На Закарпатті добавлять грошей бюджетникам, медицині та регіонам

Відбулося засідання постійної депутатської комісії Закарпатської облради з питань бюджету.

На Закарпатті добавлять грошей бюджетникам, медицині та регіонам

У ході засідання були обговоренні актуальні питання  - "Про зміни до бюджету на 2011 рік", "Про звернення Великоберезнянської РДА щодо сплати податку на доходи з фізичних осіб до зведеного бюджету Великоберезнянського району" .

У роботі засідання взяли участь перший заступник голови облради Володимир Закурений, заступник голови ОДА Володимир Гоблик, члени комісії та уповноважені представники депутатських фракцій.

З першого питання інформувала в. о. начальника головного фінансового управління ОДА Наталія Боркулеш. Йшлося про те, що чинним законодавством Закон України (від 14 червня 2011 р. №3491-УІ "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік") для обласного бюджету затверджено додаткові ресурси. Зокрема, для підвищення рівня оплати праці працівникам бюджетної сфери. Передбачено додаткову дотацію в сумі 9 466,1 тис. грн.

Заслухавши аргументи Наталії Юріївни, депутати підтримали такі зміни з метою забезпечення своєчасних нарахувань і виплат підвищених розмірів зарплати працівникам бюджетної сфери.
 
Далі Наталія Буркулеш інформувала про ще одні суттєві зміни, а саме - збільшено обсяг субвенції з Державного бюджету обласному на видатки розвитку, у т.ч. на придбання сучасного лікувального та діагностичного обладнання для закладів охорони здоров'я у сумі 20 000,0 тис.грн., яка розподілена у проекті розпорядження головному розпоряднику коштів обласного бюджету – управлінню охорони здоров'я.

Також збільшено субвенцію з Державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію пріоритетів розвитку регіонів у сумі 29 022, 1 тис.грн., яка даним проектом розпорядженням не розділена між об'єктами і рахується по трансферу за головним розпорядником коштів обласного бюджету – головним фінансовим управлінням.

Це повідомлення викликало жваву дискусію, в ході якої присутні члени бюджетної комісії, а це – головуючий Володимир Чубірко, Василь Іванчо, Петро Грицик, Іван Горба, Василь Чурей, Микола Білецький, Василь Скрип, Ілля Токар та ін. вирішили погодити вищезгадані зміни. Та за пропозицією Володимира Чубірка, з обох субвенцій розподіл коштів затвердити у сесійній залі по розпорядникам нижчого рівня.
 Друге питання порядку денного викликало неабиякий відголос у залі. Мова про те, що відповідно до вимог нового Податкового кодексу України суми податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховуються до місцевого бюджету за місцем знаходженням такого відокремленого підрозділу. Іншими словами, відтепер податок на доходи фізичних осіб відокремлених підрозділів "Ужгородська дистанція електропостачання", "Ужгородська дистанція колії", "Ужгородська дирекція залізничних перевезень, РБУ ДП "Прикарпатзахідтранс, ЛВДС "Дубриничі" у квітні –травні поточного року припинили сплату цього податку до зведеного бюджету Великоберезнянського району. Оскільки перераховують його до місцевого бюджету за місцем свого знаходження.

Таким чином, за підрахунками фахівців Великоберезнянської РДА орієнтовна сума втрат доходів у районі за два місяці 2011 року склала понад 150,0 тис.грн. До кінця бюджетного року є ризик невиконання доходів загального фонду місцевих бюджетів району на суму біля 1.0 млн.грн., що у свою чергу призведе до виникнення заборгованості з виплати зарплати працівникам бюджетних установ. Цей податок був включений в базу даних виконання місцевих бюджетів району на 2011 рік як і попередні роки.
 
Такий собі курйоз і змусив звернутися Великоберезнянську РДА в обласну раду.
 
У ході обговорення цього, справді, непростого питання Михайло Попович наголосив, що така ситуація склалася в багатьох районах і містах обласного значення краю, тому рішення необхідно приймати з урахуванням географії та масштабу проблеми. Зрештою, ідеальним варіантом був би одномоментний перехід на нові податкові умови з початком нового бюджетного року. Однак, закон є закон, і його потрібно виконувати. Тому на засіданні було запропоновано створити відповідну фахову комісію з вивчення даного питання, а також рекомендовано керівнику Державної податкової адміністрації України в Закарпатській області дати роз'яснення з даного питання та окреслити умови поведінки зацікавлених сторін, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

05 липня 2011р.

Теги: бюджет, депутат, субвенція

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 2
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини