Відбулася сесія Міжгірської райради

Чергову сесію райради VІ скликання вчора, 29 червня, вступним словом відкрив її голова Іван Ярема. Він ознайомив присутніх з порядком денним депутатського зібрання, регламентом роботи і запропонував обрати секретаріат та лічильну комісію.

Відбулася сесія Міжгірської райради

Відтак головуючий Іван Ярема, голова РДА Василь Щур та заступник голови райради Юрій Стецюнич привітали депутата Івана Іваниша з днем народження і з нагоди професійних свят вручили Почесні грамоти лікарю Івану Плитану та старшому лейтенанту міліції, працівнику ВДАІ МВС України в Закарпатській області Василю Рущаку, а начальнику Міжгірського ВУЖКГ Ярославу Купецькому під бурхливі оплески було вручено Подяку Прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Далі головуючий на сесії Іван Ярема оприлюднив інформацію про те, що на звернення депутатів Міжгірщини Кабміном України збережено в районі сектор митної служби, про фінансування щодо проведення робіт з розмежування території НПП "Синевир", а також додав, що на сесію надійшов запит щодо створення в Студеному пожежної частини. Наприкінці сесійного зібрання з цього приводу вичерпні відповіді дав начальник РВ МНС України, полковник Іван Іваниш, який, до речі, зазначив, що це питання не зніматиметься з порядку денного роботи районної пожежної служби, яка в майбутньому стане воєнізованою у зв'язку з оптимізацією у МНС України. Було розглянуто питання й про переведення депутата Ярослава Купецького з однієї комісії в іншу.

Опісля Іван Васильович Ярема запросив до мікрофона начальника відділу освіти РДА Надію Олексієнко, яка із знанням справи охарактеризувала проблемні питання проведення реорганізації окремих шкіл І-ІІ та І-ІІІ ступенів у зв'язку з наданням дитсадкам статусу навчально-виховних закладів, а також про можливу ліквідацію Подобовецької та Буковецької ЗОШ І-ІІ ступенів з причини відсутності планової наповнюваності учнями. У ході бурхливого обговорення даного питання, в якому взяли участь як депутати Василь Юрик, Василь Блецкан, Василь Кривка, Іван Плитан, Іван Ледида, Іван Іваниш, Ярослав Купецький, освітяни Іван Попович, Іван Гурзан та Надія Олексієнко, сільський голова Лісківця Володимир Мацкаль, секретар виконкому Голятинської сільради Марія Івашко і відповідно Іван Ярема та Василь Щур, було висловлено чимало ділових і слушних пропозицій щодо безболісного вирішення даних питань для освітян і трудових колективів дошкільних навчально-виховних закладів.

Досить сказати, що дане питання надзвичайно гостро стоїть на порядку денному в багатьох місцевих радах. За словами депутата Василя Юрика в Міжгір'ї на черзі в дитсадки стоять понад 300 дітей.

За озвучення звіту фінансового управління РДА "Про виконання районного бюджету за перший квартал 2011 року" та виступу з інформацією "Про внесення змін до рішення районної ради від 30. ХІІ. 2010 р. №24" "Про районний бюджет на 2011 р." начальник фінансового управління РДА Надія Юртин дала відповіді на запитання депутатів Володимира Голодняка та Юрія Стецюнича щодо виділення коштів окремим місцевим радам району та їх використання. Головуючий Іван Ярема озвучив суму, яка піде на підвищення зарплат працівникам культосвітньої ниви і охорони здоров'я Міжгірщини.

У своїх виступах заступник прокурора Міжгірського району Вадим Савка поінформував учасників депутатського форуму про стан законності, ознайомив із заходами щодо її зміцнення та роботою районної прокуратури, райвідділу внутрішніх справ по боротьбі із злочинністю, а начальник РВ УМВС України в Закарпатській області Юрій Пеца в дохідливій формі охарактеризував основні питання покращення роботи структурних підрозділів райвідділу міліції, його позитивні нюанси в підвищенні якості профілактичної роботи серед широких верств населення.

З чималим інтересом вислухали депутати і насичений цифрами і фактами виступ начальника відділу освіти РДА Надії Олексієнко про стан та перспективи розвитку системи освіти в районі, зміцнення матеріально-технічної бази загальноосвітніх шкіл, організацію відпочинку та оздоровлення дітей, роботу дошкільних навчальних закладів. Їй, як і попередньому виступаючому, довелося відповісти на ряд запитань депутатів Олександра Григи, Василя Блецкана, Василя Щура, а депутат Володимир Голодняк тематично доповнив її виступ, внісши ряд слушних пропозицій щодо налагодження змістовного відпочинку учнівської молоді в майбутньому.

Опісля начальник управління економіки РДА Володимир Попович ознайомив депутатський корпус райради з роботою РДА з організації виробництва розвитку підприємництва, створення нових робочих місць, залученням інвестицій у соціально-економіний розвиток району, а перший заступник голови РДА Василь Радовецький висвітлив питання благоустрою та санітарного стану населених пунктів району, дотримання екологічних норм та роботу відповідних служб.

Тематично його виступ доповнив головний спеціаліст відділу раціонального природокористування державного управління ОНПС в Закарпатській області Василь Росол.

За обговорення вищеназваних питань Василь Щур висловив пропозицію щодо покращення інвестиційного клімату в районі, Василь Кривка — про надання інформації щодо отримання підприємцями кредитів, а Юрій Стецюнич — щодо залучення іноземних інвестицій у виробництво розливу мінвод тощо. В ході виступу Василя Радо-вецького головуючий Іван Ярема, голова РДА Василь Щур, депутат Іван Іваниш та інші висловили ряд пропозицій щодо впорядкування площадок або ж благоустроєних місць для зберігання будівельних і побутових відходів, сміття та поліетиленової тари за роздільною методикою.

Відтак було заслухано інформацію інженера Міжгірського РЕМ Йосипа Кереновича про роботу райелектромережі щодо забезпечення надійного постачання електроенергії населенню, підприємствам та установам району, дотримання правил техніки безпеки на об'єктах енергетики району.

З детальними поясненнями щодо списання з балансу відділу освіти РДА старої будівлі Стригальнянської ЗОШ І-ІІ ст. на сесії виступили Василь Щур та Іван Ярема. Начальник відділу юридичного забезпечення райради Ігор Казибрід охарактеризував низку рішень райради як такі, що втратили чинність, а також ознайомив присутніх з Положенням про помічника-консультанта депутата Міжгірської райради, яке на разі було затверджене, а головуючий Іван Ярема вніс пропозицію затвердити ряд нових програм, розроблених в межах видатків районного бюджету в частині делегованих повноважень та погодити клопотання відкритого Міжнародного університету розвитку людини "Україна" щодо надання спеціального дозволу на користування надрами. Він надав слово для виступу начальнику відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Івану Фуцуру, який ознайомив депутатів із схемою планування території Міжгірського району.

На сесії також затверджено розпорядження голів РДА та райради, прийняті в міжсесійний період, внесені зміни до Програми соціально-економічного розвитку Міжгірського району на 2011 рік, напрацювання зі створення Міжгірського освітнього округу, а також прийнято відповідні рішення з питань реорганізації Голятинської ЗОШ І-ІІІ ст., Стригальнянської, Лопушнянської та Лісковецької ЗОШ І-ІІ ст.

З обговорених питань в цілому на пленарному засіданні ІІІ сесії Міжгірської районної ради VІ скликання прийнято відповідні рішення.

Василь БЕЛЕНЬ.
Фото Тетяни КОСТЮК.
"Верховина" для mizgir.com.ua

30 червня 2011р.

Теги: сесія, райрада, Міжгірщина

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини