На Закарпатті проходять військові навчання (ФОТО)

У військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України тривають практичні заняття з бойової підготовки для військовослужбовців 128-ої та 24-ої окремих механізованих бригад.

На Закарпатті проходять військові навчання (ФОТО)

Так, на Закарпатті військовослужбовці окремого гірсько-піхотного батальйону здійснили вихід на Ужгородську ділянку полігону, де з ними проводяться заняття з вогневої, спеціальної, тактико-спеціальної, гірської та технічної підготовок.

За словами заступника командира з виховної роботи майора Сергія Колесника до заходу залучено військовослужбовців однієї гірсько-піхотної роти та роти вогневої підтримки.

Впродовж тижня, в гірських умовах, військовослужбовці строкової служби, які вже відслужили майже по вісім місяців продовжують вдосконалювати набуті спеціальні навички. Звичайно, спочатку вони їх отримували в частині, зокрема, в класі гірської підготовки, потім відпрацьовували їх на відповідно обладнаному гірському тренажері, а лише згодом, пройшовши ці етапи, перейшли до безпосереднього відпрацювання способів дій в горах на полігоні. Свою специфіку мають і звичні для, так би мовити "рівнинних" стрільців, вправи стрільб, в яких важливу роль відіграють відстані та градуси кутів розташування цілі у горах...

Аби захід пройшов без пригод командир окремого гірсько-піхотного батальйону підполковник Олександр Зима закликав увесь задіяний особовий склад до уважності та виваженості в діях, особливо акцентував увагу на заходах безпеки під час виконання вправ стрільб з озброєння бойових машин піхоти, – зазначив офіцер.

А поруч з піхотинцями, під керівництвом командира окремого танкового батальйону підполковника Олександра Паламарчука, вправляються у виконанні вправ стрільб з озброєння танку, стрілецької зброї та заняття з тактичної підготовки і воїни-танкісти.

– Такі заняття проводимо згідно відповідних керівних документів один раз на місяць – розповів підполковник Олександр Паламарчук. – Цього разу на полігоні задіяні підрозділи 3-ох танкових рот. Основною метою цього виходу є виконання вправ стрільб з озброєння танку Т-64 вкладним стволом. а також виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї АК-74. Впродовж трьох тижнів місця ми навчаємо особовий склад у вогневих та тактичних класах, а завершуємо його таким от виходами з використанням техніки, навчально-бойової групи, тактичних полів, під час яких екзаменуємо військовослужбовців та визначаємося із тим, як ними засвоєно матеріал і які коректури потрібно внести під час подальшого навчання. Хочу відзначити, що під час виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї АК-74 мене приємно здивувало молоде поповнення, яке прийшло до нас цієї весни – хлопці відстрілялися на позитивні оцінки. На мою думку цьому сприяло те, що усі вони пройшли добру підготовку під час навчальних зборів, які у нас в бригаді проходили у двох гарнізонах – Виноградівському та, власне, в Ужгородському протягом травня-червня цього року.

За словами заступника командира 128-ої окремої механізованої бригади підполковника Віктора Нагайка за тиждень до виходу підрозділів у поле була проведена масштабна підготовка різноманітних керівних документів, особового складу, озброєння і військової техніки, навчально-матеріальної бази.

– Наприкінці минулого тижня проводився попередній огляд готовності, а вже 4 липня, остаточний стройовий огляд та переміщення військовослужбовців на полігон для підготовки озброєння та військової техніки до проведення занять, – зазначив підполковник Віктор Нагайко.

Крім, того в пункті постійної дислокації бригади, командири окремого механізованого батальйону та розвідувальної роти бригади проводять теоретичні заняття з вогневої, тактичної, технічної та спеціальної підготовок.

МО

07 липня 2011р.

Теги: бойовий, військовослужбовці. полігон, танк

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини