки", „Шкільне харчування на 2011-2013 роки", „Шкільний автобус", інформації по стану використання комунального майна Ужгородського району, щодо оптимізації медичних закладів району та виконання районних програм з питань охорони здоров'я. По всіх цих питаннях було прийнято відповідні рішення.

 На виконання депутатського запиту депутата Наталії Мигалини внесли зміни до рішення районної ради від 30 жовтня 2009 року № 388 "Про проведення щорічного конкурсу "Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку". Внесено зміни також до районної цільової програми „Власний дім" на 2006-2011 роки", збільшивши таким чином фінансування даної програми на 50 тис.грн., до складу постійної депутатської комісії та президії районної ради та до складу комісії з питань створення фермерських господарств.

На цей раз одностайно було прийнято рішення „Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів Соловка та Петрівка", яке не пройшло на минулій сесії, затверджено технічну документацію з нормативно грошової оцінки земельної ділянки ФОП Старцевій Н.В.

Попередньо обговоривши на засіданні президії районної ради кандидатури на присвоєння звання „Почесний громадянин Ужгородщини" в поточному році, депутати підтвердили внесені пропозиції одноголосним голосуванням за дане рішення. Відповідно до прийнятого рішення плеяду Почесних громадян Ужгородщини поповнили скульптор Михайло Белень, колишній працівнику райдержадміністрації Марія Попович, а також це високе звання посмертно присвоєно колишньому депутату райради Калману Шовшу.

Депутати районної ради прийняли звернення до Кабінету Міністрів України" щодо виділення коштів на виготовлення сільськими радами генеральних планів населених пунктів району.

В роботі сесії взяли участь Руслан Чорнак, голова районної державної адміністрації, його заступники, начальники відділів та служб, а також Середнянський селищний та сільські голови.

 


 

22 липня 2011р.

Теги: сесія, депутати, програма, бюджет

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини