В Ужгороді склалася катастрофічна ситуація із безпекою руху

Непрацюючі світлофори, розбиті дороги, величезна кількість ДТП — вже давно стали для Ужгорода звичним явищем. Складається враження, що це бачать усі, окрім міської влади, яка за останній рік палець об палець не вдарила аби хоч якось виправити цю ситуацію. А вона насправді жахливе!

В Ужгороді склалася катастрофічна ситуація із безпекою рухуЯк свідчать результати комісійного обстеження вулично-дорожньої мережі в обласному центрі, яке було проведено працівниками Державтоінспекції та ГУМГ м. Ужгорода, роботи по забезпеченню безпеки дорожнього руху проводяться на низькому рівні. У відповідному листі, направленому в Ужгородський міськвиконком начальником управління Державтоінспекції в Закарпатській області Олегом Кав’юком йдеться про цілий ряд порушень у забезпеченні безпеки дорожнього руху в Ужгороді.

Зокрема не ліквідована ямковість проїзної частини на магістральних вулицях, особливо на вул.Г агаріна, Баб`яка, Доманинська, Заньковецької, Загорська та інші. Значна ямкоаість, колійність та напливи дорожнього покриття залишаються на другорядних вулицях, таких як Одеська, О.Кошового, Лавріщева, Кобилянської, Радіщева, Українська та інші.

Результати обстежень 56-ти вулиць показали, що в обласному центрі відсутня значна кількість дорожніх знаків. На стан утримання засобів регулювання дорожнім рухом керівники комунальної служби міста не звертають належної уваги. На окремих ділянках вулиць знаки перекошені, гнуті, ржаві з тильної сторони. Стояки, на яких закріплені знаки, нерівні, нахилені в різні сторони або пошкоджені. На перехрестях та примиканнях до головних магістральних вулиць відсутні 327 шт. дорожніх знаків " Дати дорогу" та 383 "Пішохідний перехід", що наражає на небезпеку учасників дорожнього руху та створює аварійно-небезпечгу ситуацію

В минулому та поточному році не проводилися роботи по нанесенню дорожньої розмітки, особливо пішоходних переходів біля навчальних закладів та на перехрестях. В незадовільному стані знаходяться люки підземних комунікацій, більшість яких не закріплені відповідним чином. В місцях проведення дорожніх робіт не завжди виставляються необхідні дорожні знаки.

Від 80 до 90% встановлених технічних засобів регулювання дорожнього руху повністю вичерпали свій ресурс. Із наявних 26 світлофорів в м. Ужгороді працює лише 22, причому обладнання встановлене на діючих світлофорах передбачає термін їх використання від 5 до 10 років. На даний момент воно експлуатується вже від 15 до 30 років, не враховуючи його моральну застарілість. Агрегати і конструкції світлофорних об`єктів вичерпали свій фізичний ресурс. Незадовільно проводиться своєчасна заміна перегорівших та пошкоджених електролампочок на світлофорних об`єктах.

Комунальними організаціями недостатньо проводяться роботи по обрізці гілок дерев та зелених насаджень, які обмежують бокову видимість на перехрестях та видимість дорожніх знаків і світлофорів.

Працівниками ДАІ Ужгородського МРВ УДАІ УМВС області за три місяці поточного року направлено 35 приписів керівникам комунальних організацій міста на усунення недоліків в утриманні вулиць. За неналежне утримання вулично-дорожньої мережі м. Ужгорода притягнуто до адміністративної відповідальності 31 посадову особу комунальних організацій, з них за не виконання приписів - 9.
Продовжують мати місце серйозні недоліки в утриманні пішохідних переходів, автобусних зупинок та автостоянок. Щорічно в обласному центрі наїзди на пішоходів і велосипедистів складають біля 50-60 % від усіх автопригод. Проте, Ужгородськими дорожньо-комунальними організаціями не вживаються необхідні заходи по належному утриманню і своєчасному ремонту існуючих пішоходних переходів та доріжок, в тому числі пішоходного огородження.

Про зазначені недоліки Державтоінспекція неодноразово інформувала Ужгородський міськвиконком, проте реальні заходи по їх усуненню не проводяться, а відповіді в УДАІ УМВС області по інформаціям так і не надходили.

Результат усієї вищенаведеної безгосподарності — ситуація, що склалася із аварійністю на вулицях міста Ужгорода, залишається складною. Так, лише за 3 місяця поточного року було скоєно 19 ДТП, в яких 25 чоловік отримали тілесні ушкодження. На територій міста було також зареєстровано 180 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких були пошкоджені транспортні засоби та нанесені матеріальні збитки.

У зв’язку з цим, Управління Державтоінспекції в Закарпатській області вимагає від міської влади профінансувати і провести усі необхідні роботи для виправлення вищезгаданих порушень і забезпечення безпеки руху в Ужгороді.
ЗІА "Простір"-Мукачевo.net
27 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
» Всі новини