“Берегвідейк”- переможець першого кола чемпіонату Закарпаття з футболу

В неділю, 3 липня відбулися матчі заключного туру першого кола чемпіонату Закарпаття з футболу серед команд Вищої Ліги. В матчі туру “Берегвідейк” здолав “Середнє”. Інші фаворити чемпіонату “Поляна” та “Мукачево” здобули впевнені перемоги: “Берегвідейк” (Берегово) - “Середнє” 2:0 (юнаки 1:0)

“Берегвідейк”- переможець першого кола чемпіонату Закарпаття з футболу

В Берегові зійшлися лідери чемпіонату. Безумовно саме цей матч був центральним в 11 турі. Обидві команди підійшли до відповідального поєдинку у всеозброєнні, суттєвих кадрових втрат а ні в берегівці, ні в середнянців не було. Вже під час перед матчевої розминки футболістів, на трибунах берегівського стадіону "Дружба" вільних місць майже не залишилось, навіть незважаючи на похмуру погоду, та холод невластивий для жаркого липня. Окрім шанувальників Берегвідейка, цілий "Ікарус" вболівальників приїхав з ужгородщини та й автомобілями добиралися вболівальники гостей. Тож підтримка обом командам була гарантована. Перед матчем  вболівальники та фахівці обмінювались думками, яку ж тактику оберуть команди, як зіграє на виїзді "Середнє", бо попередні виїзні матчі підопічних Піньковського (за винятком  поєдинку в Давидкові), залишали бажати кращого. Сам поєдинок розпочався дуже жорстко. Вже за перших 5 хвилин матчу форварду господарів Калапачу двічі була потрібна допомога лікарів. Ініціативою ж володів "Берегвідейк". Діючий чемпіон з перших хвилин поєдинку більше володів м'ячем. Але перший небезпечний момент виник лише на 14 хвилині гри, проте господарям не вдалося його реалізувати. Гості, в першому таймі, вперед майже не ходили, зосередившись на захисті власних воріт,то й їхні форварди  Скунзяк та Соскида сиділи на голодному пайку. Загалом весь перший тайм пройшов в жорсткій боротьбі, більше грубо грали гості. Результатом цьому свідчать 4 "гірчичники", які арбітр Дребужан показав середнянцям. А "Берегвідейк" мав три реальні нагоди для взяття воріт, але в деяких моментах підопічних Нодя підводила  майстерність, а подекуди досвідчений Ковач виручав своїх партнерів. Друга 45 хвилинка виявилася набагато цікавішою. На 48 хвилині. Після тривалої затяжної атаки господарів, м'яч відлетів до Калапача, який пробив метрів з 15 і м'яч від рикошету когось з гравців попрямував в сітку воріт кіпера гостей. Ближче до середини другого тайму, підопічні Піньковського свідомо почали атакувати, крайні захисники гостей почали йти вперед, чим залишали вільні зони для контратак господарів. Саркіс, Гурка, Азаров часто отримували багато вільного простору на своїх флангах, після чого створювалося багато моментів. Однак воротар гостей Ковач ліквідовував всю небезпеку біля власних воріт. Іван Сливка, який вийшов на заміну не використав 2 чудових моменти для взяття воріт. Гості  за весь матч відповіли лише 2 небезпечними ударами, але удару Стегури забракло точності. А з ударом Дано блискуче справився Крашевський.  А коли вже йшов доданий арбітром час, послідував черговий навіс в штрафний майданчик гостей, Сливка головою скинув м'яч на Теплого, який і поставив крапку в зустрічі. 2:0. Радість гравців та вболівальників Берегвідейка, який завершив перше коло перемогою над одним з конкурентів на "золото" чемпіонату.

"Мукачево" - "Ялинка" (Великий Бичків) 4:0 (юнаки 2:1)

В заключному поєдинку першого кола мукачівці будь що повинні були реабілітуватися за минуло тижневу розгромну поразку в Середньому. Можна сказати, що вийшо в них це сповна. Підопічні Вікторя Ряшка легко справилися з Ялинкою, яка в цьому сезоні м'ягко кажучи не вражає навіть в домашніх поєдинках, не те що на виїзді. Нестабільний склад, нема чітко вималюваного малюнку гри і результат не надто тішить великобичківського вболівальника. В першій 45 хвилинці мукачівці один раз вразили ворота гостей. Відкрив рахунок в поєдинку Пакош. В 2 половині гри господарі ще тричі розписалися в воротах Ялинки, спочатку після блискучої комбінації досвідчений Бундаш скористався чудовою передачею Оржаховського і подвоїв рахунок. Не менш досвідчений Андрій Герц забив третій м'яч вже в пусті ворота, після невдалого виходу голкіпера бичківців за межі штрафного майданчику, а довершив розгром Делеган, забивши дебютний м'яч за "Мукачево". Отже впевнена перемога підопічних Ряшка дозволила обійти мукачівцям "Середнє".

"Ужгород" - "Севлюш" (Виноградів) 0:0 (1:0)

Юні ужгородці приймали виноградівський "Севлюш", переважна більшість гравців якого мають великий досвід гри на обласному рівні. І саме за рахунок досвіду в перших 10 хвилин зустрічі саме гості володіли перевагою, і намагалися відкрити рахунок. Але після стартового відрізку господарі повністю адаптувалися до досвідченіших гравців гостей і почали нав'язувати їм боротьбу, поступово перехоплюючи ініціативу. Намагалися футболісти з обласного центру ще в 1 таймі відкрити рахунок,  однак впевнена гра досвідченого Гринишина так і не дозволила їм цього зробити. Гості ж робили ставку на свою головну ударну силу, форварда Олександра Грицкевича, який свій момент для взяття воріт мав, однак воротар господарів також був на висоті. В результаті матч закінчився нульовою нічиє, що є дуже рідким явищем в нашому обласному чемпіонаті.

"Метеор" (Пістрялово) - "Карпати" (Воловець) 4:0 (юнаки 2:0)

Безперечним фаворитом цього поєдинку був пістрялівський "Метеор". Що й не дивно, в команди стабільний склад, високі завдання на сезон, чого не скажеш про воловецькі "Карпати", які чи не що туру дивують появою одразу кількох нових гравців в своєму складі. Якими б майстерними ці гравці не були, але така зміна складу що туру суттєво впливає на гру команди, порозуміння між гравцями на полі. Наразі нема в Карпат збалансованості між гравцями, і командної гри як такого немає. Якщо в перші 10-15 хвилин поєдинку гості мали ініціативу і навіть створили небезпечний момент, то після першого голу в власні ворота, гості просто посипалися в Пістрялові. До кінця першого тайму господарі ще двічі розписувалися в воротах волівчан, і перша половина гри завершилася з розгромним рахунком 3:0. В середині другого тайму господарям вдалося порадувати власних вболівальників ще одним забитим м'яче, після чого гра перейшла в спокійне русло. В складі Метеору відзначалися: Василь Кампов, Олександр Русин, Михайло Калій та Дмитро Дудник. Отже на нетривалий відпочинок підопічні Івана Ковача ідуть в чудовому настрої.

"Бужора" (Іршава) - "Вишково" 3:1 (юнаки 2:0)

Дебют цього поєдинку був повністю за гостями. Вже на 4 хвилині зустрічі вишківці скористалися помилкою в захисті іршавців і відкрили рахунок. Протягом наступної  десятихвилинки гравці Бужори ніяк не могли відійти від такого шоку, гра в них не клеїлася зовсім, а "Вишково" мало нагоди покарати за таку недбалість господарів. В середині першої 45 хвилинки господарі нарешті почали "приходити до тями". І на щастя іршавців Івану Довгінку вдалося зрівняти рахунок. Після забитого м'яча господарям поступово вдалося перехопити ініціативу до власних ні, і замкнувши подачу з кутового Довгінко оформлює дубль. Перший тайм завершився мінімальною перемогою господарів. В другій половині гри "Бужора" повністю володіла ініціативою. Мала декілька зручних моментів для взяття воріт, і за 15 хвилин до кінця зустрічі Ільницький ставить вирішальну крапку в матчі влучним ударом. Отже "Бужора" здобуває другу поспіль вольову домашню перемогу, а "Вишково" зазнає поразки вже в четвертій грі поспіль...

"Ф.Медвідя" (Н.Давидково) - "Поляна" (Свалява) 1:3 (юнаки 2:1)

Перед цим матчем склад  давидківців поповнили одразу кілька нових гравців, в складі ж гостей одразу двоє гравців основи, Браєр та бомбардир Костик пропускали цей матч через перебір жовтих карток. Зате був в складі свалявці новачок Штефанський, який одразу чудово вписався в гру команди. Обидві команди розпочали гру досить активно, так би мовити "без розкачки", обмінялися кількома небезпечними атаками.  Близько 10 хвилини зустрічі підопічні Кондрі повели в рахунку. Після подачі з лівого флангу Миколи Надя, красивим м'ячем відзначився новачок клубу Штефанський. Далі гра проходила за невеликої переваги полянців. Але на 38 хвилині зустрічі після подачі з кутового, гравець господарів Чесарь зрівняв рахунок. За такого рахунку команди пішли в роздягальні. Друга половина пройшла за переваги більш майстерніших свалявців. Багато моментів створили гравці Поляни, а на 58 хвилині Михайло Іванець один з таких моментів завершився взяттям воріт давидківців. Після передачі з флангу, одним дотик м'яч в ворота господарів перевів Михайло Іванець. А на 75 хвилині Штефанський відзначив свій дебют в складі Поляни дублем. Обігравши захисника давидківців, він влучним ударом в кут воріт зняв інтригу в матчі. Прекрасний дебют новачка команди і впевнена перемога 1:3. "Поляна"  після першого кола посідає третє місце та йде на відпочинок, а вже 18 липня розпочнуться тренувальні збори.

Отже за підсумками першого кола лідером є діючий чемпіон "Берегвідейк" – 30 очок. 2 та 3 позиції ділять "Мукачево" та "Поляна" – по 25 очок. Також претенденти на медалі "Середнє" та "Метеор" займають 4 та 5 позиції – 22 та 21 очко відповідно. На останній сходинці впевнено розташовується "Ф.Медвідя" з 1 очком, передостання "Ялинка" – 6 очок, воловецькі "Карпати" на 10 позиції з 8 набраними очками.

В чемпіонаті області настає 4 тижнева перерва, половину якої гравці команд проведуть у відпустці, а потім відновлять тренування та збори.

 
 

Андрій Кенийз та Михайло Русин, ФК "Поляна"

04 липня 2011р.

Теги: футбол, матч, спорт, чемпіон

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини